reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ale masz 8 dzień tak samo mocne kreski? Bo druga słabsza będzie przez cały cykl
Tzn od 22.01 zaczęłam robic testy owu clearblue (fioletowy). W pierwszy dzień wyszedł negatywny, od drugiego dnia do dnia dzisiejszego miga mi buźka codziennie (migać powinna 2 dni, w 3 dniu już powinna ta buźka być stała- nie migać się, tak przynajmniej pisze w instrukcji) od 3 dni dodatkowo robię paskowe i są pozytywne. Wczoraj zrobiłam jeszcze i dzisiaj clearblue ale różowy i on jest negatywny

Dziewczyny pytanie do tych, które badają tarczyce- badanie wykonujecie tylko rano? Wtedy się powinno? I rozumiem, że nie zażywacie przed tabletki? Ja z UK, więc tu wiedza na ten temat marna, a wiem że tu na forum znajdę rzetelne odpowiedzi :)
Badanie na czczo ( czyli 8 h bez jedzenia i picia nawet wody), a tabletkę bierzesz zaraz po pobraniu..

Podobno legenda głosi że po pierwszym pozytywnym teście owu nie powinno się robić kolejnych [emoji16]
Tzn od 22.01 zaczęłam robic testy owu clearblue (fioletowy). W pierwszy dzień wyszedł negatywny, od drugiego dnia do dnia dzisiejszego miga mi buźka codziennie (migać powinna 2 dni, w 3 dniu już powinna ta buźka być stała- nie migać się, tak przynajmniej pisze w instrukcji) od 3 dni dodatkowo robię paskowe i są pozytywne. Wczoraj zrobiłam jeszcze i dzisiaj clearblue ale różowy i on jest negatywny

A masz jakiegoś sprawdzonego ginekologa? Ja chodziłam do Dariusza Urbana z Kraśnickich ale chcę zmienić. Nic nie zrobił złego ale mam taką traumę po porodową że nie chce go oglądać [emoji6]

Mam. Urban przyjmuje w Femmedzie.
Ja chodze o Wiktora, ale nie ordynatora a jego syna. Tez przyjmuje w Femmedzie i dzięki niemu mam zdrowa, żywa córeczkę. Do końca życia będę mu wdzieczna. Chociaż samo cc robił mi profesor Wiktor.
Krzysztof Wiktor, ten do którego chodze jest jednym z lepszych diagnostów usg w Lublinie. Poczytaj sobie o nim na znanym lekarzu. To co o nim piszą to czysta prawda. Lekarz z powołania. Serio. Jest tez endokrynologiem i jest bardzo wyczulony na pincie hormonów. Kilka moich znajomych do niego chodzi i wszytskie jestemsy zachwycone. Sama poszłam do niego z polecenia i polecam go z czystym sercem.
Urban zakaladal mi pessar i generalnie średnio dobrze go wspominam.

Dziewczyny pytanie do tych, które badają tarczyce- badanie wykonujecie tylko rano? Wtedy się powinno? I rozumiem, że nie zażywacie przed tabletki? Ja z UK, więc tu wiedza na ten temat marna, a wiem że tu na forum znajdę rzetelne odpowiedzi :)

Ja badałam rano zawsze, ale nie na czczo. Jak robie cukier to wtedy na czczo i nigdy różnicy nie było jak nie byłam w ciąży. W ciąży to wiadomo, ze to tsh lubi sobie poskakać, a w pierwszym trymestrze często spada ponieważ bHCG je obniża

Ja mam właśnie te rozowe. Czym one się roznia?

reklama
Do góry