reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
przejdzie... to duzy szok dla organizmu, do tego spora utrata krwi. zrob sobie morfologie juz po, zeby zobaczyc jak zelazo i inne parametry bo latwo o anemie. mysl pozytywnie kochana!!! trzymaj sie cieplutko! wymyslilas cos na walentynki?
Tylko ze w listopadzie czulam sie ok. A teraz zupelnie inaczej...
Zobaczymy w przyszlym tygodniu.
Nie wymyslilam wlasnie. 0 pomyslow w glowie.
Moze pogadam z W. cos razem wymyslimy :)

Dzisiaj czuje jakbym miała infekcję intymną bo tak szczypie 😖 dodatkowo od kilku dni boli mnie brzuch i plecy i czuje mokro, ze ciągle myślę, że to okres już nadszedł 😞😞😞 dzisiaj 32dc, jak myślicie zrobić jutro test czy poczekać aż okres nie nadejdzie?

Kurczę mam prośbę. Fundacja Rodzin Adopcyjnych i IOP są bliskie mojemu sercu. A możliwe, że wszystko trafi szlag bo mają jakieś zawirowania administracyjne. A co za tym idzie = brak kasy. Nawet jak problem się rozwiąże na dniach to kasa fizycznie będzie za 2 miesiące. A tam 20 dzieci pod stałą opieką specjalistyczną.
Więc jak ktoś może niech pomoże. Choćby 20 zł...
A jak tam wpłacić ? Bo z pitow 1%to w lutym dopiero

Japierdziele zaspałam 🤦🏻‍♀️ usypiajac corke sama zasnelam... A właśnie zaczęła się owulacja. Prawy tym razem jajnik daje popalić równo 🙄 myślicie, że jak były przytulanki 19,21,22 a dziś owu to mam jakąś szansę? Czy budzić jednak męża 😂

Pewnie, że jest szansa. Plemniczek jak już trafi do środka to trochę sobię tam krąży :)

U mnie też były jakieś dziwne bóle w nocy, ale podbrzusze. Jakby mnie ktoś igłą od środka kuł :D Dobrze, że przeszło.

Witam się w 46dc. @ brak ,czuje kłucia raz z jednej raz z drugiej strony czasami po środku 🤷 testu nie robiłam ,czekam

Można oszaleć przy tak długim cyklu... Ja bym chyba już jechała na oddział czubków.

Chodzę do lekarza prywatnie wiec on mi piszę jakie badania mam zrobić. Na NFZ w szpitalu nie próbowałam nigdy moja koleżanka czekała na NFZ 1,5 miesiąca. Zastanawiam się czy się zapisać do lekarza na NFZ i od początku zaczynać i też nie będę miała 100% pewności,że da mi to skierowanie. Chyba zrobię Prywatnie nie ma wyjścia.

Jeżeli tylko może to skierowanie dają, problemów nie robią. Ja mam termin na marzec do kliniki i niby większość badań (przeciwciala, nasienie, hormony) mają w ramach NFZ. Nawet chłop chce brać wolne - szok!! Niestety na terminy jak to na NFZ się czeka. Kwestia czy bardzo Ci sie spieszy czy nie ;)

Oby ten drugi był udany tak jak u mnie :)

Dziewczyny jeśli kropek miał na pierwszym usg wymiar 7+5 to jak sobie od daty tej wizyty odejmę te 7 tygodni i 5 dni to wyjdzie mi data zagnieżdżenia tak?

Dr liczą od dnia ostataniej miesiączki a nie od pierwszego USG i od tej daty Ci liczą termin porodu. Bodajże dodają rok, odejmują 3 mc i dodają 7 dni :D (tzw. regułą Naegelego ). Jeszcze sie coś pamięta z tych nietrafionych studiów ha ha!

Ja powiem szczerze że wierze w cud i jeszcze czekam z kolejnymi badaniami już u takich konkretnych specjalistów jak np. dr Malinowski z Łodzi, czy Przybycień.. Tylko u nich takie badania to koszt ponad 6000 zł 😭😭

Pozdrowienia z Łodzi ;) A nazwisko coś mi się obiło o uszy, ale nie pamiętam w jakich okolicznościach.

reklama
Do góry