reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dokładnie, też polecam clearblue :) za różowy który pokazuje 2 dni przed owu dałam bodajże 70 zł, a za niebieski, który pokazuje dodatkowo jeszcze 2 dni przed tymi dniami przed owu ( :D ) dałam 100 zł. :)
ja bym byla sklonna powiedziec, ze 14 dnia cyklu test byl pozytywny, wiec kolo 15 dnia cyklu byla owulacja :) swoja droga, polecam test cyfrowy clearblue. nie jest to najtansza sprawa ale jest bardzo dokladny... pokazuje dokladnie kiedy bedzie owulacja lub jej brak... ja dzieki niemu wiedzialam kiedy zdarzaja mi sie cykle bezowulacyjne.

Hej dziewczyny, mam pytanie o kwas foliowy.
Zgodnie z zaleceniem lekarza biorę większą dawkę 5mg (na receptę). Chciałam sobie kupić Inofem, ale widzę, że również ma dodany kwas foliowy... Była któraś z was w takiej sytuacji, pytała się lekarza o to?
Nie mogę znaleźć w internecie informacji o dawkowaniu innym niż 0.4 lub 5

Hej dziewczyny, mam pytanie o kwas foliowy.
Zgodnie z zaleceniem lekarza biorę większą dawkę 5mg (na receptę). Chciałam sobie kupić Inofem, ale widzę, że również ma dodany kwas foliowy... Była któraś z was w takiej sytuacji, pytała się lekarza o to?
Nie mogę znaleźć w internecie informacji o dawkowaniu innym niż 0.4 lub 5

Sprawdź ile ma kwasu Inofem jeżeli ma tyle co kwas foliowy to po prostu odstaw kwas i bierz go w Inofemie ;) Duże dawki kwasu nie są dobre. Albo kup zwykłą dawke kwasu i uzupełniaj resztę w Inofemie :D

Jak to z witaminkami, nie można przeginać ani w 1 stronę ani w 2.

Ja powiem szczerze że wierze w cud i jeszcze czekam z kolejnymi badaniami już u takich konkretnych specjalistów jak np. dr Malinowski z Łodzi, czy Przybycień.. Tylko u nich takie badania to koszt ponad 6000 zł [emoji24][emoji24]
Ten dr Przybycien chyba był w dokumencie in vitro- czekając na dziecko.

Pijecie alko zanim zrobicie test? Nie jakieś wielkie imprezy, ale kieliszek wina przy sobocie?

Siedzę teraz w pracy. Zjadłam i próbowałam zapalić. Niestety odruchy wymiorne i od razu okropny ból głowy. Chyba rzucę [emoji23][emoji23]

reklama
Dzisiaj czuje jakbym miała infekcję intymną bo tak szczypie 😖 dodatkowo od kilku dni boli mnie brzuch i plecy i czuje mokro, ze ciągle myślę, że to okres już nadszedł 😞😞😞 dzisiaj 32dc, jak myślicie zrobić jutro test czy poczekać aż okres nie nadejdzie?
Ja tak mam juz od kilku dni a testy negatywne, wiec chyba rzeczywiscie infekcja.

Do góry