reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny, załamałam się 😭😭😭
sa wyniki nasienia męża...

Z powodu obniżonej ilości plemników w badanym materiale niemożliwe było wykonanie badania metodą CASA. Badanie zostało wykonane metodą mikroskopową manualną.
W preparacie bezpośrednim zliczono 30 plemników.
Ruch plemników w preparacie bezpośrednim:
Plemniki o szybkim ruchu postępowym- 5 plemników
Plemniki o wolnym ruchu postępowym- 6 plemników
Suma plemników o ruchu postępowym- 11 plemników Wartość referencyja >32% Plemniki o ruchu niepostępowym-2 plemniki
Plemniki nieruchome- 17 plemników
W osadzie zliczono 75 plemników.
Ruch plemników w osadzie:
Plemniki o szybkim ruchu postępowym- 8 plemników
Plemniki o wolnym ruchu postępowym- -7 plemników
Suma plemników o ruchu postępowym- 15 plemników
Plemniki o ruchu niepostępowym- 9 plemników
Plemniki nieruchome- 51 plemników
Żywotność plemników w osadzie (test eozynowy): Plemniki żywe- 35 plemników
Plemniki martwe- 40 plemników
Z powodu małej ilości plemników nie wykonano badania morfologii plemników. Materiał niediagnostyczny.

Był w normie . Ogólnie sprawa wyglada tak, ze dostałam zastrzyk Ovitrelle przed owu i przez 5 dni steryd na mój wrogi śluz , po owulacji przez 10sni progesteron. Podejrzewam ze przepisał mi go na wypadek ciąży , ale powiem szczerze ze dziś u mnie 20dc , piąty dzień biorę progesteron i mam spadek nastroju straszny plus duży ból głowy i czuje jajniki. Podejrzewam ze to po progesteronie...
Ajć😕... nie pomogę ale może warto zaufać lekarzowi-najpewniej wie co robi. Przy wizycie opisz mu jak się czułaś. Ja zrobiłam notatkę przed wizytą z kilku dni dla lekarza, zaraz się okazało że trzeba mi dawkę euthyroxu podnieść. Tyle że ja mam problemy z Hashi

kochana na spokojne, kazda ciaza jest inna i w kazdej ciazy przyrost bety bedzie inny. to dopiero poczatek wiec ma jeszcze czas zeby sie rozpedzic i rosnac wiecej. nie nastawiaj sie negatywnie! musisz myslec pozytywnie!!!
Teraz zostaje mi czekac :(
Denerwuje sie. Co chwile czuje jakbym miala zaraz dostac krwawienia :(
Moze w niedziele uda mi sie zrobic bete

Ajć😕... nie pomogę ale może warto zaufać lekarzowi-najpewniej wie co robi. Przy wizycie opisz mu jak się czułaś. Ja zrobiłam notatkę przed wizytą z kilku dni dla lekarza, zaraz się okazało że trzeba mi dawkę euthyroxu podnieść. Tyle że ja mam problemy z Hashi
Tez biorę euthyrox , jestem po usunięciu połowy tarczycy . Ale tsh mam blisko 1 wiec chyba ok.

Hej. Czy jest to możliwe że 14.01 mialam inne wyniki wieksze niz w dniu dzisiejszym???

Załączniki

• Screenshot_20200117-200900_OneDrive.jpg
    Screenshot_20200117-200900_OneDrive.jpg
    102,4 KB · Wyświetleń: 108
  • Screenshot_20200117-200809_OneDrive.jpg
    Screenshot_20200117-200809_OneDrive.jpg
    85,6 KB · Wyświetleń: 105
reklama
Do góry