reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Moja mama w ciąży ze mną nie miala ani jednego usg a z moim bratem raz xD
my chyba bardziej przewrazliwione jestesmy... ale i lekarze nas troche bardziej strasza teraz, tak mi sie wydaje. mama mi opowiadala, ze usg kiedys to bylo takie: dziecko ma glowke, 2 raczki, 2 nozki i bije serce. i tyle. i jakos kobiety sie nie przejmowaly ale z drugiej strony kurcze patrzac na wszystkie choroby, paskudzctwa jakie sa teraz, to znowu nie ma sie co dziwic, ze sprawdzaja czy aby wszystko jest ok...

Pytanie z innej beczki ; czy któraś z Was brała progesteron i odczuwała jakieś skutki uboczne ? Biorę już piąty dzień 2x100mg . Lekarz zalecił brać po owulacji przez 10dni .
Hej!:) miałaś bardzo wysoki czy niewielkie odchylenie? I jak Twoja prolaktyna? Wiem że stres i wysiłek przed badaniem mogą podbić wynik nieznacznie stąd pytanie

20200117_191746.jpg

Sytuacja aktualna. 🤔🙉 poddaje sie 😂

Na początku podwaja się co 48-72 godziny
skad Ty wzielas informacje o 130%?
Gondatropina kosmówkowa odpowiada za prawidłowy rozwój płodu. W pierwszym trymestrze ciąży stężenie tego hormonu w osoczu krwi ulega podwojeniu średnio co 48-72 godziny!

A od środy do piątku to ile jest godzin? 48 przecież. Przyrost poniżej 60% ale ok, może ja się nie znam 🤷‍♀️

reklama
Do góry