reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ooo Panie 🙈 to nie no, poczekaj jeszcze kilka dni. Wiem, że ciężko wytrzymać bardzo. Żeby było chociaż te 7 dni przed @ (której życzę abyś nie dostała ❤) po weekendzie zacznij testy i na pewno nie z wieczornego moczu bo to komoletnie bez sensu naprawdę. Tylko się będziesz męczyć i dołować.
Bardzo Ci dziękuję za rady ❤❤❤

reklama
No jak, przecież wszędzie mówią że powinno być 130 % czyli od środy powinno być z 17 jakieś 40 i więcej
skad Ty wzielas informacje o 130%?
Gondatropina kosmówkowa odpowiada za prawidłowy rozwój płodu. W pierwszym trymestrze ciąży stężenie tego hormonu w osoczu krwi ulega podwojeniu średnio co 48-72 godziny!

Pytanie z innej beczki ; czy któraś z Was brała progesteron i odczuwała jakieś skutki uboczne ? Biorę już piąty dzień 2x100mg . Lekarz zalecił brać po owulacji przez 10dni .

kochana masz idealny ksiazkowy przyrost!
Średni dwudniowy przyrost to 12 mlU/ml (100%) (w normie).
mysle, ze nie masz sie w ogole czym martwic!
skad Ty wzielas informacje o 130%?
Gondatropina kosmówkowa odpowiada za prawidłowy rozwój płodu. W pierwszym trymestrze ciąży stężenie tego hormonu w osoczu krwi ulega podwojeniu średnio co 48-72 godziny!
A to nie lekarz powiedział Smerfetce że przyrost trochę mały?
Na każdym kalkulatorze na którym sprawdzałam to przyrost między środa a piątkiem jest poniżej normy.

Ostatnia edycja:
A to nie lekarz powiedział Smerfetce że po przyrost nie trochę mały?
szczerze to nie wiem co za lekarz powie swojej pacjentce, ze przyrost jest za maly jesli dwudniowy wynosi 100% a norma jest 66% wiec przyrost jest sporo ponad akceptowana norme. jest tyle kalkulatorow, ze wystarczy wpisac sobie i sprawdzic.

reklama
Do góry