reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hejo 😉 czy któraś z was miała może owulacje między wczesnym poronieniem (ciąża biochem) a miesiączka? Czy to jest w ogóle możliwe? 🙄 Po jakim czasie Wraca miesiączka? Żebym nie zrobiła sobie bety to bym nie wiedziała, że coś się w ogóle zadziało 😁 myślałabym, że okres mi się spoznia kilka dni 😄

reklama
Jak jest się w ciąży to owulacja może się ponownie pojawić. Bardzo rzadko ale się zdarza.
Moje ciotki tak miały. Niby bliźniaczki, ale tak naprawdę jedna o 2 miesiące młodsza. W związku z tym urodziła się jako wcześniak. Bo druga z sióstr już była donoszona i zaczęła się akcja porodowa.

Hejo 😉 czy któraś z was miała może owulacje między wczesnym poronieniem (ciąża biochem) a miesiączka? Czy to jest w ogóle możliwe? 🙄 Po jakim czasie Wraca miesiączka? Żebym nie zrobiła sobie bety to bym nie wiedziała, że coś się w ogóle zadziało 😁 myślałabym, że okres mi się spoznia kilka dni 😄
Ja miałam owulacje, akurat byłam na usg na kontroli po biochem. I lekarka powiedziała że owulacja będzie bo już był pęcherzyk dominujący, właśnie czekam na okres po tej biochem. flo pokazuje na 15,mam nadzieję że nie będzie żadnego zachwiania🙂

Jeśli owu była 27-29.12, to na test z moczu może być za wcześnie! Nie widzę po co lecieć na betę i kłuć się, czekać na wynik, jak na to też może być za wcześnie? Nie ma sensu... Ja miałam owu najprawdopodobniej też w przedziale 27-29.12. Na razie czekam.

Kiedy miałaś objawy zagnieżdżenia? Miałaś jakieś? Ja dopiero 2.01, więc ewentualnie dopiero teraz minęło dwa razy po 48 h, czyli dwa razy podwoiłaby się wartość betaHCG, ale biorąc pod uwagę, że ona wynosi jakoś z 1 albo mniej niż 1, to to pierwsze podwajanie jest niskie :D

Zagnieżdżenie następuje 6-12 dni po owulacji i zapłodnieniu. No i najpierw beta jest w krwi, dopiero później w moczu.

Więc nic się nie martw! Jeszcze dużo czasu! :)
Jakie miałaś objawy zagnieżdżenia? Przepraszam z góry jeśli wcześniej nie doczytałam 🙈

Ale to chyba jest tak że jak jest biochemiczna i jest poronienie to to jest liczone jako okres?
Ja miałam po tym okresie/poronieniu robione usg i był w jajniku pecherzyk 13mm więc raczej do owulacji doszło ale kto to wie 🤷‍♀️

Ja miałam owulacje, akurat byłam na usg na kontroli po biochem. I lekarka powiedziała że owulacja będzie bo już był pęcherzyk dominujący, właśnie czekam na okres po tej biochem. flo pokazuje na 15,mam nadzieję że nie będzie żadnego zachwiania🙂
Kurcze ciekawa jestem, mogłam zrobić test owu 🤔 przez te święta jakoś zapomniałam, ale 2 dni temu zaczął mnie pobolewac jeden jajnik więc może.. 🙈

Dziewczyny, u mnie raczej nic z tego.
Rano dostałam @ albo coś w tym stylu.
Śluz z krwią. Byłam w szoku, do @ jeszcze sporo czasu raczej miałam. Nie boli mnie brzuch w ogóle, a zawsze zwijałam się z bólu. No nic...mówi się trudno.

Kurcze ciekawa jestem, mogłam zrobić test owu 🤔 przez te święta jakoś zapomniałam, ale 2 dni temu zaczął mnie pobolewac jeden jajnik więc może.. 🙈
Teoretycznie ciążę biochemiczną traktuje się jako spóźnioną miesiaczkę więc następny cykl powinien być bez żadnych zaburzeń, tak jak napisałaś gdyby nie beta to byś nie wiedziała o niej,Ja również gdybym nie zrobiła testów pomyślała bym że spóźniony okres.Ale wiesz jak to różnie może być 🙄🤦‍♀️

reklama
Do góry