reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
A dlaczego oni tacy super? Mameginekolog kojarzę ale czy taka młoda dziewczyna ma odpowiednie doświadczenie ?
Jeżeli chodzi o Dr. Wojciech Falęckiego , myślę że wystarczy wejść i poczytać opinię na jego temat, jakie prowadził ciążę i jakie ma podejście do pacjentek 🙂 Oczywiście , również na jego korzyść przemawia fakt, że bycie lekarzem dla swojej pacjentki , nie kończy się w raz z opuszczeniem jego gabinetu.
Czy uważasz, że każdy starszy lekarz będzie lepszy , bo ma dłuższy staż pracy? A może masz jakieś złe doświadczenia i stąd taka niepewność co do kompetencji 34-35 letniej lekarki?

Hej!:) dołączam do Was! Jestem świeżo po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Totalny bałagan: nie wiem kiedy będzie owulacja, czy w ogole będzie, wiec próbujemy co dwa dni ☺️ Jestem w 9dc i czuje kłucia w macicy, wczoraj pobolewa jajnik.... nie umiem tego nazwać, tak dawno nie miałam owulacji, ze nie pamietam jakie to uczucie:) wiecie jak z zajściem w ciąże po tabletkach? Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Hej!:) dołączam do Was! Jestem świeżo po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Totalny bałagan: nie wiem kiedy będzie owulacja, czy w ogole będzie, wiec próbujemy co dwa dni ☺ Jestem w 9dc i czuje kłucia w macicy, wczoraj pobolewa jajnik.... nie umiem tego nazwać, tak dawno nie miałam owulacji, ze nie pamietam jakie to uczucie:) wiecie jak z zajściem w ciąże po tabletkach? Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Hej :) u mnie dopiero same poczatki początków ciazy, ale udalo sIe w 5 cyklu po odstawieniu anty, ale mpim zdaniem owulacyje uzysklalam dzieki braniu inofemu 2x1 oraz duphastonu w 2 polowie cyklu..
Ale bardzo duzo dziewczyn zachodzi w ciaze w 1 cyklu po odstawieniu ! :)

Hej :) u mnie dopiero same poczatki początków ciazy, ale udalo sIe w 5 cyklu po odstawieniu anty, ale mpim zdaniem owulacyje uzysklalam dzieki braniu inofemu 2x1 oraz duphastonu w 2 polowie cyklu..
Ale bardzo duzo dziewczyn zachodzi w ciaze w 1 cyklu po odstawieniu ! :)
O wow! Gratuluje!❤ A czemu brała te leki? Mam na myśli inofem i duphston?
Pierwszy cykl po odstawieniu to MARZENIE!
Póki co dopiero 9dc wiec działamy, na spontanie Będę raportować co i jak:) nie widziałam wątku dla staraczek po odstawieniu hormonów, wiec przycupnę tu. Dziekuje za odpowiedz ❤

Hej!:) dołączam do Was! Jestem świeżo po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Totalny bałagan: nie wiem kiedy będzie owulacja, czy w ogole będzie, wiec próbujemy co dwa dni ☺ Jestem w 9dc i czuje kłucia w macicy, wczoraj pobolewa jajnik.... nie umiem tego nazwać, tak dawno nie miałam owulacji, ze nie pamietam jakie to uczucie:) wiecie jak z zajściem w ciąże po tabletkach? Pozdrawiam i trzymam kciuki!
Daj organizmowi czas na uregulowanie się :) Największe ryzyko przez pierwsze miesiące to ciąża mnoga o ile dobrze pamiętam :D No i może na początku nie być owulacji i wszystko tam na dole musi wrócić do normy. Wszystko zależy od tego ile czasu brało się tabletki :) Ja odstawiłam w listopadzie 2018, a regulować zaczęło się dopiero w marcu 2019, przy czym prawidłowy śluz płodny zaczęłam mieć dopiero w sierpniu 2019. Na razie dalej próbujemy :) Ale ja brałam tabsy od 18 roku życia do 25 z przerwami więc długo bo bez nich nie miałam @ a bez chęci zajścia w ciążę lekarze nie chcieli mnie inaczej leczyć...

O wow! Gratuluje!❤ A czemu brała te leki? Mam na myśli inofem i duphston?
Pierwszy cykl po odstawieniu to MARZENIE!
Póki co dopiero 9dc wiec działamy, na spontanie Będę raportować co i jak:) nie widziałam wątku dla staraczek po odstawieniu hormonów, wiec przycupnę tu. Dziekuje za odpowiedz ❤
Inofem wlasnie na brak owulacji a duphaston na uregulowanie cykli. I to nie prawda ze trzeba odczekac iles tam czasu, mozna sie starac od razu

35 lat, czyli ok 10 po ukończeniu studiów medycznych ,w tym dwa lata w jednym z najlepszych ośrodków diagnostyki prenatalnej na świecie u prof. Kyprosa Nicolaidesa - i ciągle dokształcanie się ,w tematach dotyczących płodności kobiet - to mało? Czy masz jakieś złe doświadczenia? Dr. Nicole prowadziła ciążę dwóch moich koleżanek i nie były to ciążę książkowe , a u jednej bardzo długo wyczekana. Dlatego będę polecać. Nie dlatego, że jest znana ,z tego jak wiele robi dokształcając kobiety w trosce o ich zdrowie. Chociaż ,w tym wypadku może to i plus ,bo łatwo zweryfikować jej kwalifikację.

Nie poprostu pytam. Na znanym lekarzu ma mało opini bardzo dlatego dopytuje na jakiej podstawie wiesz ze jest taka dobra :)

reklama
Jeżeli chodzi o Dr. Wojciech Falęckiego , myślę że wystarczy wejść i poczytać opinię na jego temat, jakie prowadził ciążę i jakie ma podejście do pacjentek [emoji846] Oczywiście , również na jego korzyść przemawia fakt, że bycie lekarzem dla swojej pacjentki , nie kończy się w raz z opuszczeniem jego gabinetu.
Czy uważasz, że każdy starszy lekarz będzie lepszy , bo ma dłuższy staż pracy? A może masz jakieś złe doświadczenia i stąd taka niepewność co do kompetencji 34-35 letniej lekarki?

Ja nie twierdze ja pytam :) Poprostu potzrebuje lekarza który miał już wiele przypadków. Nie chce żeby ktoś znów się na mnie uczył bo niestety jestem dla lekarzy trochę nowością :( stad pytanie

Do góry