reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ale on prywatnie przyjmuje? Długo się czeka ?
Dzwonisz do niego on ci daje wskazówki co masz przesłać na emaila swoją historię jak wyglądają starania tryb życia twój i partnera itp plus skany dokumentacji, czekasz na odpowiedź czy się dostałaś z dalszą instrukcja, na wizytę nie czekasz długo bo tak jak Ci się @zacznie dzwonisz mu on wyznacza termin ale musisz mieć te jegk badania które każe robić, wizyta trwa 2 dni dzień przed zabiegiem widzisz się z nim i wtedy płacisz 300zl na drugi dzień zabieg on jest na skierowanie od niego tzn nfz

Ja
O matko....aż się boję co to ze mną będzie...ja odkryłam pcos dopiero przy staraniach czyli pół roku temu.
Robię co miesiąc 22dc progesteron (w tym miesiącu odpuszczę chyba) i mam nieznaczne więcej niż 10 czyli lekarz powiedział że owu była i badał w 2dc czy pękł ale jest ok pęka.
Ten cykl mam bardzo bolesny praktycznie podczas owulacji bardzo bolaly jajniki musialam brać przeciwbólowe a że były święta to nie chciałam dzwonić do lekarza oraz podczas stosunku bolała prawy jajnik że tylko przy jednej pozycji mogliśmy działać ale teraz mąż mnie namawia a ja nie chcę bo się boję że będzie boleć. Teraz mnie tak lekko pobolewaja tzn odczuwam że są heh...bardzo mi pomaga w 2 fazie cyklu picie siemienia lnianego bo mam dużo śluzu a jak nie piłam to sucho heh...
przy następnej wizycie powiem lekarzowi co i jak bo w jednym miesiącu jest tak a w innym inaczej
[/QUOTE

Ja mam podobnie też się dowiedziałam przy staraniach tylko ja nie miałam żadnego monitorowania tylko moja gin dała mi leki na owolacje przez dwa cykle ale nie zaszłam i teraz jak będę mieć @ to mam iść do szpitala na badania jak się dostanę, A dzisiaj 35dc i nic i tak czekam.

Ja
O matko....aż się boję co to ze mną będzie...ja odkryłam pcos dopiero przy staraniach czyli pół roku temu.
Robię co miesiąc 22dc progesteron (w tym miesiącu odpuszczę chyba) i mam nieznaczne więcej niż 10 czyli lekarz powiedział że owu była i badał w 2dc czy pękł ale jest ok pęka.
Ten cykl mam bardzo bolesny praktycznie podczas owulacji bardzo bolaly jajniki musialam brać przeciwbólowe a że były święta to nie chciałam dzwonić do lekarza oraz podczas stosunku bolała prawy jajnik że tylko przy jednej pozycji mogliśmy działać ale teraz mąż mnie namawia a ja nie chcę bo się boję że będzie boleć. Teraz mnie tak lekko pobolewaja tzn odczuwam że są heh...bardzo mi pomaga w 2 fazie cyklu picie siemienia lnianego bo mam dużo śluzu a jak nie piłam to sucho heh...
przy następnej wizycie powiem lekarzowi co i jak bo w jednym miesiącu jest tak a w innym inaczej
[/QUOTE

Ja mam podobnie też się dowiedziałam przy staraniach tylko ja nie miałam żadnego monitorowania tylko moja gin dała mi leki na owolacje przez dwa cykle ale nie zaszłam i teraz jak będę mieć @ to mam iść do szpitala na badania jak się dostanę, A dzisiaj 35dc i nic i tak czekam.

Dziewczyny,jestem tu zupełnie nowa i zielona.
Zdaje się że część z was przewineła mi się na innych wątkach 🙂 macie już dzieci?której z was to będzie pierwsza ciąża?Ja mam już dwójkę (12 i 6 lat)

My również staramy się o pierwsze dziecko. Ogólnie 5 lat bez jakichkolwiek zabezpieczen . W tym roku postanowilismy ze kazde z nas się przebada. Bo na pewno jest coś nie tak ze przez tyle czasu nie udało nam się zaskoczyć. :-)

Witam się i ja. Dziś 9 dc ale nie wiem jakiego cyklu się spodziewać po biochemicznej..
W nowym roku sobie i Wam życzę, aby spełniły się nasze marzenia ;)
Witaj,
Ja również po biochemicznej dziś mój 16 dc i też się zastanawiam czy jakieś cuda wianki się będą działy, póki co z objawów to obstawiam że dziś owu a jak to się ma do praktyki to zobaczymy😉

reklama
Do góry