reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No wiesz, z drugiej strony co miały robić, przymierać głodem bez kasy ? Chociaż fakt, mogły ze 2-3 miesiące popracować, wtedy byłoby bardziej uczciwie.

Przez pierwsze 30 dni wypłatę płaci pracodawca a nie ZUS więc de facto jest to trochę takie okradanie pracodawcy...
A to też ludzie z własnymi rodzinami i czasami pracownik, który postawi pracodawcę w takiej sytuacji jest przyczyna jego „głodowania”...

mówię oczywiście o sytuacji, kiedy dziewczyna wiedząc że jest w ciąży zatrudnia się z premedytacją pójścia na L4 od początku, a nie o sytuacji kiedy o ciąży nie wie i okaże się że jest np zagrożona...

Przez pierwsze 30 dni wypłatę płaci pracodawca a nie ZUS więc de facto jest to trochę takie okradanie pracodawcy...
A to też ludzie z własnymi rodzinami i czasami pracownik, który postawi pracodawcę w takiej sytuacji jest przyczyna jego „głodowania”...

mówię oczywiście o sytuacji, kiedy dziewczyna wiedząc że jest w ciąży zatrudnia się z premedytacją pójścia na L4 od początku, a nie o sytuacji kiedy o ciąży nie wie i okaże się że jest np zagrożona...
Wlasnie o to mi chodzi.. jedna dziewczyna podpisala umowe, przyszla do pracy raz i l4 ciazowe, okazało sie ze jest juz w 5 miesiacu.. a nawet nie bylo po niej widac

reklama
Kochana ja też mam chwilę załamania, i taka chwila jest bardzo potrzebna. Wierze że jak minie ten ciężki moment to podniesiesz się o wiele silniejsza i gotowa na dalszą walkę. W końcu i nam się uda, wierzę w to mocno i bardzo się za was wszystkie modle [emoji1374] Jak to mówią, co nas nie zabije to nas wzmocni.
0.2 ...

[emoji24]

Szczerze dziewczyny gratuluję i życzę szczęśliwych donoszonych ciąż.
Jednak nie mogę na to patrzeć [emoji3064] idę pić wino ,także wasze zdrowie

Do góry