reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
10.000? A nie 1000

Przy 1000 dopiero pęcherzyk ciążowy. Verona, wyluzuj troszkę bo przez Tobą całe 9 miesięcy [emoji846] zwariujesz dziewczyno.
Jak nie chcesz pracować to idź do rodzinnego. Co Cię fochy kierowniczki obchodzą, skoro potem pójdziesz do gina po zwolnienie. Serio, dla własnego zdrowia psychicznego nie oznajmił wszem i wobec o ciąży w pracy... życie lubi być przewrotne. Wszytskie tu życzymy Ci jak najlepiej i skąd nasze rady, ale w życiu różnie bywa.
Serio. Weź kilka głębokich oddechów i na spkojnie do tego podejdź.

masakra z tymi lekarzami... mi do 11 tygodnia robila dopochwowo, pranatalne mialam w 12+5 juz przez powloki brzuszne. a teraz robi mi przez brzuch ale dopochwowo sprawdza szyjke i lozysko czy wszystko ok.

To ja miałam identycznie, dwa usg. Przez powłoki brzuszne, dopochwowo i normlane badanie na samolocie na każdej wizycie.

Przy 1000 dopiero pęcherzyk ciążowy. Verona, wyluzuj troszkę bo przez Tobą całe 9 miesięcy [emoji846] zwariujesz dziewczyno.
Jak nie chcesz pracować to idź do rodzinnego. Co Cię fochy kierowniczki obchodzą, skoro potem pójdziesz do gina po zwolnienie. Serio, dla własnego zdrowia psychicznego nie oznajmił wszem i wobec o ciąży w pracy... życie lubi być przewrotne. Wszytskie tu życzymy Ci jak najlepiej i skąd nasze rady, ale w życiu różnie bywa.
Serio. Weź kilka głębokich oddechów i na spkojnie do tego podejdź.
dokladnie tak!!! najlepiej do rodzinnego... poki ginekolog nie uwidoczni serduszka.

masakra z tymi lekarzami... mi do 11 tygodnia robila dopochwowo, pranatalne mialam w 12+5 juz przez powloki brzuszne. a teraz robi mi przez brzuch ale dopochwowo sprawdza szyjke i lozysko czy wszystko ok.
Ja miałam pierwsze prenatalne i przez brzuch i dopochwowo bo mało było widać przez brzuch chyba przez łożysko na przedniej ścianie.

Spoko gadałam teraz przyjaciółka. Ona dostała od rodzinnego z kodem B na 2 tygodnie do wizyty u giną. I pojechała był pęcherzyki ciążowy tylko i założył kartę ciąży j wypiłam normalnie zwolnie [emoji4]

To ja miałam identycznie, dwa usg. Przez powłoki brzuszne, dopochwowo i normlane badanie na samolocie na każdej wizycie.
bo tak powinno byc. do 10-12 tygodnia powinno byc badanie dopochwowe bo dzidzius jest lepiej widoczny. a pozniej przez brzuszek ale dopochwowe tez powinno byc, wlasnie w celu obejrzenia szyjki czy sie nie skraca i lozyska czy sie nie odkleja. mnie tez bada na samolocie ale moja pani ginekolog, jak lubie kobitke tak do tego badania to chyba sie rozpedza 😂 😂 😂 😂 ostatnio jak pobierala mi probke do cytologii, to mimo, ze mam zamkniete oczy 🙈🙈🙈🙈 jestem przekonana, ze wziela rozbieg z tym wziernikiem, bo nie wlozyla mi go, hehe, ona go "zasadzila" 🤪🤪🤪

Tak od serca ? ;)
bo tak powinno byc. do 10-12 tygodnia powinno byc badanie dopochwowe bo dzidzius jest lepiej widoczny. a pozniej przez brzuszek ale dopochwowe tez powinno byc, wlasnie w celu obejrzenia szyjki czy sie nie skraca i lozyska czy sie nie odkleja. mnie tez bada na samolocie ale moja pani ginekolog, jak lubie kobitke tak do tego badania to chyba sie rozpedza [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] ostatnio jak pobierala mi probke do cytologii, to mimo, ze mam zamkniete oczy [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] jestem przekonana, ze wziela rozbieg z tym wziernikiem, bo nie wlozyla mi go, hehe, ona go "zasadzila" [emoji2957][emoji2957][emoji2957]

reklama
Do góry