reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
10.000? A nie 1000

Przy 1000 dopiero pęcherzyk ciążowy. Verona, wyluzuj troszkę bo przez Tobą całe 9 miesięcy [emoji846] zwariujesz dziewczyno.
Jak nie chcesz pracować to idź do rodzinnego. Co Cię fochy kierowniczki obchodzą, skoro potem pójdziesz do gina po zwolnienie. Serio, dla własnego zdrowia psychicznego nie oznajmił wszem i wobec o ciąży w pracy... życie lubi być przewrotne. Wszytskie tu życzymy Ci jak najlepiej i skąd nasze rady, ale w życiu różnie bywa.
Serio. Weź kilka głębokich oddechów i na spkojnie do tego podejdź.

masakra z tymi lekarzami... mi do 11 tygodnia robila dopochwowo, pranatalne mialam w 12+5 juz przez powloki brzuszne. a teraz robi mi przez brzuch ale dopochwowo sprawdza szyjke i lozysko czy wszystko ok.

To ja miałam identycznie, dwa usg. Przez powłoki brzuszne, dopochwowo i normlane badanie na samolocie na każdej wizycie.

Przy 1000 dopiero pęcherzyk ciążowy. Verona, wyluzuj troszkę bo przez Tobą całe 9 miesięcy [emoji846] zwariujesz dziewczyno.
Jak nie chcesz pracować to idź do rodzinnego. Co Cię fochy kierowniczki obchodzą, skoro potem pójdziesz do gina po zwolnienie. Serio, dla własnego zdrowia psychicznego nie oznajmił wszem i wobec o ciąży w pracy... życie lubi być przewrotne. Wszytskie tu życzymy Ci jak najlepiej i skąd nasze rady, ale w życiu różnie bywa.
Serio. Weź kilka głębokich oddechów i na spkojnie do tego podejdź.
dokladnie tak!!! najlepiej do rodzinnego... poki ginekolog nie uwidoczni serduszka.

masakra z tymi lekarzami... mi do 11 tygodnia robila dopochwowo, pranatalne mialam w 12+5 juz przez powloki brzuszne. a teraz robi mi przez brzuch ale dopochwowo sprawdza szyjke i lozysko czy wszystko ok.
Ja miałam pierwsze prenatalne i przez brzuch i dopochwowo bo mało było widać przez brzuch chyba przez łożysko na przedniej ścianie.

Spoko gadałam teraz przyjaciółka. Ona dostała od rodzinnego z kodem B na 2 tygodnie do wizyty u giną. I pojechała był pęcherzyki ciążowy tylko i założył kartę ciąży j wypiłam normalnie zwolnie [emoji4]

To ja miałam identycznie, dwa usg. Przez powłoki brzuszne, dopochwowo i normlane badanie na samolocie na każdej wizycie.
bo tak powinno byc. do 10-12 tygodnia powinno byc badanie dopochwowe bo dzidzius jest lepiej widoczny. a pozniej przez brzuszek ale dopochwowe tez powinno byc, wlasnie w celu obejrzenia szyjki czy sie nie skraca i lozyska czy sie nie odkleja. mnie tez bada na samolocie ale moja pani ginekolog, jak lubie kobitke tak do tego badania to chyba sie rozpedza 😂 😂 😂 😂 ostatnio jak pobierala mi probke do cytologii, to mimo, ze mam zamkniete oczy 🙈🙈🙈🙈 jestem przekonana, ze wziela rozbieg z tym wziernikiem, bo nie wlozyla mi go, hehe, ona go "zasadzila" 🤪🤪🤪

Tak od serca ? ;)
bo tak powinno byc. do 10-12 tygodnia powinno byc badanie dopochwowe bo dzidzius jest lepiej widoczny. a pozniej przez brzuszek ale dopochwowe tez powinno byc, wlasnie w celu obejrzenia szyjki czy sie nie skraca i lozyska czy sie nie odkleja. mnie tez bada na samolocie ale moja pani ginekolog, jak lubie kobitke tak do tego badania to chyba sie rozpedza [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] ostatnio jak pobierala mi probke do cytologii, to mimo, ze mam zamkniete oczy [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] jestem przekonana, ze wziela rozbieg z tym wziernikiem, bo nie wlozyla mi go, hehe, ona go "zasadzila" [emoji2957][emoji2957][emoji2957]

reklama
Do góry