reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A u mnie w pracy na nocnej zmianie siedzimy w dwie osoby.

Facet jak to facet zawsze się uważa za macho (pracuje z kolegą)

NIeoczekiwanie na nocy przyszła kierowniczka i... generalnie było tak, że gabinety lekarskie chodziły spać i jedna osoba z naszej dwójki też. Przydział trafił się koledze i się czaił od 40 min czy iść, bo szefowa u pielęgniarki obok siedzi 😂 😂 i plotkuje.
Jakie to zabawne jak z faceta macho nagle się robi taki nieśmiały osesek 😂😂😂

reklama
Poniedziałki s a najgorsze bo najwięcej jest materiału więc nie wie nawet czy po tych 10 h wyjde
Dlatego ja bym się pianą z pyska nie przejmowała, uwierz znam wasze warunki i nie ryzykowalabym kropka, a nawet jak nie kropka to własnego samopoczucia. Ty idziesz na l4 A nie jedziesz na Bahamy, jak komuś nie pasuje to ma problem

Moim zdaniem to o wiele za szybko żeby mówić o ciąży w pracy.
Dlatego ja bym się pianą z pyska nie przejmowała, uwierz znam wasze warunki i nie ryzykowalabym kropka, a nawet jak nie kropka to własnego samopoczucia. Ty idziesz na l4 A nie jedziesz na Bahamy, jak komuś nie pasuje to ma problem

A nie masz opcji powiedzenia jakiejś dobrej koleżanki której byś mogła powiedzieć co i jak i by Ci pomogła? Wiem, że jedna tutaj dziewczyna powiedziała i źle wyszła na tym ale może Ty akurat masz kogoś zaufanego kto nie poleci do szefa/szefowej i nie powie? Jak nie to ja bym poszła do ogólnego lekarza jutro z samego rana z grypa żołądkowa 😂 wiesz... Gorączka, wymioty i biegunka cała noc! 💁‍♀️ Trzeba sobie jakoś radzić

U mnie dziś 18 dc, od 13dc testy owu cały czas pozytywne 🙄 nie mam pojęcia co to oznacza 🤷‍♀️ plus jeszcze dopadło mnie przeziębienie, cały nos obdarty od chusteczek 😑 już mi się odechciało totalnie wszystkiego... Cały czas gdzieś tam próbowaliśmy przytulanek ale nie wiem czy przy chorobie teraz się akurat uda. Skoro organizm osłabiony to pewnie nie

Moim zdaniem to o wiele za szybko żeby mówić o ciąży w pracy.
Ale nie mówię o powiedzeniu o ciąży w pracy, w żadnym wypadku to za wcześnie. Ale słysząc jak znajomi opowiadają jak potrzebują nie iść do pracy to tyle schorzeń można sobie wymyślić na które dostaje się l4 że nie uwierzylabys.
Chyba że ma się zaufanego rodzinnego któremu można powiedzieć jaka jest sytuacja i on coś wymyśli

UWAGA LASKI!!! teraz będę miała obsesję i będę was bombardowac testami z ciemniejacymi kreskami [emoji23][emoji23]
Oczywiście na lepszy sen zrobiłam 10 min ten, kreska pojawiła się od razu [emoji23][emoji23][emoji23] Trzeba tak było z rana a nie teraz i to jeszcze wieczorem [emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 1073005
O to mi chodziło :) Jak jest ciąża to krechy tylko ciemnieją :) Nawet w ciągu dnia :)
Termin na kiedy wypada?

P.S. Musimy utworzyć jakiś wątek Staraczek z 2 Krechami z 2 połowy 2019 i pierwszej 2020 :) Tu za chwile przyjdą nowe dziewczyny i Nas w końcu pogonią (już kiedyś była afera) a szkoda tracić kontakt :)

reklama
Do góry