reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
@Peony gratulacje [emoji16][emoji16]
@kasiaa91, a te clearblue są jakieś lepsze?
@Dorciaaaaa88, a czy mogę podpytać w takim razie czy prawda jest to, ze jeśli w ciągu 3 miesiący po zakończeniu pobierania zasiłku macierzyńskiego zajdę w ciąże i będę na L4 to podstawa chorobowego i kolejnego macierzyńskiego zostaje taka sama?
Poprzednia ciąże pracowałam prawie do 7 miesiąca, aż trafiłam do szpitala, zakończona nieplanowanym cc i z uwgi na tp jak wyglądało to w poprzedniej ciąży gin uprzedził mnie, ze tym razem nie będzie słuchał moich próśb i jak uzna za stosowne wysyła mnie na L4
@Milipiet, ja tak miałam j tez panikwolam, ze coś jest nie tak. Porem wszytko wrocilo i nic się nie działo.
@Rudaa94, no jak? [emoji846][emoji846] przecież jest kreseczka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Nie no ja rozumiem totalnie, że może nie chciec teraz dziecka itd. Z tego co wiem to się zabezpieczali ale no coś nie wyszło... Zanim zaczęłam się starać o dziecko bardzo byłam za wczesna aborcja. Bo uważam, że jeśli dziecko ma być krzywdzone, nie kochane, spędzić dzieciństwo w placówkach opiekuńczych to chyba lepiej usunąć? Nie wiem, to bardzo trudny temat jest. Wiem, że można oddać dziecko ale nie każda kobieta chce przechodzić przez ciążę i poród... Teraz kiedy się staram o dziecko po prostu bardziej mnie rusza to wszystko, ta niesprawiedliwość. Staram się od 7 miesięcy i dupa blada a tu pojawia się dziecko które nie jest chciane 😑 to po prostu bardzo smutne..
Poradziłam jej aby nie podejmowała jeszcze decyzji. 2 dni jej nie zbawia i jeśli będzie chciała dokonać farmakologicznej aborcji to zdąży ale niech jeszcze to przetrawi, pogada z facetem. Tym bardziej, że ich sytuacja życiowa naprawdę nie jest krytyczna. Myślę, że to tylko była głupia myśl w szoku i za chwilę już będzie wszystko ok...
Ja wam powiem że nie potrafię sie odnieść do tego tematu.
Jeśli nas to nie dotyczy to bardzo łatwo jest kogoś ocenić,a jeśli któraś z nas doswiadczylaby pewnych sytuacji na własnej skórze może postapilaby całkiem inaczej niż w tej chwili jej się wydaje:-/

Cześć wszystkim! Trafiłam na wątek zupełnie przez przypadek szukając informacji w internetach na temat początków starania się i tak się wciągnęłam że przeczytałam od początku do końca i aż założyłam konto bo chętnie do Was dołączę [emoji847] o ile mnie przyjmiecie. My dopiero zaczynamy starania (taka decyzja wraz z nowym rokiem). Co do cyklu dzisiaj 33dc przy cyklach 28-30 dni. Ale wydaje mi się że owulacja się przesunela (pod względem informacji jesteście lepsze niż najlepsza książka[emoji23]) więc nadal czekam na @
Witaj ☺️ szacun że przebrnelas przez tyle stron 😁 w momencie mojego dołączenia było 150 stron i jak już myślałam że przeczytałam wszystko, to chwila nieuwagi i już było 10wiecej😂
Kiedy planujesz testowanie? Ja dziś powinnam dostać, ale narazie francy jeszcze nie ma, więc czekam cierpliwie. Myślę że może się przesunąć bo miałam trochę stresu w tym miesiącu 🤷

Nie było łatwo [emoji23] ale jak się człowiek wciągnie to ciężko przestać Czytanie forum zostawialam zawsze na koniec dnia traktując to jak dobrą książkę na zimowe wieczory [emoji847] było warto
Mojego męża też interesuje nasze forum:) tzn nie czyta i sie nie udziela, ale codziennie pyta co tam u NASZYCH kolezanek z forum:) i cieszy sie jak mu mowie, ze komus sie udalo:)

Dziewczyny spokojnie [emoji846]
Przecież każda z nas zdaje sobie sprawę że cień cienia to radość ale taka " w Czesiu" nikt nie uważa że to od razu ciąża w 100% a bardziej zachęta do tego żeby powtarzać testy i ewentualnie zrobić betę. Nikt Rudej nie napisal- jesteś w ciazy, gratulacje spokojnych 9 miesięcy!
Tylko zgodnie z prawdą że coś się przebija. Bo się przebija, trzeba być ślepym żeby tego nie zobaczyć ( bez urazy Ruda [emoji12][emoji6])

Mnie cmi brzuch nadal. Konsekwentnie od dwóch dni [emoji846] Jak @ przyjdzie z czasem to następne starania w okolicach walentynek, spoko [emoji16]

Ja sie nie nakrecam :) ale usmiech sie pojawił wiec nie marudze :) zawsze to chociaz cień szansy a nadzieja umiera podobno ostatnia. Płakałam za pierwszym razem i wiem ze z odpowiednim wsparciem zarowno męża jak i lekarza nie musze sie o nic martwic :)
Ja akurat wolałabym miec większa pewność niż cień cienia cienia zanim zacznę się cieszyć bo jak po paru dniach przyjdzie @ to nie będzie już tak wesolo:-/ wiem co pisze -czasem naprawdę nie ma się co nakręcac zawczesnie.

@Peony gratulacje [emoji16][emoji16]
@kasiaa91, a te clearblue są jakieś lepsze?
@Dorciaaaaa88, a czy mogę podpytać w takim razie czy prawda jest to, ze jeśli w ciągu 3 miesiący po zakończeniu pobierania zasiłku macierzyńskiego zajdę w ciąże i będę na L4 to podstawa chorobowego i kolejnego macierzyńskiego zostaje taka sama?
Poprzednia ciąże pracowałam prawie do 7 miesiąca, aż trafiłam do szpitala, zakończona nieplanowanym cc i z uwgi na tp jak wyglądało to w poprzedniej ciąży gin uprzedził mnie, ze tym razem nie będzie słuchał moich próśb i jak uzna za stosowne wysyła mnie na L4
@Milipiet, ja tak miałam j tez panikwolam, ze coś jest nie tak. Porem wszytko wrocilo i nic się nie działo.
@Rudaa94, no jak? [emoji846][emoji846] przecież jest kreseczka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Podstawe L4 i zasilku maciezynskiego oblicza sie ze sredniego wynagrodzenia z ostatnich 12 miesiecy poprzedzajacych czas nieobecnosci. Ale bierze sie pod uwage tylko te miesiace w ktorych nie wystepowalo L4 powyzej 14 dni. Wiec w Twoim wypadku Twoj zasilek za L4 a pozniej macierzynski nie bedzie sie prawie wcale roznic od tego co dostawalas poprzednim razem.

reklama
Dziewczyny a ktoś z Wielkopolski? Chodziła któraś do Pietrygi? Mnie po prostu zbyl skoro widząc prolaktynę i tsh mówił, że wszystko super żebym oczyściła umysł :)

Do góry