reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A ja złapałam jakiegoś doła. Chyba nie liczę już w tym cyklu na nic. Od 4 dni plamienia, głównie brązowe. I ból jajników. Chyba mi się coś pochrzanilo po tej biochemicznej [emoji26] w czwartek mam lekarza ale w sumie to mu nie ufam, idę bo akurat mam wizytę na nfz (zapisywałam się w listopadzie [emoji44]) a może powie chociaż czy nie zrobiła się jakaś torbiel czy coś złego.. ehh..

I ja dołączam, chciaz blue monady bym wczoraj... najgorsze jest to czekanie. W moim przypadku chyba tylko j wyłącznie na @. Jutro będzie u mnie 55 dc 🤯🤯🤯🤯[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Boszeeee.... człek stary i durny... 😂😂😂
Oczywiście zapasy testów ciążowych w domu leżą... wiec myśle sobie po powrocie z pracy „co mi tam szkodzi...” @olaaa7 miala taka super pozytywna sytuacje, to może i mi się udało 😂
No i co? Durna ja 😂
Zrobiłam... nawet dwa... jeden bielszy od drugiego 😅
Ehhhhhh my kobitki... zero cierpliwości ale za to ogrom nadziei 😉
P.S. @Mrufka®®® Ty mi rano przynieś szczęście 😘 bo znając mnie to nie odpuszczę i zatestuje 😂

Boszeeee.... człek stary i durny... 😂😂😂
Oczywiście zapasy testów ciążowych w domu leżą... wiec myśle sobie po powrocie z pracy „co mi tam szkodzi...” @olaaa7 miala taka super pozytywna sytuacje, to może i mi się udało 😂
No i co? Durna ja 😂
Zrobiłam... nawet dwa... jeden bielszy od drugiego 😅
Ehhhhhh my kobitki... zero cierpliwości ale za to ogrom nadziei 😉
P.S. @Mrufka®®® Ty mi rano przynieś szczęście 😘 bo znając mnie to nie odpuszczę i zatestuje 😂
Też się zastanawiam czy zrobić test ciążowy przez Ole 😂

U mnie niestety też chyba koniec. Miesiączka spóźnia się jeden dzień, ale przy podcieraniu widzę jasniutkie brązowe plamienie. Więc no nic. 5 nieudanych cykli za mną. Jedziemy dalej [emoji4] każdej jest dane w odpowiednim czasie. Jakby się tak dało głowę wyłączyć i nie myśleć to każdej by się staranie o połowę zmniejszyło [emoji39]
A ja złapałam jakiegoś doła. Chyba nie liczę już w tym cyklu na nic. Od 4 dni plamienia, głównie brązowe. I ból jajników. Chyba mi się coś pochrzanilo po tej biochemicznej [emoji26] w czwartek mam lekarza ale w sumie to mu nie ufam, idę bo akurat mam wizytę na nfz (zapisywałam się w listopadzie [emoji44]) a może powie chociaż czy nie zrobiła się jakaś torbiel czy coś złego.. ehh..

Dziewczyny, mam fatalny nastrój, więc uwaga: ŻALĘ SIĘ.
Dzisiaj u mnie 37 dc. Byłam 6 cykli na duphastonie i dwie lekarki przekonywały mnie, że przy moich nieregularnych okresach to najlepszy sposób, żeby zajść w ciążę. Nie wyszło. Zrobiłam badania, poszłam do endokrynologa z wynikami i dowiedziałam się, że przy długich cyklach duphaston to okropny pomysł, bo pewnie blokuję mi owulację. Załamałam się wtedy-miałam zajsc w ciążę, a bez owulacji to się przecież nie uda! Poszłam do jeszcze innego lekarza, żeby powiedzieć o swoich wątpliwościach. Zalecenia: odstawić duphaston na 3 miesiące i monitorować owulke za pomocą testów. Ale owulacji ani widu ani słychu, zrobiłam w tym cyklu ponad 30 testów i każdy z nich mnie coraz bardziej frustrował. Jestem wkurzona, że żaden lekarz na samym początku nie zalecił monitoringu owulacji, skoro od początku mówiłam, że moje cykle bez tabletek trwają nawet 90 dni! Zmarnowałam już 7 miesięcy na starania, a może wystarczyłoby stymulować owulke i wszystko poszłoby gładko? Wszyscy lekarze karzą mi jeszcze czekać, ale ja już nie chce bezczynnie czekać dłużej, skoro coś może być nie w porządku 😭😭😭 Zazdroszczę wszystkim, które mają regularne, krótkie cykle, każdego miesiąca możecie mieć nadzieję, że się udało, a ja każdego dnia chodzę bardziej wkurzona i zdołowana 😩
Znam dokładnie ten ból, okres co około 2 Msc, z tym że ja się dowiedziałam szybko o tym że mam bez owulacyjne dostałam clostibelgyt na stylumowanie i mimo to owulacji nie mam... Teraz jestem miesiąc bez niczego i wkraczają gonadotropiny w zastrzykach, mam nadzieję że to już pomoże...

reklama
Do góry