reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja się cieszę że moja przyjaciółka jest psychiatrą [emoji6]

Dziś przy obiedzie siedzimy i patrzę przez okno a tam sikorka sobie siedzi pod naszym karmnikiem, mówię do męża

-Dziuuuaaaas zobacz to jest znak! Ta sikorka jest w ciąży, zobacz jaka jest gruba!
-ptaki nie zachodzą w ciaze, one znoszą jaja
-yyy a no tak
[emoji1745][emoji1745][emoji1787]

Jak do tego doszlo, nie wiem [emoji6]

Czy staranie o dziecko też Was tak ogłupia? [emoji12]

Albo kroję ziemniaki na obiad. I mi te ziemniaki śmierdzą śledziem. Wojtek mówi - wyrzuć tego ziemniaka, nie wąchaj. -ja- a może to nie ziemniak śmierdzi tylko mam objaw ciąży? - uważaj bo z takim tempem to zaraz urodzisz [emoji6]
(Przypomnę tylko że owu miałam dwa/jeden dni temu[emoji6])
Ojj oglupia. Szczegolnie gdy maz mowi przed terminem @ ze mi cycki urosly :p w tamtym miesiacu z kolei mialam jeden dzien takich mdlosci i zawrotow ze bez wody sie nie ruszylam :p a ten oliwy do ognia dolewal tylko :p ale i on bardzo chce wiec i jemu na glowe siada :D

Dziewczyny ja też potrzebuje pozytywnych fluidów od was. W piątek chyba hormony pmsowe zabuzowaly bo o godzinie 21:45 poszłam spać z płaczem hehe. Jak dziecko. Dzisiaj 29dc. @ zapowiada się na czwartek. Jest jakiś sposób żeby jej nie wpuszczać ? 😅

Ja zażywalam żelazo ponad 3 miesiace w wysokiej dawce, dopiero gdzieś przeczytałam de nadmiar żelaza może szkodzić [emoji2356] Idę na badania w tym tygodniu więc sprawdzę jak to wygląda.
Omegamed optima forte. Tabletki dla ciężarnych ale ja mam spore niedobory witaminy D i żelaza a tu są całkiem spoko wartości [emoji846]

Ja zażywalam żelazo ponad 3 miesiace w wysokiej dawce, dopiero gdzieś przeczytałam de nadmiar żelaza może szkodzić [emoji2356] Idę na badania w tym tygodniu więc sprawdzę jak to wygląda.
Ja biorę je dopiero 4 dzien i nie wiem czy to siła sugestii czy coś ale naprawde czuję się lepiej. Bywały dni że pół h się zbierałam żeby z łóżka wstać bo nie miałam siły komoletnie na nic. A teraz jest już jakoś lepiej tak. Nie spektakularnie ale na pewno trochę lepiej 😃

Jeśli miałaś niedobory to na pewno uzupełnianie dawki w formie tabletek pomoże a nie zaszkodzi [emoji6]
Ja biorę je dopiero 4 dzien i nie wiem czy to siła sugestii czy coś ale naprawde czuję się lepiej. Bywały dni że pół h się zbierałam żeby z łóżka wstać bo nie miałam siły komoletnie na nic. A teraz jest już jakoś lepiej tak. Nie spektakularnie ale na pewno trochę lepiej [emoji2]

Chyba się nabawiłam infekcji... W piątek miałam niesamowite parcie na siku, a jak przyszło co do czego to nic nie leciało, i tak cały dzień. W sobote było lepiej chodź takie uczucie pełnego pęcherza miałam kilka razy, a dziś po przytulankach czuje takie dziwne klucie, szczypanie. Myślicie ze mogę stosować np. Lactovaginal? Mam kilka tabletek w lodówce, a testuje dopiero w sobotę.

reklama
Do góry