reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
To też prawda 😑 nie mówiąc już o tym, że taka ciąża może się nie utrzymać do @. To mega przykre i smutne ale taka jest prawda... Tyle kobiet zachodzi, widzi te dwie kreseczki a później jednak nadchodzi @ i żal jest sto razy większy a gdyby nie wczesny test to nawet by nie wiedziały, że coś było. Wniosek z tego taki : nie mówić o ciąży na początku i nie robić testów zbyt szybko doszukując się cieni... By nie dokładać sobie cierpień
No dobra cierpienie. Ale jeżeli kilka razy tak się dzieje to pasowało by sprawdzić czemu. A jeśli nie wiadomo o tym to się wydaje że poprostu @ przyszła i cykl nie udany.
Ja jestem za testowaniem przed @ bo przy kilku biochemicznych już można pod tym kątem zrobić badania

Dziewczyny, powiedzcie mi taka rzecz, bo juz glupieje. Wiem, ze pare rwlazy byla juz o tym mowa, ale nie umiem znalezc.
Chodzi mi o owulację - wg mojego kalendarzyka i troche wg usg powinna byc 17 stycznia.
Ale dopiero wczoraj czulam klucie jajnika. I stad moje pytanie - czy to oznacza, ze owulacja byla 18 stycznia, czy ze dopiero bedzie?

Dziewczyny, powiedzcie mi taka rzecz, bo juz glupieje. Wiem, ze pare rwlazy byla juz o tym mowa, ale nie umiem znalezc.
Chodzi mi o owulację - wg mojego kalendarzyka i troche wg usg powinna byc 17 stycznia.
Ale dopiero wczoraj czulam klucie jajnika. I stad moje pytanie - czy to oznacza, ze owulacja byla 18 stycznia, czy ze dopiero bedzie?
Ostatnio pytałam o to samo [emoji846] Najprawdopodobniej znaczy to że już się zaczęła.

@MamaTolka ja mam tak pokręcony cykl, ze w sumie tobie wiem. Ostatni raz testy owu wychodziły mi pozytywne 8-9.01, Progesteton z wczoraj wyniósł 11. 🤷🏻‍♀️
@sundee23, normalnie zaniemowilam. Co za sucz - przepraszam za okreslenie, ale i tak jest delikatne. Tak jak dziewczyny piszą. To są dane osobowe baaaaardzo wrażliwe, i w świetle RODO to oni mogą mieć problem. Nie pozwól się tylko zastraszyć [emoji846]
Niemniej jednak z całego serca życzę Ci aby ten cień stał się gruba, tłusta kreską [emoji7]

No dobra cierpienie. Ale jeżeli kilka razy tak się dzieje to pasowało by sprawdzić czemu. A jeśli nie wiadomo o tym to się wydaje że poprostu @ przyszła i cykl nie udany.
Ja jestem za testowaniem przed @ bo przy kilku biochemicznych już można pod tym kątem zrobić badania
Po kilku nieudanych cyklach bez wiedzy o ciąży biochemicznej też można iść przecież na badania. Sama ciąża biochemiczna też niczego nie dowodzi bo przyczyny mogą różne. Od infekcji po "wadliwy zarodek" (nienawidzę tego określenia 🙄) i wiem, że tak czy siak zdecydowana większość i tak będzie robić test wcześniej. I ja też 🤷‍♀️ jednak warto mieć gdzieś tam z tyłu głowy, że te ll to dopiero początek walki 😑 i nie zawsze oznacza, że teraz już wszystko będzie super. I wiem, że większość dziewczyn starających się doskonale o tym wie ale jest też wiele nowych kobitek które dopiero zaczynają swoją drogę w staraniach. Ja kiedyś nie miałam pojęcia o ciąży biochemicznej np. Byłam pewna, że jak ll są na teście to oczywiste, że za 9 miesięcy będe mama a prawda okazała się tak brutalna i bolesna ☹️. Totalnie nie chodzi o podcinanie komuś skrzydeł i zabijaniu radości. Bardziej o świadomości? W pierwszej ciąży niewiele wiedziałam, wszyscy wiedzieli od razu po pozytywnym teście bo byłam pewna, że już nic nie może się stać a jednak... Bardzo bym chciała by ktoś wtedy mi powiedział, jakoś uświadomił. Zaoszczędziło by mi to wiele bólu i cierpienia. To bardzo trudny, ciężki i smutny temat ☹️ i nie da się jednoznacznie powiedzieć co jest dobre a co nie.

w_karolcia [emoji846][emoji846] gratuluje [emoji7][emoji7] infekcja nie ma wpływu na ciąże .
Ja w ciąży brałam Macmiror complex na zmianę z Nystvaginem bo przy luteinie infekcje lubią się przyplątać
A duphaston bierz dalej

@MamaTolka ja mam tak pokręcony cykl, ze w sumie tobie wiem. Ostatni raz testy owu wychodziły mi pozytywne 8-9.01, Progesteton z wczoraj wyniósł 11. 🤷🏻‍♀️
@sundee23, normalnie zaniemowilam. Co za sucz - przepraszam za okreslenie, ale i tak jest delikatne. Tak jak dziewczyny piszą. To są dane osobowe baaaaardzo wrażliwe, i w świetle RODO to oni mogą mieć problem. Nie pozwól się tylko zastraszyć [emoji846]
Niemniej jednak z całego serca życzę Ci aby ten cień stał się gruba, tłusta kreską [emoji7]
A mi lekarz mówił że badanie progesteronu jest bezsensu bo ten hormon niby skacze i w zależności jak trafimy z badaniem. To prawda? Jest może tutaj ktoś kto może to potwierdzić/zaprzeczyć?

A mi lekarz mówił że badanie progesteronu jest bezsensu bo ten hormon niby skacze i w zależności jak trafimy z badaniem. To prawda? Jest może tutaj ktoś kto może to potwierdzić/zaprzeczyć?
Skacze ale dzięki temu jak robi się go w odpowiednim dniu cyklu można sprawdzić czy była owulacja. Przynajmniej ja tak zrozumiałam łopatologiczne tłumaczenia lekarza

reklama
w_karolcia [emoji846][emoji846] gratuluje [emoji7][emoji7] infekcja nie ma wpływu na ciąże .
Ja w ciąży brałam Macmiror complex na zmianę z Nystvaginem bo przy luteinie infekcje lubią się przyplątać
A duphaston bierz dalej

Dziękuje! Jutro biegnę rano na betę i dzwonię po ginekologach.
Czy te tabletki są na receptę i dopochwowo czy doustnie?

Do góry