reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

No lepiej nie mówić. Choćby nie wiem jak skręcało trzymaj język za zębami bo w pracy nie ma przebacz. Każdy dba o swój tylek i o swoje dobro. A ludzie kochają sensacje więc od razu podłapują temat. I niestety ale może Cię zwolnić "za wczasu" ☹ z tego co się orientuję to kobieta jest chroniona od 12 tyg chyba dopiero? Kurde nie wiem, ja bym zapytała szefa w prost co teraz zamierza.
Mam pójść do lekarza po zaświadczenie, że jestem albo, że nie jestem. Tyle się dowiedziałam :(

reklama
Tak to wygląda, ja zakończyłam 4 cykl Zobacz załącznik 1069924
No to powiem ci ze az tak bardzo ci sie to nie waha aji jakos nie masz dlugich ja mam mniej wiecej tez takie jak nie 29 30 34 36 28 i na takie mi powiedzial ze takie to moga byc i na pcos nie wygladaja i nie trzeba ich regulowac no a dwa ostatnie to mialam takie naprawdę dlugie i tez sie jie przejal i jic jie dal ciekawe jaki teraz bede miec dlugi no chyba jak sie przedluza no to cos jest nie tak z hormonami tak

No lepiej nie mówić. Choćby nie wiem jak skręcało trzymaj język za zębami bo w pracy nie ma przebacz. Każdy dba o swój tylek i o swoje dobro. A ludzie kochają sensacje więc od razu podłapują temat. I niestety ale może Cię zwolnić "za wczasu" ☹ z tego co się orientuję to kobieta jest chroniona od 12 tyg chyba dopiero? Kurde nie wiem, ja bym zapytała szefa w prost co teraz zamierza.
A nie jest chroniona od momentu poinformowania kadr ?

Matko co suka! No nie wierzę .... Ja bym teraz jej powiedziała za kilka dni że dostałam @ żeby się odczepiła . Nie martw się jak się ciąża potwierdzi to dasz zaświadczenie w pracy u tyle . Nie jest to komfortowa sytuacja i bardzo Ci współczuję ale dzidzia w tym wszystkim jest najważniejsza.
Właśnie do mnie napisała czy śpię.
Nie mam ochoty na nią patrzeć nawet. Powiem, że dostałam okres, to jest świetny pomysł! I wtedy będę miała spokój.
Aż płakać mi.sie chce.

Właśnie do mnie napisała czy śpię.
Nie mam ochoty na nią patrzeć nawet. Powiem, że dostałam okres, to jest świetny pomysł! I wtedy będę miała spokój.
Aż płakać mi.sie chce.
Nie płacz kochanie czasami nie jesteśmy w stanie poznać się na ludziach a oni często to wykorzystują . Nie musisz jej mówić prawdy . Ważne żebyś to z szefem załatwiła odpowiednio.

Dlatego właśnie ja nie mam zamiaru mówić nikomu przynajmniej do tego 12 tyg 🙄 tylko ja i mąż. Bo po pierwsze - nie chce później cierpieć jeśli coś pójdzie nie tak. A po drugie - chce uniknąć wszelkich właśnie dziwnych gadek itd... Współczuję bardzo "koleżanki". Szef równie dobrze może teraz z Tobą rozwiązać umowę i co wtedy? W ogóle może? Jaka masz umowę? I co jeśli jednak okaże się, że nie jesteś w ciąży? On już będzie wiedział, że planujesz i nie wiadomo jak postąpi. Nie mówiąc już o tym jak chora to będzie sytuacja ☹️
Japitole! To jest chore! Nie wiem jakie macie relacje szef vs Ty i koleżanka no ale oni złamali prawo! Serio! Rozmowy o Twoim stanie zdrowia nie mogą być poruszane oficialnie bez Twojej zgody lub bez Twojej wiedzy. Poczty pantoflowej nie wpisyje w to, ale gdyby Cię zwolnili i poszłabyś z tym do sądu to miałabyś wygraną w kieszeni. Ty i Twój lekarz + osoby z których zaszczycisz tym info mogą to tylko wiedzieć. Szefa nie musisz informować o Twoim stanie zdrowia bo to Twoje prawo💪 Dowie się np kadrowa jak złożysz wnioski lub dostaną l4, ale ona też nie może tego rozpowszechniać.
Wiem to od prawnika i masa ludzi się o to sądzi obecnie
Ps. wygrywają😇

reklama
Do góry