reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ale u mnie np też tam jest że jak idziesz na l4 to nie maz z pełnej premii tylko jakieś ochlapy. Ja teraz jak byłam te 3 tyg, jak dostałam wypłatę to się przezegnalam lewa ręka. Jednym słowem jedna wielka masakra! [emoji58]
No nie ma [emoji849] Moja przyjaciółka pracuje w zakładzie gdzie za pójdzie na L4 ma zabierane premie. Normalnie ręce mi opadły. I wiesz, ktoś jesy chory ale potrzebuje tej kasy więc idzie do pracy bojąc się zabrania dodatkowych pieniędzy. Zaraza więc koleje osoby w firmie które mają np małe dzieci w domu [emoji3525] to jest chore i to bardzo! A później kończy się to tak, że połowa zakładu na L4, linia stoi i dopiero wtedy zaczynają się problemy

reklama
Dziewczyny no normalnie ja mam przeczucie że się udało tylko za wcześnie było wczoraj na test. No kurde czuje to ! Jak się mylę to w dniu przyjścia @ przeżyje mega załamanie. Od ponad roku nie miałam tak silnego przeczucia że to ciąża .
Dziś piersi mocniej dają o sobie znać ,bolą sutki w środku i dol pleców pobolewa . ✊✊😊🙃

A robiłaś test owu? Bo już mi się wszytko piepszy [emoji23][emoji23]

Mi tez juz sie wszystko popieprzylo :D
Robilam testy owu od 14 czy 15.01 do wczoraj :D
14.01 pozytyw (chyba bo wyrzucilam i nie odkopie xd )
15.01 pozytyw x2
16.01 pozytyw x2
17.01 pozytyw rano, wieczorem slabszy
18.01 nie mam testow i nie ruszam doopki fo apteki bo i po co :D

🤣

Ej wiesz, że mam identycznie? Przez to w ogóle bardzo długi czas czułam sie "gorsza" bo nie mam ambicji by wspinać się po szczeblach kariery, bo nie chce sięgać wyzej... A ja lubię po prostu zajmować się domem i dzieckiem. W końcu "kura domowa" to też praca i wcale nie lekka. Gdybym miała taka możliwość to była bym tylko "Panią domu"
ja mam wlasnie tak samo. nie dbam o to zeby miec jakas reputacje w pracy, ktos powie wlasnie, ze jestem malo ambitna. wszystko zalezy od tego co dla kogo oznacza ambicja. dla mnie to zrealizowanie sie jako mama i zyciowa partnerka. moja ambicja jest aby moj P. chcial wracac do mnie do domu, niedlugo do nas, zeby czul, ze to ja ten dom prowadze, ze jest w nim cieplo, milosc, ze po pracy zamiast chciec pojsc do knajpy zjesc, to chce wrocic na obiad do domu bo wie, ze ja go przygptowalam z sercem dla niego. zawsze marzylam o tym, zeby w moim domu bylo cieplo domowe, to uczucie, gdy wchodzisz do domu i wiesz, ze tam mimo czasem klotni, czasem lez, czasem zlosci. mieszka milosc! i to moja ambicja zyciowa, moj cel. a praca? ide do niej bo musze z czegos zyc. i to nire tak ze sie nie staram, oczywiscie ze wypelniam swoje obowiazki, ale minute po tym gdy z niej wychodze, moje mysli sa juz wokol mojej rodziny

Ale u mnie np też tam jest że jak idziesz na l4 to nie maz z pełnej premii tylko jakieś ochlapy. Ja teraz jak byłam te 3 tyg, jak dostałam wypłatę to się przezegnalam lewa ręka. Jednym słowem jedna wielka masakra! [emoji58]
u mnie polowa znajomych., ktorzy pracuja u prywatnych przedsiebiorcow lub w sklepach maja na umowie najnizsza krajowa. tyle na konto a reszta w kopercie. przeciez to jest poj****ne!!! pracodawcy zabezpieczaja sie w ten sposob wlasnie miedzy innymi przed L4. do tego odprowadzaja mniejsze skladki. a potem sie dziwic ze emerytowi nie starcza pieniedzy na zycie i leki jak emerytura najnizsza

reklama
No nie ma 🙄 Moja przyjaciółka pracuje w zakładzie gdzie za pójdzie na L4 ma zabierane premie. Normalnie ręce mi opadły. I wiesz, ktoś jesy chory ale potrzebuje tej kasy więc idzie do pracy bojąc się zabrania dodatkowych pieniędzy. Zaraza więc koleje osoby w firmie które mają np małe dzieci w domu ☹️ to jest chore i to bardzo! A później kończy się to tak, że połowa zakładu na L4, linia stoi i dopiero wtedy zaczynają się problemy

U mnie jest podobnie - za dni L4 proporcjonalnie odliczana jest premia...
Wydaje mi się to uczciwe - premia jest za wynik i to jak pracuje, skoro w danym momencie nie pracuje to dlaczego mam ją dostawać?

Za to L4 dostaje się 80/100% sredniej z pełnych dochodów z ostatnich 12 miesięcy - co jest dla np kobiet w ciąży bardzo opłacalne.

Do góry