reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Część dziewczyny długo mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić tego co już zostało napisane jeśli którejś w międzyczasie się udało to gratuluję [emoji813]️[emoji7]
A u mnie dziwna sytuacja nigdy się tak nie zdarzyło .... Spoznil mi się okres 6 dni zrobiłam kilka testów i ta beta na poziomie 2.3 a później cyrk na kółkach .... W niedzielę w nocy dostałam takich skurczy i boleści brzucha że myślałam że mi organy wewnętrzne krew zalewa ... Wyszło kilka skrzepów i z tym taka mega ciemna krew prawie czarna .... Było tak do południa do poniedziałku dosłownie kilka godzin ... I od tej pory nie mam w ogóle okresu ... Byłam u ginekologa powiedziała że pękła mi cysta i Że organizm sam się oczyści ale nic ze mnie nie leci to nie wiem jak się oczyszcza .... A brzuch bolał aż do wczoraj ... Czy to była ciaza ale nie utrzymała się ? Miał tak ktoś ? Może teraz zrobić jeszcze jeden test ?

To raczej była pęknięta torbiel/cysta. Masz szczecie ze tak się skonczylo i nie musisaas być operowana jeśli to to. Ja bym pokazała się lekarzowi jescze za jakiś czas. Pewnie reszta się wchłonie stad brak już krwawienia. Dlatego zawsze warto przy braku @i negatywnych testach isc do lekarza wtedy daje coś na wywołanie i torbiel się wchłania zamiast pękać. A jak mocno boli brzuch tp już koniecznie do lekarza nie czekać. Idź na wizytę kontrolna za kilka dni a jakbyś się gorzej czuła to wcześniej.

reklama
Tylko schowaj dobrze zeby nie znalazl ;) nie tak jak ja zapasy testow ciazowych zostawilam na samym srodku korytarza [emoji1787]
[emoji23] i co powiedziałaś?

Mnie mój trzylatek zaskoczył. Nigdy go nie interesują jakoś moje zakupy. Przyniosłam więc paczkę z testami ciążowymi do pokoju, on się bawił na dywanie. Wyciągam oglądam a on nagle w 3 sekundy przy mnie jest i pyta co to... A mi w tej chwili się przypomniał ten kawał jak dziecko pyta tatę w sklepie przy kasie wskazując palcem na prezerwatywy- co to jest? - a tata na to- trutka na bociany.....

I powiedziałam to samo ,[emoji28][emoji23]
Mój syn spojrzał na mnie jakbym zwariowała... ale nie dopytywał [emoji16]

Dzięki dziewczyny:*
Z facetami gorzej niż babami...
na razie jest tak sfochowany ze żadne argumenty nie trafiają, poczekam na wyniki i jak zobaczy ze nie jest bezpłodny ( ew kilka parametrów będzie do poprawy) to się uspokoi.
Ile czekaliście na wyniki nasienia? Pani ma recepcji mówiła ze od 1-7 dni, tyle czekaliście ?

Nie wypowiem sie na temat oczekiwania ale jesli chodzi o 2 zdanie to sie zgadzam.
Moj wczoraj udawal zmeczonego i obolałego tylko po to zeby go rozbudzic 🤣

Powiedz, że wierzysz w jego płodność, ale czasem jakośc nasienia z jakiegoś powodu choćby tryb zycis mogła się obniżyć i trzeba przyjmować suplementy.
Dokładnie, i że czasami to zwykła choroba z gorączką, która miała miejsce 2mc wcześniej może znacznie obniżyć płodność u mężczyzn.

Dzięki dziewczyny:*
Z facetami gorzej niż babami...
na razie jest tak sfochowany ze żadne argumenty nie trafiają, poczekam na wyniki i jak zobaczy ze nie jest bezpłodny ( ew kilka parametrów będzie do poprawy) to się uspokoi.
Ile czekaliście na wyniki nasienia? Pani ma recepcji mówiła ze od 1-7 dni, tyle czekaliście ?
U nas były następnego dnia 🤔

Poleciałam rano po testy owu. I jest jest jest! Tak się cieszę jakby to byly dwie kreski na ciążowym [emoji23]

Gdybym polegała na kalendarzyku to w życiu bym nie zaszła. Wg kalendarzyka jestem 4 dni po owu
IMG_20200117_094546.jpeg

Dziewczyny, podczytuje was regularnie, na razie się nie odzywam bo u mnie dopiero 5dpo, wiec czekam na bardziej ekscytujący czas:)

mam trochę inny problem jak zwykle z facetem[emoji849] dzisiaj poszliśmy z mężem na badanie nasienia, oczywiście cała drogę wielce obrażony, po badaniu strzelił mega focha ze chce mu udowodnić ze jego córka nie jest jego dzieckiem( z poprzedniego związku), ze okaże się ze jest bezpłodny i nasze małżeństwo się rozpadnie, ze go upokorzyłam itp[emoji849] miała któraś z was tez takie jazdy? Jak mu racjonalnie wytłumaczyć ze chodzi o to żeby nam się udało?

Myśle ze dla faceta wszystkie tematy związane z jego sprzętem czy płodnością to ujma na honorze. Poprostu z nim rozmawiaj. Powiedz dlaczego to robicie itp. Niech schowa ego w kieszeń jak chce ciebzatrzymac przy sobei.

reklama
Do góry