reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hejka, może która będzie wiedziała w poniedziałek po poludniu miałam bete 27, dzisiaj rano 97, przyrost jest ok. Ale progesteron mam 17 czy wynik jest ok w ciąży? Czy za mało?

Ja bym poszła do gina po dupka lub luteinę. Trochę niski, ale bez paniki [emoji846] będzie dobrze.
A masz możliwość wysłania SMSa ginowi z pytaniem czy nie za niski?
Ja z moim ciagle byłam/jestem na łączach [emoji846]

No jest ten uciążliwy Ale się cieszę bo czuje bo niektóre dziewczyny nawet nie wiedzą że mają owulacje [emoji4]
Jezu jak ja to znam... Ten ból jest tak silny czasami że muszę brać leki [emoji58] dlatego też zdecydowałam się na testy owu żeby wiedzieć kiedy konkretnie będzie i starać się dzień lub dwa wcześniej bo jak już dochodzi do owu i pojawią się ten ból to jest to nie do wytrzymania. Nie ma opcji żadnego przytulania ani nic bo wykreca mnie na drugą stronę [emoji849]

Hej u mnie cykle 28 dni.test pozytywny już w 26 a dziś dostałam @😥😥😥

Dlatego nie powinno się robić testów przed dniem okresu bo może być biochemiczna ciąża i okres normalnie przychodzi a kobieta załamana.

U mnie dziś przyszła @ więc 1dc.
Ten cykl odpuszczam bo w lutym lecimi na krótki urlop i kolejna @ ma być 2-3 dni przed wylotem więc nie chce schizowac. Niestety owu nie wypada na wakacjach ;(.

Gin na NFZ dałby mi skierowanie na progesteron, prolaktynę, cytomegalie itd ?
Może warto zrobić a prywatnie drogo.

W tym cyklu chce się zbadać.

Nikt Ci nie da skierowania na te badania jak nie jesteś w ciąży, tzn hormony może i tak ale np cytomegalie tylko w ciąży refundują.
Tez mam właśnie pierwszy cykl po odstawieniu anty. Dziś 22dc, bolą same sutki, mega wrażliwe, śluzu mam duzo, od dwóch dni mega wodnistego, ale mam tez tak jak Ty- ciężko mi cokolwiek ocenić po odstawieniu tabletek 💁

Mnie pierwszy cykl po odstawieniu antykoncepcji tak bolały sutki że myślałam że umrę i byłam w szoku co się dzieje. Śluzu też miałam dużo, raz przy przytulankach mój mówi że cały biały jest 😂🙈
W kolejnych cyklach już się to uspokoiło.
Kto Ci mówił że przyrost ok? Dla mnie coś niski ten przyrost jak po 4 dniach... malutko. Leć do dr niech daje leki

Nie po 4 dniach tylko od pon po południu do dzisiaj to 3 dni ewentualnie i ponad 300% wzrost więc to jest w porządku.

reklama
Do góry