reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hejka, może która będzie wiedziała w poniedziałek po poludniu miałam bete 27, dzisiaj rano 97, przyrost jest ok. Ale progesteron mam 17 czy wynik jest ok w ciąży? Czy za mało?

Kto Ci mówił że przyrost ok? Dla mnie coś niski ten przyrost jak po 4 dniach... malutko. Leć do dr niech daje leki

reklama
Dobrze robisz że nie mierzysz:) dodatkowy stres bez sensu. Ja właśnie jadę na bete i nie wiem, czy warto drugi raz robić proga.. Było 50 przedwczoraj, więc chyba ok
ja zaczelam mierzyc na poczatku ciazy ale zwariowac od tego idzie... raz 37, na drugi dzien spada na 36,5 i czlowiek wpada niepotrzebnie w panike tylko... temperatura moze sie zmienic byle powodu, lepiej miec spokoj i odpuscic mierzenie

Hej Dziewczyny jak tum u Was?
U nas tygodnie starań na pełnych obrotach, może styczeń bedzie szczęśliwy skoro caly rok 2019 nie był 😂 musiałam troche odpocząć i nabrać do wszystkiego dystansu.
Moje dwa lata w staraniach kiepskie więc może ten rok będzie łaskawy. Życzę tego wszystkim pragnącym 😊

Kto Ci mówił że przyrost ok? Dla mnie coś niski ten przyrost jak po 4 dniach... malutko. Leć do dr niech daje leki
sredni dwudniowy przyrost to 133%, wiec to przyrost bardzo dobry, wcale nie za niski. a normy progesteronu dla kobiet w ciazy w 1 trymestrze to
I trymestr: 11,0-44,3 ng/ml
wiec raczej tez w porzadku bo miesci sie w granicach zwlaszcza ze produkcja dopiero sie rozpoczyna :)

Hejka, może która będzie wiedziała w poniedziałek po poludniu miałam bete 27, dzisiaj rano 97, przyrost jest ok. Ale progesteron mam 17 czy wynik jest ok w ciąży? Czy za mało?
sredni dwudniowy przyrost to 133%, wiec to przyrost bardzo dobry, a normy progesteronu dla kobiet w ciazy w 1 trymestrze to
I trymestr: 11,0-44,3 ng/ml
wiec raczej tez w porzadku bo miesci sie w granicach zwlaszcza ze produkcja tego hormonu dopiero sie rozpoczyna :)

Nie nie bałam się to już 1[emoji16][emoji16][emoji23] Na serio mam tak gowniany telefon, pomimo że nowy to słownik wariuje i jak pisze szybko i się śpieszę to wychodzą jakieś takie babole [emoji23][emoji23] Ja też właśnie się na tym wczoraj zastanawiałam jak to jest z tymi bólami czy boli jak pęka pęcherzyk czy później... za dużo info na ten temat w necie nie ma
Może faktycznie masz rację że to od podrażnienie otrzewnej gdzieś to czytałam [emoji4]
Jezu jak ja to znam... Ten ból jest tak silny czasami że muszę brać leki 😑 dlatego też zdecydowałam się na testy owu żeby wiedzieć kiedy konkretnie będzie i starać się dzień lub dwa wcześniej bo jak już dochodzi do owu i pojawią się ten ból to jest to nie do wytrzymania. Nie ma opcji żadnego przytulania ani nic bo wykreca mnie na drugą stronę 🙄

A ja moje drogie dzisiaj pierwszy raz pomyślałam, ze jestem stara... nawet za stara na kolejne dziecko.. i, ze moje plany i marzenia to już mogę sobie schować pod łóżko i nigdy do nich nie wracać...
z całym szacunkiem dla wszystkich dziewczyn w podobnym wieku lub starszych [emoji6] ale czego ja niby oczekuje... testy negatywne, @ 2,5 dnia, beta z dzisiaj 3, a ja myśle o dziecku...
nawet mąż przestał o tym wszystkim wspominać... siedzimy teraz i nikt się nie odzywa, bo albo nie wie co powiedzieć, albo boi się odezwać, żeby właśnie nie powiedzieć za dużo...
Drętwo się zrobiło i tyle...
a mi zwyczajnie smutno i przykro...
[emoji24][emoji24][emoji24]

Tez mam takie myśli czSem. W maju kończę 36 lat, ale w pierwsza ciąże zaszłam mając 34, dlatego nie chcemy czekać długo na kolejne. Także mamy jeszcze czas, chciaz goni niemiłościwie [emoji846]
Nie myśleć ze jesteś za stara

reklama
Nie poddawaj się, ja mam 39 lat, w kwietniu 40, kilka miesięcy temu postanowiliśmy dać sobie ostatnią szansę na dziecko, zakładałam że jak do końca roku się nie uda to odpuszczamy i nie udało się. Jednak mąż namówił mnie na dalsze starania i dziś zrobiłam test ciążowy - pozytywny [emoji3] Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Tak niewiele brakowało żebym się poddała a tu wystarczył jeden cykl więcej.
Trzymam kciuki [emoji109]
Ohhh gratuluje [emoji7][emoji7][emoji7] to pierwsze dzieciątko ?

Do góry