reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
a to nie jest tak,że jak test pozytywny owu to sama owulacja wystąpi za ileś godzin?
ja korzystalam z kilku rodzajow testow owulacyjnych i w kazdej instrukcji bylo napisane, ze owulacja nastapi miedzy 24-48 godzin od momentu uzyskania pozytywnego wyniku na tescie, w zaleznosci od rodzaju testu.

Jejku tak mi przykro 😭 spotkało mnie coś bardzo podobnego tyle, że w 23 tygodniu... To było straszne. W szpitalu zachowanie personelu było bardzo podobne. Pamiętam jak płakałam gdy rodziłam martwa córkę a jedna z położnych ciągle mi mówiła "ale wiesz, ona jest martwa, ona nie będzie płakała" jej głos mam do dziś w głowie. I nigdy nie zapomnę tego dnia okropnego. Jeśli moge coś doradzić to mimo starań o kolejne dzieciątko udaj się po pomoc psychologiczna jeśli jeszcze z niej nie skorzystałas. Ja próbowałam udawać, że wszystko jest ok, że sama sobie dam z tym radę i bardzo tego żałuję bo zniszczylo mi to dobre kilka lat życia. Aż znów nie zaszłam w ciaze i urodziłam zdrowa córkę. Rozmowa i sesje z psychologiem na pewno pomogą się wam uporać ze stratą choć tego bolu nic nie ukoi ☹. I na pewno się nie obwiniaj bo to nie Twoja wina... Czasami po prostu tak się dzieje choć to okropnie niesprawiedliwe. Trzymam kciukolce za Ciebie i aby lekarz dał zielone światło na nowe starania ❤
Bardzo Ci współczuję. My kobiety jesteśmy w stanie wiele znieść, ale jesteśmy silne i damy radę <3 Jeśli mogę zapytać, czy wiesz co było przyczyną poronienia w Twoim przypadku ?

Tak, właśnie te będę miała jutro 🙄 90zl za 120 tabletek kurde i jeszcze taka tortura z przelykaniem tego ☹
daj znac czy faktycznie te fprte tez sa takie duze jak zwykle omegamed. poswiecisz sie a na pewno to zaowocuje 2 kreseczkami juz niedlugo. poczytaj sobie jeszcze o concieve plus, witaminy dla kobiet, mezczyzn, lubrykant i zel. moze warto polaczyc je jakos w celu szybszych efektow :)

Bardzo Ci współczuję. My kobiety jesteśmy w stanie wiele znieść, ale jesteśmy silne i damy radę <3 Jeśli mogę zapytać, czy wiesz co było przyczyną poronienia w Twoim przypadku ?
Najprawdopodobniej wada genetyczna. Dzień po kiedy byłam nacpana lekami i w szoku dawali mi do podpisania jakieś dokumenty. I wśród nich było niby pozwolonie na zrobienie sekcji zwłok. Nigdy takiego dokumentu nie otrzymałam ale ginekolog twierdzi, że była. I stwierdzono brak grasicy między innymi. Ogólnie to sprawa genetyki ponoć. Szczerze mówiąc ja do dziś nie mam odwagi w tym grzebać a minęło już 7 lat jakoś. Nie chcę wiedzieć, nie chce się w to zagłębiac w rozmowach z lekarzami bo nie chce aby to znów do mnie wróciło ☹️

daj znac czy faktycznie te fprte tez sa takie duze jak zwykle omegamed. poswiecisz sie a na pewno to zaowocuje 2 kreseczkami juz niedlugo. poczytaj sobie jeszcze o concieve plus, witaminy dla kobiet, mezczyzn, lubrykant i zel. moze warto polaczyc je jakos w celu szybszych efektow :)
Kurde właśnie nie wiem. Mam wątpliwości czy w ogóle powinnam brać suple dla ciężarnych a jeszcze je łączyć z innymi? Narazie będę brała tylko to. Fajnie ze jest dużo witaminy d i żelazo bo na tym tle mam spore niedobory niestety.

reklama
W ogóle potraktowano tam moja córkę jak "materiał badawczy" mam wrażenie. Gdy już ją urodziłam to nagle zleciało się pełno lekarzy zabrali ja i sobie wszyscy pobiegli gdzieś. Jedna położna zapytała tylko czy chce zobaczyć córkę. Byłam w takim szoku ze powiedziałam "nie" więc i ona poszła a ja sama urodziłam łożysko. Później tylko szybkie "formalności" co do właśnie kremacji i rozmowa z "psychologiem" która powiedziała "jesteś młoda będziesz miała jeszcze dzieci" no i to tyle w sumie.

Do góry