reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
A co to znaczy biochemia i czemu robiłaś?
Test pappa czyli wolna beta HCG i białko Pappa na tej podstawie razem z wynikami USG oblicza się prawdopodobieństwo trisomii.. Gin mnie namówił mówiąc że mam zdrowe dziecko, ale samo USG prenatalne daje nam na to 75% żebym miała pewność 95% to żebym jeszcze test pappa zrobila. No i zrobiłam. Miał że go tak pozwolę sobie zacytować " zadzwonić w przyszłym tygodniu z dobrymi informacjami"
Jka przyszły do mnie jeszcze suche wyniki nie zinterpretowane to już miałam źle przeczucia ale przyjaciółka i mąż mnie ustawili do pionu.
Jak zadzwonił gin wydawał się bardzo zaskoczony tym wynikiem od razu zlecił amniopunkcje. Niby wiem że 96% wyników amnipunkcji jest prawidłowych, ale siedzi mi w głowie myśl że rodzA się dzieci z zespołem Downa mimo że USG było idealne... No ale trzeba wierzyć że będzie dobrze.

A usg miałaś ok ? To ryzyko trisomi 21 ? Inne są ok ? Nie przejmuj się ja ci powiem szczerze że gdyby nie to że mam straszne usg to ja aż tak pappa bym się nie przejmowała . Gdzie robisz amnio ? Na nfz ? W spziatlu ? Jak to wygalda u ciebie ?
Tak USG super. Duże ryzyko tylko trisomii 21. Amnio robię w premium medzie w Warszawie u profesora Wielgosia. Polecił mi go gin.
Ja trzymam mocno za Ciebie kciuki. Naczytałam się już wszystkiego, że z beznadziejnych przypadków wychodził kariotyp prawidłowy, czego Tobie o sobie bardzo życzę. Będę miała również Twoje Dzieciątko w modlitwach i myślach [emoji3590][emoji8]

Mam 31 lat. 0 przypadków poronień czy chorób genetycznych w rodzinie. USG prenatalne idealne, wszystko w najlepszych normach. Przezierność karkowa 1.4 kość nosowa widoczna, wszystko idealnie.. zdrowy synek czteroletni na stanie... A biochemia do dupy i stres str
Tak USG super. Duże ryzyko tylko trisomii 21. Amnio robię w premium medzie w Warszawie u profesora Wielgosia. Polecił mi go gin.
Ja trzymam mocno za Ciebie kciuki. Naczytałam się już wszystkiego, że z beznadziejnych przypadków wychodził kariotyp prawidłowy, czego Tobie o sobie bardzo życzę. Będę miała również Twoje Dzieciątko w modlitwach i myślach [emoji3590][emoji8]
Dziękuję całego serca ❤
A czy bierzesz przyspieszony wynik ? 900 zł kosztuje ta dodatkowa opcja i jest w 5 dni.

Hejka, miło że pytacie. Jestem, jestem. Nie odzywam się bo ostatnio miałam gorszy czas. Na wątku II połowy jak widzę nie tylko mi nie pasuje klimat więc unikam, na ogórkowych (bez żalu oczywiście) ostatnio same ciężarne lub mamusie się udzielają więc też za bardzo nie ma ochoty zaglądać a tutaj nie wiele się działo aż do dzisiaj [emoji6]
Jestem w 8 dc, biorę leki na stymulacje, jeszcze dzisiaj mi resztki okresu wypływają ze śluzem [emoji2356] boli mnie po lewej stronie, już się boję że mnie przestymulowała tym dodatkowym lekiem [emoji14] w pon idę na monitoring i to na razie tyle co u mnie.
Edit: nawet 9 dc dzisiaj już mam [emoji2356]
A to prawda, do drugiego wątku dołączyło kilka osób nowych i zrobiła się dziwna atmosfera. Każda z nas kiedyś była nowa,ale tam się dzieją dziwne historie. Do tego ja chwilowo też odcinam się od tematu śluzu, testów itp.

@aga.i.nieszka a Ty gdzie się podziewasz? ;)

@MagMagMag ja też zaglądam mniej tam, trochę tutaj, wpadaj ;)
@Carry88 Twój post mi się przypiął wyżej, bardzo dziwnie się tam zrobiło, wcześniej się nie odzywałam ale już dzisiaj nie wytrzymalam[emoji2368] i właśnie @aga.i.nieszka co z Tobą?
Mnie dzisiaj glowa pęka, dowiem się dzisiaj wieczorem czy u mojej siostry w pracy potrzebują kogoś i chyba w razie czego będę musiała przerwać starania na jakiś czas

Ostatnia edycja:
Dziękuję całego serca [emoji173]
A czy bierzesz przyspieszony wynik ? 900 zł kosztuje ta dodatkowa opcja i jest w 5 dni.
Ja się tak boje wyniku, że chyba nie skorzystam. Myślałam o tym, ale mam taki strach w sobie że nie wiem jakim cudem znajdę odwagę żeby iść po wynik. Już pytałam i tylko ja mogę....

Hejka, miło że pytacie. Jestem, jestem. Nie odzywam się bo ostatnio miałam gorszy czas. Na wątku II połowy jak widzę nie tylko mi nie pasuje klimat więc unikam, na ogórkowych (bez żalu oczywiście) ostatnio same ciężarne lub mamusie się udzielają więc też za bardzo nie ma ochoty zaglądać a tutaj nie wiele się działo aż do dzisiaj [emoji6]
Jestem w 8 dc, biorę leki na stymulacje, jeszcze dzisiaj mi resztki okresu wypływają ze śluzem [emoji2356] boli mnie po lewej stronie, już się boję że mnie przestymulowała tym dodatkowym lekiem [emoji14] w pon idę na monitoring i to na razie tyle co u mnie.
Jak ja Cię doskonale rozumiem ja tylko ten wątek lubię .

Ja się tak boje wyniku, że chyba nie skorzystam. Myślałam o tym, ale mam taki strach w sobie że nie wiem jakim cudem znajdę odwagę żeby iść po wynik. Już pytałam i tylko ja mogę....
A rozumien ale wynik jest nieunikniony wiec predzej czy pozniej go odczytasz . Ja jakbym miala 900 zl to bym wykupila ale aktualnie mam slabą sytuacje finansowana.

reklama
A rozumien ale wynik jest nieunikniony wiec predzej czy pozniej go odczytasz . Ja jakbym miala 900 zl to bym wykupila ale aktualnie mam slabą sytuacje finansowana.
Wiem... Ale taki mam charakter. Narazie mam nadzieję, że będzie dobrze, a jak przyjdzie wynik to już przecież jka wyrok. Masakra. Nie wiem jak ja w sobie znajdę siłe

Do góry