reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam i nawet przestałam myśleć o okresie który nie nadszedł... A więc powinnam dostać go 19 sierpnia i nic do dziś. Dziś jak podbiegłam do okna to zabolał mnie prawy jajnik i po jakimś czasie zauważyłam plamienie na papierze różowe tak jakby nie czerwone... Ze śluzem i pobolewa mnie brzuch.. Niedawno byłam w toalecie i zniknęło 🤔🤷🤷🤷🤷.. Myślicie ze to plamienie implantacyjne? Do dzisiaj nie bolał mnie wogole przuch przez około tydzień może owulacji mi się przesunęła.. Nie wiem. :/

reklama
Hej dziewczyny dawno się nie odzywałam i nawet przestałam myśleć o okresie który nie nadszedł... A więc powinnam dostać go 19 sierpnia i nic do dziś. Dziś jak podbiegłam do okna to zabolał mnie prawy jajnik i po jakimś czasie zauważyłam plamienie na papierze różowe tak jakby nie czerwone... Ze śluzem i pobolewa mnie brzuch.. Niedawno byłam w toalecie i zniknęło [emoji848][emoji1745][emoji1745][emoji1745][emoji1745].. Myślicie ze to plamienie implantacyjne? Do dzisiaj nie bolał mnie wogole przuch przez około tydzień może owulacji mi się przesunęła.. Nie wiem. :/
Robiłaś test?

@margaretka89 jak tam ? Byłaś u lekarza? Co Ci powiedzieli na te wyniki?

@HappyBabyMama Twoje wyniki już są czy jeszcze nie? Dobrze się już czujesz?

@aga.i.nieszka testowałaś już?
Tak byłyśmy razem i tam ba grupie, i tu i tam [emoji16][emoji8]

Byłam, z takiej atypowosci w 30% przypadków rozwija się rak, więc starszym kobietom usuwa się macicę. U mnie będzie leczenie hormonalne, jutro mam mieć założoną wkładkę z progesteronem i do tego mam mieć progesteron doustnie. I tak 3-6 mc, a potem znowu łyżeczkowanie i badanie wyskrobin. I jeśli nie będzie już tej atypii to zielone światło na starania. Gdyby się nie udawało przez kilka mc to sugestia in vitro, na które ani mnie nie stać ani którego nie chcę. Z jednej strony widzę to średnio, z drugiej mam wrażenie, że jak na to wszystko jestem jednak dość spokojna. Czuję się rozczarowana. A wiecie, co mi koleżanka powiedziała? Że jak bez dzieci to nie mamy po co budować domu, wystarczy nam mieszkanie. No chyba się bez tych dzieci będę musiała do trumny położyć , bo wychodzi na to, że wszystko będzie bez sensu. No ale cóż... Mało to wszystko optymistycznie. Najbardziej optymistyczne jest to, że udało się to wykryć i może dzięki temu uniknę raka. Lekarz przyznał, że on się sam tego nie spodziewał. No i to tak u mnie.

Cieszę się, że u Ciebie dobrze. W sumie to nie mogło być inaczej, 99 % wyników jest ok 🙂
Ja nir znam swoich wyników jescze dopiero za dwa tygodnie poznam. Twój przypadek jednak pokazuje ze jest takie oczywoste ze będzie dobrze. Wiesz co ja myśle ze musisz zadbać o zdrowie swoje na pierwszym miejscu. To jednak wysokie ryzyko raka. Wylecz się porzadnie. Pół roku minie szybko i bedzies wiedziała na czym stoisz. A kwestia dziecka wróci jak będziesz zdrowa. Twoje zdrowie jest najważniejsze. Do invitro są dofinansowania i tez jest to jakieś wyjście z sytuacji. Nie łam się zobaczysz ze wszystko się ułoży i kiedyś to będziesz wspominała jak zły sen który na szcEcie minął razem z przyjściem poranka. Mocno trzymam kciuki. Trzymaj się i zdrowiej nam!

Dziewczyny, siedzę pod gabinetem i chyba tu wyjdę z siebie. Nie chce tej wkładki, najchętniej bym zwiała. Ponoć ciąża jest świetna na takie przypadłości i je wycisza to czemu nie mogę zajść w ciążę tylko mam mieć ta wkładkę.? Doktor ma ponad godzinę spóźnienia. Zwiewam stąd.

reklama
Dziewczyny, siedzę pod gabinetem i chyba tu wyjdę z siebie. Nie chce tej wkładki, najchętniej bym zwiała. Ponoć ciąża jest świetna na takie przypadłości i je wycisza to czemu nie mogę zajść w ciążę tylko mam mieć ta wkładkę.? Doktor ma ponad godzinę spóźnienia. Zwiewam stąd.
Może idź do innego lekarza? Pokaż wyniki i zapytaj co radzi...

Do góry