reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Oja mam ten zabieg w przyszły czwartek. Opowiedz jak było? Bolało? Rodzili ci przed jakieś wymazy? Kiedy możecie wrócić do starań? Czy przy polipów mialas silne czy słabe okresy?
Mnie bolało, nawet po przeciwbolach. Wcześniej żadnych badań, cytologię i wymazy miałam w marcu. Nie wiem kiedy możemy wrócić do starać, dowiem się na wizycie kontrolnej, ale ten cykl stracony. Miałam zawsze bolesne okresy, mam podejrzenie endometriozy. A poza tym to nie było jakoś strasznie, chociaż ja się stresowałam i potem byłam trochę zła, ale to akurat na zachowanie pewnych osób w szpitalu. Po 2 godz po znieczuleniu wyszlam ze szpitala. Mnie brzuch boli do dziś, choć teraz lekko. Plamienie 4 dni, trzeciego dnia się przestraszyłam, bo się nasiliło , ale wszystko było ok. Do przeżycia. Przy usuwaniu polipów ponoć standardowo robią łyżeczkowanie, ja też niestety miałam. Nie wiem, co jeszcze bym mogła napisać, jak coś Cię ciekawi to pytaj :)

reklama
Hej Dziewczyny! Dziś pozytywny test owulacyjny, w moje urodziny [emoji7]
Podziałane jak nigdy w domu, na urlopie to jednak seks jest inny. Oby tylko ten pęcherzyk dziad pękł i będę testować 4 września [emoji2960]
Z badań wyszło że zespołu antyfosfolipidowego też nie mam [emoji3]
Dzisiaj pozdrawiam z pragi [emoji6]

Wszystkiego najlepszego !!!! Samych pozytywnych wiadomosci i spelnienia marzen kochana !
Podziałane jak nigdy w domu, na urlopie to jednak seks jest inny. Oby tylko ten pęcherzyk dziad pękł i będę testować 4 września [emoji2960]

Oja mam ten zabieg w przyszły czwartek. Opowiedz jak było? Bolało? Rodzili ci przed jakieś wymazy? Kiedy możecie wrócić do starań? Czy przy polipów mialas silne czy słabe okresy?

Ja tylko dodam, że mi nie zabraniali starań i od razu w pierwszym cyklu po zabiegu zaszłam w ciążę. Lekarz mówi, że czasami te zadrapania przy zabiegu pomagają w zagnieżdżeniu. Tylko aktualna cytologia musialam ze sobą mieć.
U mnie się okazało, że polipa nie było ale jak masz i lekarz nie zabroni to sugeruje też się starać od razu 😉🤗

Ja tylko dodam, że mi nie zabraniali starań i od razu w pierwszym cyklu po zabiegu zaszłam w ciążę. Lekarz mówi, że czasami te zadrapania przy zabiegu pomagają w zagnieżdżeniu. Tylko aktualna cytologia musialam ze sobą mieć.
U mnie się okazało, że polipa nie było ale jak masz i lekarz nie zabroni to sugeruje też się starać od razu [emoji6][emoji847]
Tak, to się nazywa scratching wewnątrzmaciczny. Uszkadza endometrium, przez to tworzy się nowe, grubsze i łatwiej przyjmie zarodek.

Hej moje kochane kobietki. Piszę do Was dopiero teraz, bo to co przeżyłam to była masakra...wykorzystuje rowniez chwile, ze moje dzieci spia, bo nikt mi tu nie pomaga, ale o tym za chwile. Jestem strasznie wymeczona...rodzilam od 18.08 od 10 rano, probowalam naturalnie rodzic ale 19.08 o 23:20 padla decyzja o cesarskim cieciu. Czyli rodzilam prawie 37 i pol godziny z tym ze od 15 mialam regularne skurcze i juz powoli nie ogarnialam co sie dzieje. Zabraklo mi sil na parcie po tylu godzinach i mala mi sie w kanal rodny nie wstawiala, a Jasiowi zaczelo spadac tetno. No ale dzieci zdrowe i Dobrusia dostala 10punktow a Jasiu 9 i dla mnie to jest najwazniejsze. Urodzily sie dokladnie 38t7d wiec ciaza jak najbardziej donoszona. Ona byla pierwsza urodzila sie o 23:48 miala 49cm i wazyla 2700 a Jasiu o 23:50 mial 50cm i wazyl 2850 19.08.2020. Ogolnie jak zadecydowali, ze bedzie cesarka to jak mnie zobaczyl anastezjolog to pierwsze co powiedzial do lekarza to "co wyscie jej zrobili? Oszaleliscie do reszty?" I uwierzcie mi te slowa bede pamietac do konca zycia...po cc przewiezli mnie na sale, ale nie dali dzieci do kangurowania bo lecialam im z przytomnoscia (za bardzo bylam wymeczona). Dzieci dostalam o 5 rano i od tego czasu sa ze mna caly czas. O 10 mnie spionizowali. Nikt mi nie pokazal jak przebierac, jak zmieniac pieluszke, jak przystawiac do piersi...instruuje mnie mama przez telefon. Ale wiecie co daje sobie swietnie rade! Dzieci jedza jak szalone i maja sie calkiem niezle. Jedynie co to i ja i mąż mamy grupe krwi 0+ i dzieci sa w zwiekszonym ryzyku ze dostana zoltaczki. Jak wszystko bedzie ok i wyniki bilirubiny beda dobre to jutro wychodzimy do domku. Mimo tego wszystkiego co tu przeszlam, jestem najszczesliwsza na swiecie i najwazniejsze dla mnie, ze moje dzieci sa cale i zdrowe i ze wszystkim nam udalo sie wyjsc z tego calo 😊 a tu mam dla Was zdjecia blizniakow 😊
Ps: corcia to skora zdjeta z mojego męza 😂

Załączniki

• 20200821_004643.jpg
    20200821_004643.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 98
  • 20200820_195258.jpg
    20200820_195258.jpg
    459,4 KB · Wyświetleń: 90
Hej moje kochane kobietki. Piszę do Was dopiero teraz, bo to co przeżyłam to była masakra...wykorzystuje rowniez chwile, ze moje dzieci spia, bo nikt mi tu nie pomaga, ale o tym za chwile. Jestem strasznie wymeczona...rodzilam od 18.08 od 10 rano, probowalam naturalnie rodzic ale 19.08 o 23:20 padla decyzja o cesarskim cieciu. Czyli rodzilam prawie 37 i pol godziny z tym ze od 15 mialam regularne skurcze i juz powoli nie ogarnialam co sie dzieje. Zabraklo mi sil na parcie po tylu godzinach i mala mi sie w kanal rodny nie wstawiala, a Jasiowi zaczelo spadac tetno. No ale dzieci zdrowe i Dobrusia dostala 10punktow a Jasiu 9 i dla mnie to jest najwazniejsze. Urodzily sie dokladnie 38t7d wiec ciaza jak najbardziej donoszona. Ona byla pierwsza urodzila sie o 23:48 miala 49cm i wazyla 2700 a Jasiu o 23:50 mial 50cm i wazyl 2850 19.08.2020. Ogolnie jak zadecydowali, ze bedzie cesarka to jak mnie zobaczyl anastezjolog to pierwsze co powiedzial do lekarza to "co wyscie jej zrobili? Oszaleliscie do reszty?" I uwierzcie mi te slowa bede pamietac do konca zycia...po cc przewiezli mnie na sale, ale nie dali dzieci do kangurowania bo lecialam im z przytomnoscia (za bardzo bylam wymeczona). Dzieci dostalam o 5 rano i od tego czasu sa ze mna caly czas. O 10 mnie spionizowali. Nikt mi nie pokazal jak przebierac, jak zmieniac pieluszke, jak przystawiac do piersi...instruuje mnie mama przez telefon. Ale wiecie co daje sobie swietnie rade! Dzieci jedza jak szalone i maja sie calkiem niezle. Jedynie co to i ja i mąż mamy grupe krwi 0+ i dzieci sa w zwiekszonym ryzyku ze dostana zoltaczki. Jak wszystko bedzie ok i wyniki bilirubiny beda dobre to jutro wychodzimy do domku. Mimo tego wszystkiego co tu przeszlam, jestem najszczesliwsza na swiecie i najwazniejsze dla mnie, ze moje dzieci sa cale i zdrowe i ze wszystkim nam udalo sie wyjsc z tego calo [emoji4] a tu mam dla Was zdjecia blizniakow [emoji4]
Ps: corcia to skora zdjeta z mojego męza [emoji23]
Hej
Z profila całkiem inne buźki mają! Piękne dzieciaczki.

Współczuję ci kochana, że tyle przeżyłaś, ale masz już je przy sobie!

Zaufaj swojej intuicji i nie słuchaj złośliwych pielęgniarek. Na pewno ze wszystkim dasz radę! Jak ci będzie ciężko to nie bój sie pytać o pomoc i wsparcie!

Dalas czadu jesteś silna babka! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Bawcie się dobrze [emoji173] Wypoczywajcie! [emoji525] Cieszcie się sobą !!
Aguś i wszystkiego Najlepszego [emoji173][emoji873]
Niech Twoje marzenia się spełnią, a w szczególności jedno [emoji64][emoji1768]100 lat!

Ok kochana ale przeszłaś, najważniejsze że już maleństwa są z Tobą [emoji173]
Trzymaj się i duże brawa dla Was i gratulacje [emoji173][emoji64][emoji64][emoji873]
Hej moje kochane kobietki. Piszę do Was dopiero teraz, bo to co przeżyłam to była masakra...wykorzystuje rowniez chwile, ze moje dzieci spia, bo nikt mi tu nie pomaga, ale o tym za chwile. Jestem strasznie wymeczona...rodzilam od 18.08 od 10 rano, probowalam naturalnie rodzic ale 19.08 o 23:20 padla decyzja o cesarskim cieciu. Czyli rodzilam prawie 37 i pol godziny z tym ze od 15 mialam regularne skurcze i juz powoli nie ogarnialam co sie dzieje. Zabraklo mi sil na parcie po tylu godzinach i mala mi sie w kanal rodny nie wstawiala, a Jasiowi zaczelo spadac tetno. No ale dzieci zdrowe i Dobrusia dostala 10punktow a Jasiu 9 i dla mnie to jest najwazniejsze. Urodzily sie dokladnie 38t7d wiec ciaza jak najbardziej donoszona. Ona byla pierwsza urodzila sie o 23:48 miala 49cm i wazyla 2700 a Jasiu o 23:50 mial 50cm i wazyl 2850 19.08.2020. Ogolnie jak zadecydowali, ze bedzie cesarka to jak mnie zobaczyl anastezjolog to pierwsze co powiedzial do lekarza to "co wyscie jej zrobili? Oszaleliscie do reszty?" I uwierzcie mi te slowa bede pamietac do konca zycia...po cc przewiezli mnie na sale, ale nie dali dzieci do kangurowania bo lecialam im z przytomnoscia (za bardzo bylam wymeczona). Dzieci dostalam o 5 rano i od tego czasu sa ze mna caly czas. O 10 mnie spionizowali. Nikt mi nie pokazal jak przebierac, jak zmieniac pieluszke, jak przystawiac do piersi...instruuje mnie mama przez telefon. Ale wiecie co daje sobie swietnie rade! Dzieci jedza jak szalone i maja sie calkiem niezle. Jedynie co to i ja i mąż mamy grupe krwi 0+ i dzieci sa w zwiekszonym ryzyku ze dostana zoltaczki. Jak wszystko bedzie ok i wyniki bilirubiny beda dobre to jutro wychodzimy do domku. Mimo tego wszystkiego co tu przeszlam, jestem najszczesliwsza na swiecie i najwazniejsze dla mnie, ze moje dzieci sa cale i zdrowe i ze wszystkim nam udalo sie wyjsc z tego calo [emoji4] a tu mam dla Was zdjecia blizniakow [emoji4]
Ps: corcia to skora zdjeta z mojego męza [emoji23]

reklama
A jaka jest przyczyna, że nie masz 3 mce okresu?
Przez te tabletki miałam też podwyższona prolaktyne przez leki ale już mam obniżona i jest w porządku.. Nie miałam od maja 1 mają do 23 lipca okresu i to wychodzi gdzieś tak 3 miesiące i boję się że będzie to samo :/ dziś też okresu brak już 2 dzień spoznienia.. Robię potem test i jutro wiem że to stary test z przed wczoraj ale teraz już widać wyraźnie bo wyblakł a wcześniej nie było widać na zdjęciu ale na żywo tak :/ chyba że już dostaje paranoje mój narzeczony mówi że też coś widać ale to nie oznacza ciąży.. Zobaczę dzisiaj i dam znać co i jak czy też będzie blada kreska i jutro rano zrobię jeszcze jeden

Załączniki

• 15980087249454034050701449029085.jpg
    15980087249454034050701449029085.jpg
    504,5 KB · Wyświetleń: 80
Do góry