reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ściskam mocno. Coś było ja wczoraj na tel znalazłam jakieś screeny z datą porodu itp i u mnie byłby 23...
Nie możemy się dać złym myślom[emoji847]

@Luckypucky trzymaj się
Ja bym urodziła w czerwcu. Czasem jak idę do pracy to myślę, że powinno mnie już tu nie być... Powinnam być w domu z dzieckiem.

Ale to prawda, nie możemy dać się złym myślom!!!!

reklama
Cześć dziewczyny,

Mam dosyć regularne cykle (ok. 27 dni, krwawienie trwa 4-5 dni) ale poprzedni cykl znacznie się wydłużył - trwał aż 35 dni. Dostałam skierowanie na badanie prolaktyny i progesteronu. Badanie wykonałam w 22 dniu cyklu, wyniki są następujące: prolaktyna 18,5 ng/ml, progesteron 0,44 ng/ml.
Bardzo proszę o radę - na co mogą wskazywać takie wyniki? Umówiłam się już na konsultację, ale wizyta dopiero za dwa tygodnie. Rozumiem, że owulacja nie miała miejsca, czy mogła się tak znacznie przesunąć, że dopiero nadejdzie? Czy trzeba będzie wdrożyć duphaston? Pytanie do tych z Was, które go przyjmują - po jakim czasie unormowały Wam się wyniki? Bardzo martwi mnie tak niski progesteron. Pozdrawiam wszystkie staraczki.

Cześć dziewczyny,

Mam dosyć regularne cykle (ok. 27 dni, krwawienie trwa 4-5 dni) ale poprzedni cykl znacznie się wydłużył - trwał aż 35 dni. Dostałam skierowanie na badanie prolaktyny i progesteronu. Badanie wykonałam w 22 dniu cyklu, wyniki są następujące: prolaktyna 18,5 ng/ml, progesteron 0,44 ng/ml.
Bardzo proszę o radę - na co mogą wskazywać takie wyniki? Umówiłam się już na konsultację, ale wizyta dopiero za dwa tygodnie. Rozumiem, że owulacja nie miała miejsca, czy mogła się tak znacznie przesunąć, że dopiero nadejdzie? Czy trzeba będzie wdrożyć duphaston? Pytanie do tych z Was, które go przyjmują - po jakim czasie unormowały Wam się wyniki? Bardzo martwi mnie tak niski progesteron. Pozdrawiam wszystkie staraczki.
Może być też tak, że miała miejsce później niż myślisz. Ja np. powinnam mieć owu teoretycznie ok 13 dnia cyklu, a mam pomiędzy 16 a 20, a cykle to max 28 dni. Więc możesz mieć też późna owu.
Ja tak właśnie mam i wydawało się, że nie mam owu wcale, ale potem się tak właśnie okazało, potwierdzone monitoringiem.

Może być też tak, że miała miejsce później niż myślisz. Ja np. powinnam mieć owu teoretycznie ok 13 dnia cyklu, a mam pomiędzy 16 a 20, a cykle to max 28 dni. Więc możesz mieć też późna owu.
Ja tak właśnie mam i wydawało się, że nie mam owu wcale, ale potem się tak właśnie okazało, potwierdzone monitoringiem.
Hej co u ciebie? Jak wam starania lecą?

Hej co u ciebie? Jak wam starania lecą?
Hej, no dzidziusia nadal nie ma. Miałam tydzień temu histeroskopię z wycięciem polipa i teraz pauzujemy. Do kiedy dowiem się na wizycie, więc muszę poczekać. W międzyczasie mąż robił badania i wszystko jest super. Zobaczymy od kiedy będzie znowu zielone światło i jak to dalej pójdzie.

Hej, no dzidziusia nadal nie ma. Miałam tydzień temu histeroskopię z wycięciem polipa i teraz pauzujemy. Do kiedy dowiem się na wizycie, więc muszę poczekać. W międzyczasie mąż robił badania i wszystko jest super. Zobaczymy od kiedy będzie znowu zielone światło i jak to dalej pójdzie.
To super, ważne że do przodu. Polipy mogły być przyczyna...

U mnie wyszły wysokie cukry po obciążeniu. To też może być przyczyną i niepłodności i poronień.

Narazie mam leki, partner tez bierze suplementy i próbujemy dalej.

Jednocześnie mam następny termin w klinice leczenia niepłodności na koniec września.

3mam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

Hej dziewczyny kochane , dzidzia żyje ma 4 cm machalo do mnie rękami Ale niestety jest jedną rzecz która niepokoi ale nie chce teraz o tym pisać może jutro jak ochłone albo na priv . Przepraszam
@Luckypucky dzidzia pokazała jaką ma dzielną mamusie ❤️
Jakbyś miała ochotę pisz na priv, trzymaj się kochana ❤️

To super, ważne że do przodu. Polipy mogły być przyczyna...

U mnie wyszły wysokie cukry po obciążeniu. To też może być przyczyną i niepłodności i poronień.

Narazie mam leki, partner tez bierze suplementy i próbujemy dalej.

Jednocześnie mam następny termin w klinice leczenia niepłodności na koniec września.

3mam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Mój lekarz twierdził, że polip nieduży i powinno się udać mimo to, ale długi się nie udawało, więc zdecydował się na usunięcie. Mam mieszane odczucia po tym zabiegu. Cały czas mnie boli brzuch i jakoś nie wierzę, że to pomoże. Ale chyba teraz bardziej myślę o pracy, bo idą zmiany, więc aż tak mi głowy starania nie zaprzątają 😉 Najważniejsze to pozytywnie do przodu i się nie zamartwiać 🙂 powodzenia 🙂

Hej dziewczyny pisze do was i wgl bo nie mogę się nikogo poradzić :( od tamtego roku kwietnia staramy się o dziecko z narzeczonym wcześniej brałam tabletki anty dostałam na początku lipca ovarin na uregulowanie cyklu i albo zajdę w ciążę albo się ureguluje tak mi powiedział ginekolog ostatnia miesiączkę miałam 23 lipsa i powinna następna być wczoraj a jej nie ma.. Brzuch pobolewa ale lekko do wczoraj co jakiś czas kłuł mnie jajnik wczoraj troszkę bardziej pobolał brzuch i zrobiłam wczoraj rano test i kurde widzę cień cienia albo mam już zwidy bardzo pragnę mieć dziecko widzicie coś? Sorki za paznokcie :p właśnie je teraz maluję Hehe. Na żywo trochę bardziej widać...

Załączniki

• 20200820_142254.jpg
    20200820_142254.jpg
    288,2 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Do góry