reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

U mnie 21 dzień cyklu wczoraj miałam bardzo silny chwilowy ból jajnika, zaczęły mnie boleć piersi stopniowo coraz mocniej. Mam nadzieję że się udało. Cały czas delikatnie pobolewa mnie podbrzusze a temp. ciała w dzień 37 stopni.

reklama
U mnie 21 dzień cyklu wczoraj miałam bardzo silny chwilowy ból jajnika, zaczęły mnie boleć piersi stopniowo coraz mocniej. Mam nadzieję że się udało. Cały czas delikatnie pobolewa mnie podbrzusze a temp. ciała w dzień 37 stopni.
Ja też dziś 21 dc. Mnie bolą plecy i piersi ale moje cykle są długie, i na okres byłoby to za wcześnie więc też mnie to zastanawia. Chociaż przy czerwcowej biochemicznej to właśnie piersi bolały mnie tak bardzo że nie dało się ich dotknąć. Nie chce się nakręcać to może być tylko psycha. Ja temperatury nie mierze ale u Ciebie to dobre znaki 😊

Ja też dziś 21 dc. Mnie bolą plecy i piersi ale moje cykle są długie, i na okres byłoby to za wcześnie więc też mnie to zastanawia. Chociaż przy czerwcowej biochemicznej to właśnie piersi bolały mnie tak bardzo że nie dało się ich dotknąć. Nie chce się nakręcać to może być tylko psycha. Ja temperatury nie mierze ale u Ciebie to dobre znaki [emoji4]
Ja mam cykle 28-30 dniowe także już przebieram nogami kiedy mogę zrobić test [emoji7] kupiłam po kryjomu przed mężem i czekam, chciałam się nie nastawiać ale cały czas mi to siedzi w głowie i tylko myślę jak tu iść zrobić test żeby się nie zorientował ale z drugiej strony to pewnie za wcześnie poza tym mam kupiony czułości 25, więc jeszcze chyba poczekam [emoji850]

Ja mam cykle 28-30 dniowe także już przebieram nogami kiedy mogę zrobić test [emoji7] kupiłam po kryjomu przed mężem i czekam, chciałam się nie nastawiać ale cały czas mi to siedzi w głowie i tylko myślę jak tu iść zrobić test żeby się nie zorientował ale z drugiej strony to pewnie za wcześnie poza tym mam kupiony czułości 25, więc jeszcze chyba poczekam [emoji850]
Ja już się nastawilam że wykonam w 30dc najwcześniej ☺

To bedziemy testowac podobnie z tym ze ja mam dzis 25dc i czekam do wtorku i testuje. Ja mam cykle 30dniowe. Ale niestety jakos mam wrazenie ze i tym razem nic z tego nie bedzie [emoji849]

Hej dziewczyny, u mnie 22dc, po raz pierwszy od dawna nic mnie nie boli, nie kłują jajniki jak przed okresem, nie wypryszczyło mnie... ALE. Od środy mam niesamowite mdłości na wieczór po kolacji dopiero, a dzisiaj jak tylko poczułam zapach chłodnika (a to moja ukochana zupa letnia...) to aż mnie naciągnęło i teraz leże plackiem, a niestety za godzinę mają przyjść goście.

Okres powinien być w czwartek albo piątek, zdaje sobie sprawę z tego że bez szans chyba zeby nudności były tak wcześnie... Czeka mnie bardzo ciężki tydzień w pracy bo zamykamy projekt, na pewno będę robić nadgodziny więc mdłości w ciągu dnia to ostatnie czego mi potrzeba.

Nie chce się nakręcać bo już w poprzednim cyklu tyle sobie objawów znalazłam a przyszedł później okres stulecia dosłownie, ale zastanawia mnie z czego to się bierze. Nie jem niezdrowo, co prawda ostatni tydzień jem mało przez stres i brak czasu ale jednak mimo wszystko

Ja robiłam w szpitalu w Gdańsku o połowę taniej. Poszukaj może u Ciebie też gdzieś robią? Tak samo zespół antyfosfolipidowy też o połowę taniej niż w innych labo.
W diagnostyce nazywają to po prostu komórki nk.
@aga.i.nieszka daj znać co tam.

U mnie 29 dc jak się nie pojawi do poniedziałku to uda mi się zrobić badanie komórek NK. (w ciąży na pewno nie jestem [emoji12]) a właśnie @aga.i.nieszka w diagnostyce to badanie robiłaś? Oni się nazywa profil limfocytarny? Jakoś tak?

Jestem po monitoringu. Dla mnie sukces, lekarka uważa że słabo, jakaś dziwna jest [emoji14] pęcherzyk 14 mm, endometrium 5.5 mm, torbickiej nie ma. U mnie to mega sukces mieć taki pęcherzyk w 11 dc i nawet endo w miarę, sądziłam że po tej obfitej miesiączce endometrium będzie 1 mm [emoji1787]
Chciała żebym przyszła w przyszłym tygodniu i żebym wzięła zastrzyk ale chyba jedziemy na urlop więc nie biorę zastrzyku, zobaczymy czy na aromku pęcherzyk sam pęknie, a jak nie to zastrzyk w następnym cyklu [emoji55] zapisała też dupka po owulacji na 10 dni.

reklama
Do góry