reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

No
Ja pamiętam że uzupelnialam ,miałam kwas foliowy na receptę i kazali brać 3 miesiące przez planowana ciążą
No to już zgłupiałam ... Jak pójdę do mojego gina na USG po @ to może poproszę żeby mi przepisał .

Dziewczynki tu często piszą że mają przypływ energii . Lepiej tak niż dość cały czas ;) zobaczysz że za 30 tygodni będziesz tulić swoje malenstwo 👶

reklama
Kurczę coś mi się źle odpowiedzi dodają 🤯

Ja dzisiaj jeśli jest wszytsko ok to zaczęłam 10 tydzien. Jednak od tygodnia czuje się dziwnie mam nagle jakiś przypływ energii, nie zasypiam już tak jak wczensiej , piersi też nie bola jak bolały, nie odczuwam zmęczenia i mam od tygodnia dziwne przeczucia, a co najdziwniejsze nie mam już takiej ilości śluzu jak miałam wczneisje być może to spowodowane przyjmowaniem luteiny nie wiem . Wszystkiego się dowiem we wtorek bo mam wizytę ale powiem wam że bardzo się martwię tak mi zależy na tym dziecku pokochałam je .
Jeśli się okaże że jest dobrze to kupię detektor tętna żeby raz na jakiś czas dla spokoju sprawdzać czy jest ok .
Ja tak miałam w drugiej ciąży, spać chodziłam o 1 w nocy bo jeszcze pranie prasowałam a wstawałam już przed 7 wyspana jakbym 12h spala🙈🤣 najgorsze jest to, że młody też taki jest, późno chodzi spać i wcześnie wstaje🤣 a starszy to leniwiec po ojcu, lezakowaliby do południa🙈

No to już zgłupiałam ... Jak pójdę do mojego gina na USG po @ to może poproszę żeby mi przepisał .

Dziewczynki tu często piszą że mają przypływ energii . Lepiej tak niż dość cały czas ;) zobaczysz że za 30 tygodni będziesz tulić swoje malenstwo 👶
Tzn wiesz ja lekarzem nie jestem ale jak ja wychodzjlan ze szpitala to powiedzieli żebym uzupełniała kwas bo metotreksat go jakby" niszczy " . Ja nawet po każdej dawce metotreksatu dostawlam w kroplowce kwas foliowy.

Dziękuję zw miłe słowa ❤

Tzn wiesz ja lekarzem nie jestem ale jak ja wychodzjlan ze szpitala to powiedzieli żebym uzupełniała kwas bo metotreksat go jakby" niszczy " . Ja nawet po każdej dawce metotreksatu dostawlam w kroplowce kwas foliowy.

Dziękuję zw miłe słowa ❤
Tak metrotraksat to przeciwność kwasu foliowego- wypłukuje z organizmu aby „usunąć zarodek”. Ja miałam zakaz starań póki nie uzupełnię kwasu bo mówili ze to grozi wadami genetycznymi. Ja dostałam receptę na silniejszy kwas na 3 mce a potem żeby wrócić do normalnej dawki ale brać cały czas.

No to też poproszę na teleporadzie o receptę . Jak długo mogę jeszcze czekać na @ ? Dwa tygodnie temu beta wynosiła 8 to już dawno się wyzerowała a małpy nie widać :(
Na spokojnie nie musisz się spieszyć z tym kwasem to chodzi o to żeby 3 miesiące przez ciąża brać. A co do @ ciężko powiedzieć ja miałam równo miesiąc po laparoskopi .

U mnie dziewczyny jakaś lipa, nie wierzę że w tym cyklu się uda, plamie już 20 dzień przez tą torbiel, masakra. 10 dc, seksu jeszcze nie było, jajnik mnie boli, boje się że mam przestymulowany przez tego aromka w większej dawce. Jutro mam monitoring, moja gin pracuje w święto o dziwo [emoji28] zaraz się okaże że owu na dniach a endometrium będzie 1 mm i do tego stare przeleżałe plemniki [emoji1787]

Na spokojnie nie musisz się spieszyć z tym kwasem to chodzi o to żeby 3 miesiące przez ciąża brać. A co do @ ciężko powiedzieć ja miałam równo miesiąc po laparoskopi .
Ja ostatnia dawkę metotreksatu miałam 25 czerwca :(
U mnie dziewczyny jakaś lipa, nie wierzę że w tym cyklu się uda, plamie już 20 dzień przez tą torbiel, masakra. 10 dc, seksu jeszcze nie było, jajnik mnie boli, boje się że mam przestymulowany przez tego aromka w większej dawce. Jutro mam monitoring, moja gin pracuje w święto o dziwo [emoji28] zaraz się okaże że owu na dniach a endometrium będzie 1 mm i do tego stare przeleżałe plemniki [emoji1787]
Współczuję Ci bardzo . Miałam taki okres u siebie że miałam torbiel na torbieli i odkryli to dopiero jak zaczęły i pękać i trafiłam na sor , myśleli że to wyrostek 🙊🙈

reklama
Daj znać po wizycie

Do góry