reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Bo to wcale tak nie jest jak pisze przedmówczyni, że gęsty biały śluz to oznaka ciąży. Kiedyś w trakcie starań czytałam mnóstwo na ten temat i ostatecznie wniosek był jeden: po zapłodnieniu śluz często szybko się zmienia, a to na jaki, to zależy jaki się miało. I tak np. jak ja miałam dużo gęstego mlecznego śluzu po owu tak po zapłodnieniu miałam totalnie sucho (typowy śluz ciążowy pojawił dopiero jakoś po 2 tyg. od terminu). A jak ktoś miał normalnie przed @ sucho, to po zapłodnieniu pojawia się gęsty mleczny śluz. Oczywiście reguły nie ma, ale najczęściej śluz po zapłodnieniu jest „przeciwnością” tego co zawsze :) No i u mnie to się sprawdziło :)
Ja mam zawsze lejący się przezroczysty i też taki miałam w ciąży z tym że było go o wiele więcej i wkładka mi nie pomagała bo i bielizna była cała mokra mimo że zmieniałam wkładki co 2h.

reklama
Ja mam zawsze lejący się przezroczysty i też taki miałam w ciąży z tym że było go o wiele więcej i wkładka mi nie pomagała bo i bielizna była cała mokra mimo że zmieniałam wkładki co 2h.
Czyli coś było „inaczej” :) Bo właśnie to „inaczej” się powtarzało w doswiadczeniach kobiet jak czytałam o tym :)

Ojej a Wy nadal tutaj? Ja już na staraczkach 2 połowy i brakuje mi kilku z Was tam, choć nie w złym znaczeniu, bo każdej życzę 2 kresek, ale tak jakoś inaczej, inne dziewczyny i w ogóle, tutaj jakoś bardziej rodzinnie mi bylo🙈🤣wiem, wiem, wariatka, ale się przywiązałam do Was❤️ będę musiała tu znowu nadrobić🧐

@Luckypucky i jak tam te wyniki męża?
Właśnie dzisiaj była konsultacja z genetykiem . Słuchajcie co za ulga !!!!! Nie jest źle. Okazało się że mąż ma prawidłowy kariotyp męski Ale jest informacja dodatkowa A mianowicie jakąś dodatnia (heterochromatyna Y ) wybaczcie nie wiem jak się to pisze . Genetyk powiedział że nie wpływa to na ciaze ani na poronienia ani płodność i właściwie to na nic po prostu sobie jest . Może gdyby zrobić rozszerzone badanie macierzy to by się czegoś doszukać Ale lekarz mówi że nie widzi potrzeby robienia tego w tym przypadku . Ulga niesamowita !!!!!!! Tak strasznie się bałam przez ten tydzień

Ogólnie szukałam jakiś informacji na ten temat w Internecie z czystej ciekawości co to jest Ale nic nie mogę znaleźć.

Dzisiaj mnie boli podbrzusze rano miałam takie uczucie jakby ktoś mi wiercil w jednym miejscu przez chwilę i tak kilka razy A wieczorem ciągnący ból z drugiej strony . Oczywiście zaczynam fiksowac Ale staram się też mieć zdrowy rozsądek .

Właśnie dzisiaj była konsultacja z genetykiem . Słuchajcie co za ulga !!!!! Nie jest źle. Okazało się że mąż ma prawidłowy kariotyp męski Ale jest informacja dodatkowa A mianowicie jakąś dodatnia (heterochromatyna Y ) wybaczcie nie wiem jak się to pisze . Genetyk powiedział że nie wpływa to na ciaze ani na poronienia ani płodność i właściwie to na nic po prostu sobie jest . Może gdyby zrobić rozszerzone badanie macierzy to by się czegoś doszukać Ale lekarz mówi że nie widzi potrzeby robienia tego w tym przypadku . Ulga niesamowita !!!!!!! Tak strasznie się bałam przez ten tydzień
Super wieści, kochana życzę Ci już tylko spokoju, Tobie bardzo się przyda, po wszystkich przeżyciach. Oby już wszystko było dobrze❤️

reklama
Do góry