reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Bo to wcale tak nie jest jak pisze przedmówczyni, że gęsty biały śluz to oznaka ciąży. Kiedyś w trakcie starań czytałam mnóstwo na ten temat i ostatecznie wniosek był jeden: po zapłodnieniu śluz często szybko się zmienia, a to na jaki, to zależy jaki się miało. I tak np. jak ja miałam dużo gęstego mlecznego śluzu po owu tak po zapłodnieniu miałam totalnie sucho (typowy śluz ciążowy pojawił dopiero jakoś po 2 tyg. od terminu). A jak ktoś miał normalnie przed @ sucho, to po zapłodnieniu pojawia się gęsty mleczny śluz. Oczywiście reguły nie ma, ale najczęściej śluz po zapłodnieniu jest „przeciwnością” tego co zawsze :) No i u mnie to się sprawdziło :)
Ja mam zawsze lejący się przezroczysty i też taki miałam w ciąży z tym że było go o wiele więcej i wkładka mi nie pomagała bo i bielizna była cała mokra mimo że zmieniałam wkładki co 2h.

reklama
Ja mam zawsze lejący się przezroczysty i też taki miałam w ciąży z tym że było go o wiele więcej i wkładka mi nie pomagała bo i bielizna była cała mokra mimo że zmieniałam wkładki co 2h.
Czyli coś było „inaczej” :) Bo właśnie to „inaczej” się powtarzało w doswiadczeniach kobiet jak czytałam o tym :)

Ojej a Wy nadal tutaj? Ja już na staraczkach 2 połowy i brakuje mi kilku z Was tam, choć nie w złym znaczeniu, bo każdej życzę 2 kresek, ale tak jakoś inaczej, inne dziewczyny i w ogóle, tutaj jakoś bardziej rodzinnie mi bylo🙈🤣wiem, wiem, wariatka, ale się przywiązałam do Was❤️ będę musiała tu znowu nadrobić🧐

@Luckypucky i jak tam te wyniki męża?
Właśnie dzisiaj była konsultacja z genetykiem . Słuchajcie co za ulga !!!!! Nie jest źle. Okazało się że mąż ma prawidłowy kariotyp męski Ale jest informacja dodatkowa A mianowicie jakąś dodatnia (heterochromatyna Y ) wybaczcie nie wiem jak się to pisze . Genetyk powiedział że nie wpływa to na ciaze ani na poronienia ani płodność i właściwie to na nic po prostu sobie jest . Może gdyby zrobić rozszerzone badanie macierzy to by się czegoś doszukać Ale lekarz mówi że nie widzi potrzeby robienia tego w tym przypadku . Ulga niesamowita !!!!!!! Tak strasznie się bałam przez ten tydzień

Ogólnie szukałam jakiś informacji na ten temat w Internecie z czystej ciekawości co to jest Ale nic nie mogę znaleźć.

Dzisiaj mnie boli podbrzusze rano miałam takie uczucie jakby ktoś mi wiercil w jednym miejscu przez chwilę i tak kilka razy A wieczorem ciągnący ból z drugiej strony . Oczywiście zaczynam fiksowac Ale staram się też mieć zdrowy rozsądek .

Właśnie dzisiaj była konsultacja z genetykiem . Słuchajcie co za ulga !!!!! Nie jest źle. Okazało się że mąż ma prawidłowy kariotyp męski Ale jest informacja dodatkowa A mianowicie jakąś dodatnia (heterochromatyna Y ) wybaczcie nie wiem jak się to pisze . Genetyk powiedział że nie wpływa to na ciaze ani na poronienia ani płodność i właściwie to na nic po prostu sobie jest . Może gdyby zrobić rozszerzone badanie macierzy to by się czegoś doszukać Ale lekarz mówi że nie widzi potrzeby robienia tego w tym przypadku . Ulga niesamowita !!!!!!! Tak strasznie się bałam przez ten tydzień
Super wieści, kochana życzę Ci już tylko spokoju, Tobie bardzo się przyda, po wszystkich przeżyciach. Oby już wszystko było dobrze❤️

reklama
Do góry