reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Lucky widzę ze u was znów problemy :( Trzymam kciuki.
Dziewczyny wracam z pytaniem - miewacie tak czasem ze po owulacji kilka dni macie taki „mleczny gesty śluz? W sumie to nie ślub ale widzę na bieliZnie biały gesty nalot. Ja raczej po owu mam suszę, a może to normalne?
Tak, to nic złego :) To typowy niepłodny śluz o ile nie pachnie brzydko :) Ja z kolei dodatkowo po zajściu miałam objawy infekcji tam na dole. Nie nadążysz co jest objawem a co nie 🤣A tak normalnie przed @ to miałam albo sucho albo mleczny śluz.

reklama
Ja miałam w udanym cyklu codziennie po owulacji do samego końca ciąży [emoji6]
Lucky widzę ze u was znów problemy :( Trzymam kciuki.
Dziewczyny wracam z pytaniem - miewacie tak czasem ze po owulacji kilka dni macie taki „mleczny gesty śluz? W sumie to nie ślub ale widzę na bieliZnie biały gesty nalot. Ja raczej po owu mam suszę, a może to normalne?

Też miałam objawy infekcji, już 4 czy 5 dpo! I kochana @Dwa+Trzy napisała że tak się ciąża zaczyna i miała rację [emoji1]
Tak, to nic złego :) To typowy niepłodny śluz o ile nie pachnie brzydko :) Ja z kolei dodatkowo po zajściu miałam objawy infekcji tam na dole. Nie nadążysz co jest objawem a co nie [emoji1787]A tak normalnie przed @ to miałam albo sucho albo mleczny śluz.

Też miałam objawy infekcji, już 4 czy 5 dpo! I kochana @Dwa+Trzy napisała że tak się ciąża zaczyna i miała rację [emoji1]
Mi też jakoś mega szybko się zaczęło :) To chyba był piątek a owu miałam we wtorek :D Przeszło po 6 dniach, brałam jakieś tabsy z kwasem mlekowym, już nawet nazwy nie pamiętam 🤣 Więc u mnie rzeczywiście też się to sprawdziło, bo normalnie nie miewałam żadnych infekcji (tylko po kuracji antybiotykowej, czyli raz na ruski rok) :)

Tak, duuuuzo mlecznego śluzu.
Zadzwoniłam do ginki w 23 dc i mówię że jestem w ciąży to nie uwierzyła. Potem beta wyszła pozytywna i się mnie zapytała skąd wiem [emoji4][emoji4][emoji4] śluz prawdę ci powie [emoji4]
Ja byłam w ciąży i ani w jednej nie zauważyłam śluzu gestego. Ja mam przeważnie przezroczysty lejący się nie rozciągliwy.

reklama
Ja byłam w ciąży i ani w jednej nie zauważyłam śluzu gestego. Ja mam przeważnie przezroczysty lejący się nie rozciągliwy.
Bo to wcale tak nie jest jak pisze przedmówczyni, że gęsty biały śluz to oznaka ciąży. Kiedyś w trakcie starań czytałam mnóstwo na ten temat i ostatecznie wniosek był jeden: po zapłodnieniu śluz często szybko się zmienia, a to na jaki, to zależy jaki się miało. I tak np. jak ja miałam dużo gęstego mlecznego śluzu po owu tak po zapłodnieniu miałam totalnie sucho (typowy śluz ciążowy pojawił dopiero jakoś po 2 tyg. od terminu). A jak ktoś miał normalnie przed @ sucho, to po zapłodnieniu pojawia się gęsty mleczny śluz. Oczywiście reguły nie ma, ale najczęściej śluz po zapłodnieniu jest „przeciwnością” tego co zawsze :) No i u mnie to się sprawdziło :)

Do góry