reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

No teksty są prze czasem.. ja jak trafiłam z poronieniem samoistnym to lekarz powiedział ze to przecież spóźniona miesiączka (a przecież betę jak robiłam parę dni wcześniej to było 121) i żebym koleżanki na łóżku obok zapytała jak się dzieci robi (ona akurat była w jakimś 3msc).. poczułam się jak jakaś gowniara co nie wie gdzie co się wkłada... oczywiście nic sie nie odezwałam bo tak mi było przykro i wstyd przed trzema innymi pacjentkami
Ja pier...... Ja bym tego lekarza pozwała..... Co za kretyn!!!!! Jak tak można!!!!!

reklama
Ja wlansie tak samo !
Tak właśnie też o tym się dowiedziałam po czasie ,nie wiedziałam o tym wczensiej Ale fajnie że jest coś takiego
Ja się mega zdziwiłam, myślałam że oni to traktują jako odpady medyczne i heja.
Mnie się pytali czy chce sama pochować czy w zbiorowej. Zdecydowałam się na zbiorowa, niech będzie z innymi aniołkami, będzie mu razniej...

Boszzzzzz dziewczyny ale mamy temat...
Eh...
No to ja przełamie i powiem, że u mnie 25 dc i okresu ani widu ani slychu (cykle 25-27). Biorę teraz suplementy, które mogą skrócić mi cykl (konsultowałam z moją gin) i poprzedni był 22 dni. W tym cyklu przegapilam owu bo też była bardzo wcześnie (około 10 dc), więc już jest około 15 dni po owu! Ale nie nastawiam się na nic. Nie czuję się wcale na ciążę, raczej na okres, a przez te suplementy może mi się faza lutealna wydłużyła...? Nie mam pojęcia. W każdym razie gin powiedziała że tak może być więc się na nic nie nastawiam. Poczekam do 28 dc i jak nie przyjdzie to zrobię test, ale raczej przyjdzie.

Przyszly mi wyniki genetyczne/immunologiczne/hematologiczne i nic nie wykazały. Nie mam mutacji, nie mam problemów z krzepnieciem... Nic a nic... [emoji2368] Z jednej strony jestem szczęśliwa, ale z drugiej strony to nadal wielka niewiadoma. Nadal nie mogę przeciwdziałać kolejnemu poronieniu. Wiec spoko, ale główka nadal pracuje.

Skończyły mi się pomysły, jakie badania mogłabym jeszcze zrobić.

Boszzzzzz dziewczyny ale mamy temat...
Eh...
No to ja przełamie i powiem, że u mnie 25 dc i okresu ani widu ani slychu (cykle 25-27). Biorę teraz suplementy, które mogą skrócić mi cykl (konsultowałam z moją gin) i poprzedni był 22 dni. W tym cyklu przegapilam owu bo też była bardzo wcześnie (około 10 dc), więc już jest około 15 dni po owu! Ale nie nastawiam się na nic. Nie czuję się wcale na ciążę, raczej na okres, a przez te suplementy może mi się faza lutealna wydłużyła...? Nie mam pojęcia. W każdym razie gin powiedziała że tak może być więc się na nic nie nastawiam. Poczekam do 28 dc i jak nie przyjdzie to zrobię test, ale raczej przyjdzie.

Przyszly mi wyniki genetyczne/immunologiczne/hematologiczne i nic nie wykazały. Nie mam mutacji, nie mam problemów z krzepnieciem... Nic a nic... [emoji2368] Z jednej strony jestem szczęśliwa, ale z drugiej strony to nadal wielka niewiadoma. Nadal nie mogę przeciwdziałać kolejnemu poronieniu. Wiec spoko, ale główka nadal pracuje.

Skończyły mi się pomysły, jakie badania mogłabym jeszcze zrobić.

Jak nie masz mutacji to jesteś jedna z niewielu. Robiłaś przeciwciała Ana? Przecplemnikowe? Łożyskowe? Komórki nk i kariotyp? Zespół antyfosfolipidowy?
Jeszcze mi to przychodzi do głowy bo ja już też chyba wszystko Przebadałam.

U mnie chyba w końcu 1dc jakieś plamienia więc chyba się rozkręci po 35 dniach dla mnie raki cykl to szok 🙄

Tak ją tym razem też bym tak zrobiła -tak się wlansie zastanawiałam.
Ludzie wiecie co . Zrobiłam hcg 48 h temu było 19 400 dzisiaj jest 20 400 . Jestem zmęczona tą sytuacją.
Kurcze niewiem co napisać nawet w takiej sytuacji jeżeli faktycznie jajo miałoby być puste😔 a w twoim tygodniu jaki powinien być przyrost wg tych kalendarzy na internecie, można to sprawdzić?

reklama
Ja nie ogarniam po co Ty tą betę ciągle powtarzasz. Przy takich wartościach ona nie przyrasta w tempie jakim byś chciała. Kiedy masz kolejną wizytę?
Tak ją tym razem też bym tak zrobiła -tak się wlansie zastanawiałam.
Ludzie wiecie co . Zrobiłam hcg 48 h temu było 19 400 dzisiaj jest 20 400 . Jestem zmęczona tą sytuacją.

Do góry