reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziekuje za wyjasnienie :) nie mamy o tym pojecia,bo nigdy zadna z nas z tych testow nie korzystala. Ona chce miec potwierdzenie kiedy pojawia sie dni plodne, bo wedlug kalendarza jej sie to nie sprawdza i nawet jak sie staraja to gdy dostaje spozniona @ wszystko sie przestawia[emoji85] ona miala @ od 26 czerwca do 4 lipca, ale wczesniej nie myslala o tych testach,dopiero gdy ktos na forum napisal,ze te bole mogly byc spowodowane owulacja to kupila. Czyli jesli zrobila w 14dc to lepiej przestac juz je robic i zaczekac do okresu nastepnego i zaczac je robic po @ zaraz tak?
Ja bym zaczęła robić od nowego cyklu dopiero zaraz po miesiączce.

Testy owu niestety nie potwierdzaja dni płodnych ani owu.

reklama
Dziekuje za wyjasnienie :) nie mamy o tym pojecia,bo nigdy zadna z nas z tych testow nie korzystala. Ona chce miec potwierdzenie kiedy pojawia sie dni plodne, bo wedlug kalendarza jej sie to nie sprawdza i nawet jak sie staraja to gdy dostaje spozniona @ wszystko sie przestawia🙈 ona miala @ od 26 czerwca do 4 lipca, ale wczesniej nie myslala o tych testach,dopiero gdy ktos na forum napisal,ze te bole mogly byc spowodowane owulacja to kupila. Czyli jesli zrobila w 14dc to lepiej przestac juz je robic i zaczekac do okresu nastepnego i zaczac je robic po @ zaraz tak?
Niech robi dalej. Testy owu są pozytywne jeśli kreska jest ciemniejsza lub równie ciemna jak testowa. Wtedy w ciągu 12-36 h wystąpi owulacja. Jeśli chce poznać swoje dni owulacji niech robi codziennie. Jeśli ma
Krótkie cykle to niech zacznie np 2 dni po miesiączce jeśli długie to np w 10 dniu niech zacznie i robi dompowrwssego pozytywnego. Te kreseczki wychodzą raz jasne raz ciemniejsze raz wcale ich nie ma Tym się nie sugeruj.

ja już teraz zgłupiałam powiem szczerze, bo testy owu mam od wczoraj pozytywne, dzisiaj skok temp z 36,6 na 36,9, ale śluzu płodnego nie ma tylko taki mleczny lepki...masakra...to ta owulacja była, czy nie?? 🤔🤔🤔😳
czytałam, że jak jest skok to musi być owulacja, ale czemu w takim razie ten śluz jest inny? Taki typowy płodny miałam 5.07 i 6.07...oszaleje po prostu😩😳...absolutnie nie opieram się na tych testach, ale temperatura nigdy mnie nie zawiodła i jak skok był to miałam owulacje...A teraz już nie wiem, czy ją miałam, czy dopiero będzie, czy może była wcześniej? Help me! 🙏🙏🙏
ogólnie to powinnam ją mieć dopiero 13.07, a testy mega intensywne od wczoraj wieczora i płodne tak szybko...😳😳😳 wszystko się popierdzieliło po tych biochemicznych...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭😭🥺

Załączniki

• 15944079428705769762412896323354.jpg
    15944079428705769762412896323354.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 61
reklama
ja już teraz zgłupiałam powiem szczerze, bo testy owu mam od wczoraj pozytywne, dzisiaj skok temp z 36,6 na 36,9, ale śluzu płodnego nie ma tylko taki mleczny lepki...masakra...to ta owulacja była, czy nie?? 🤔🤔🤔😳
czytałam, że jak jest skok to musi być owulacja, ale czemu w takim razie ten śluz jest inny? Taki typowy płodny miałam 5.07 i 6.07...oszaleje po prostu😩😳...absolutnie nie opieram się na tych testach, ale temperatura nigdy mnie nie zawiodła i jak skok był to miałam owulacje...A teraz już nie wiem, czy ją miałam, czy dopiero będzie, czy może była wcześniej? Help me! 🙏🙏🙏
ogólnie to powinnam ją mieć dopiero 13.07, a testy mega intensywne od wczoraj wieczora i płodne tak szybko...😳😳😳 wszystko się popierdzieliło po tych biochemicznych...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭😭🥺
Owu nie zależy od śluzu. Tylko po prostu zapłodnienie jest troszkę utrudnione jak śluz jest gorszej jakości.

Do góry