Ja też pierwsza @ po poronieniu.Witam w 1dc
reklama
MamaBuni
Fanka BB :)
Ja powinnam też mieć dzisiaj 1 dc czekam...Witam w 1dc
M_P_90
Przy tych wartościach nie sprawdza się już bety, dziewczyny, tylko spokój, przestańcie się nakręcać! Ja w pierwszej ciąży ani razu nie zrobiłam bety, bo nie wiedziałam o jej istnieniu i tak było dużo dużo dużo lepiej, bo się nie stresowałam tymi przyrostami! Jak widać pęcherzyki to tylko usg powie, czy jest ok!Ehh, chyba muszę się zacząć szykować na najgorsze. W środę beta 13300, dziś wynik 19000
Martxx1
Ja również dzisiaj powinnam dostac! Brzuch boli tylko kłują jajniki i tak ćmi lekko brzuch a ta @ nie przychodzićJa powinnam też mieć dzisiaj 1 dc czekam...
NatS91
byłoby szybciej, ale wszędzie chcą od nowa nas prowadzić od 0, a doktor Z naszej kliniki prywatnie nigdzie nie robi. Jedyną szansą zniosą obwieszczenia a mąż jako honorowy krwiodawca wyskoczy szybciejTo operujcie te żylaki i problem zniknie jak u znajomych. A prywatnei nie byłoby szybciej?
Madzia04071990
Hej dziewczyny. Mam pytanie od ktorego dnia cyklu powinno robic sie testy owulacyjne przy nieregularnych miesiaczkach? Czy te testy trzeba teraz robic codziennie? Moja przyjaciolka zrobila dzis w poludnie i teraz - sa negatywne, ale takie ciemne jakies te kreski. Czytalysmy rozne komentarze i niektore dziewczyny prawie nic nie maja na tych testach. Nie mamy o tym pojecia dlatego prosilybysmy Was o pomoc Dodam,ze dzis ma 14dc, 2 dni po okresie miala bole podbrzusza,ktore utrzymuja sie do dzis, jednak sa mniejsze, jeden dzien bol jajnika- jakby klucie. Nie wie czy ma odpuscic juz w tym cyklu i zaczac w nastepnym czy kontunuowac robienie tych testow jednak teraz i czekac na owulacje troche czuje sie skolowana, bo na forum dziewczyny napisaly,ze mogla wystapic tak wczesnie owulacja stad te bole. Niestety nie mieszka w PL i dopiero dzis otrzymala te testy. Jest prawie tydzien po okresie. Z gory dziekuje! Dolaczam zdjecia tych testow z dzis
Załączniki
młoda1994
Tych kresek nie bierz pod uwagę po to są te urządzenia i jeśli jest buzka to jest pik LH jeśli jest kółeczko puste piku nie ma. Te testy są proste do odczytania wyniku.Hej dziewczyny. Mam pytanie od ktorego dnia cyklu powinno robic sie testy owulacyjne przy nieregularnych miesiaczkach? Czy te testy trzeba teraz robic codziennie? Moja przyjaciolka zrobila dzis w poludnie i teraz - sa negatywne, ale takie ciemne jakies te kreski. Czytalysmy rozne komentarze i niektore dziewczyny prawie nic nie maja na tych testach. Nie mamy o tym pojecia dlatego prosilybysmy Was o pomoc Dodam,ze dzis ma 14dc, 2 dni po okresie miala bole podbrzusza,ktore utrzymuja sie do dzis, jednak sa mniejsze, jeden dzien bol jajnika- jakby klucie. Nie wie czy ma odpuscic juz w tym cyklu i zaczac w nastepnym czy kontunuowac robienie tych testow jednak teraz i czekac na owulacje[emoji85] troche czuje sie skolowana, bo na forum dziewczyny napisaly,ze mogla wystapic tak wczesnie owulacja stad te bole. Niestety nie mieszka w PL i dopiero dzis otrzymala te testy. Jest prawie tydzien po okresie. Z gory dziekuje! Dolaczam zdjecia tych testow z dzis
Madzia04071990
No tak myslalam, ale gdzies na forum ktos pisal,zeby zwracac uwage na kreski a moglabys napisac od ktorego dnia cyklu robic te testy? I czy powinna je kontynuowac jesli zaczela w 14dc czy zaczekac juz do nastepnego mc? Ma nieregularne cykle, wiec test moze pomoze jej wykryc owulacje, bardzo chcieliby potomstwo i poki co bez efektu mimo,ze niby wszystko z nimi jest okTych kresek nie bierz pod uwagę po to są te urządzenia i jeśli jest buzka to jest pik LH jeśli jest kółeczko puste piku nie ma. Te testy są proste do odczytania wyniku.
młoda1994
Ja miałam ledwo widoczna kreskę testowa na tych testach a urządzenie pokazało mi pik LH i zaszłam w ciążę z tym że miałam ciąże bezzarodkowa i poronilam w 9tc.No tak myslalam, ale gdzies na forum ktos pisal,zeby zwracac uwage na kreski[emoji85] a moglabys napisac od ktorego dnia cyklu robic te testy? I czy powinna je kontynuowac jesli zaczela w 14dc czy zaczekac juz do nastepnego mc? Ma nieregularne cykle, wiec test moze pomoze jej wykryc owulacje, bardzo chcieliby potomstwo i poki co bez efektu mimo,ze niby wszystko z nimi jest ok[emoji17]
Jeśli ma nieregularne cykle to musi robić testy zaraz po miesiączce aż do pierwszego pozytywnego. Od razu ostrzegam że test owu pozytywny nie oznacza że owu będzie w 100% test owu ma za zadanie pokazać nam pik LH (hormon potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa) ale mimo piku lh nie mamy pewności czy owulacja się odbędzie. Żeby zobaczyć czy pozytywny test owu = owulacja to 8 dni po pozytywnym teście owu zrobić badanie z krwi pod nazwą progesteron i jeśli jest 10 i wyższy to owu była jeśli niżej niż 10 to owu nie było. Testy owu można robić żeby się wspomoc ale traktować je z przymrożeniem oka i nie brać ich za bardzo do siebie.
reklama
Madzia04071990
Dziekuje za wyjasnienie nie mamy o tym pojecia,bo nigdy zadna z nas z tych testow nie korzystala. Ona chce miec potwierdzenie kiedy pojawia sie dni plodne, bo wedlug kalendarza jej sie to nie sprawdza i nawet jak sie staraja to gdy dostaje spozniona @ wszystko sie przestawia ona miala @ od 26 czerwca do 4 lipca, ale wczesniej nie myslala o tych testach,dopiero gdy ktos na forum napisal,ze te bole mogly byc spowodowane owulacja to kupila. Czyli jesli zrobila w 14dc to lepiej przestac juz je robic i zaczekac do okresu nastepnego i zaczac je robic po @ zaraz tak?Ja miałam ledwo widoczna kreskę testowa na tych testach a urządzenie pokazało mi pik LH i zaszłam w ciążę z tym że miałam ciąże bezzarodkowa i poronilam w 9tc.
Jeśli ma nieregularne cykle to musi robić testy zaraz po miesiączce aż do pierwszego pozytywnego. Od razu ostrzegam że test owu pozytywny nie oznacza że owu będzie w 100% test owu ma za zadanie pokazać nam pik LH (hormon potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa) ale mimo piku lh nie mamy pewności czy owulacja się odbędzie. Żeby zobaczyć czy pozytywny test owu = owulacja to 8 dni po pozytywnym teście owu zrobić badanie z krwi pod nazwą progesteron i jeśli jest 10 i wyższy to owu była jeśli niżej niż 10 to owu nie było. Testy owu można robić żeby się wspomoc ale traktować je z przymrożeniem oka i nie brać ich za bardzo do siebie.