reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Ja brałam sama bez konsultacji lekarskiej.
Ale już w ciąży? Bo boję się odstawić. Okazało się, że mam bardzo pózną owulację, więc bez duphastonu mogę zapomnieć o zagnieżdżeniu. A jak nie odstawię to okres nie przyjdzie? Mój lekarz zawsze w pośpiechu, a ja też dopiero teraz pomyślałam. I kompletnie nie wiem jak to ugryźć.

Tylko te paskowe niestety bardzo blaknął po czasie (mówię o kilku dniach). Nie wiem jak będą wyglądać po 3 miesiącach. Chyba, że są takie co tego nie robią.
Ja mam moje najtańsze z allegro powklejane i wyglądają identyko jak z dnia zrobienia. Nie zmieniły się w ogóle

Ja jak robiłam clear Blue różowe to jak pokazała mi się buzka uśmiechnięta a ten pasek z urządzenia wyjelam to kreska testowa była dużo słabsza niż kontrolna gdzie na paskowych oznacza to brak piku lh.
Pisze w instrukcji aby nie sugerować się kreskami, ja teraz mam clearblue różowe i jeszcze one step paskowe i taka ciekawostka, przy clearblue istotne jest aby pić normalnie, ale 4h przed badaniem nie oddawać moczu, a na one step pisze ze najlepsze godziny na wykonywanie testu to między 10 a 20

@margaretka89
Ja biore duphaston. Tzn zalecenia mam brać od 15dc do 25dc czyli 10 dni 2x1, póki co @ przyszła super równo czyli 27 dnia, więc już 3 miesiące mam cykl 26 dniowy, 4 cykl biorę ovarin, a 3 dupka. Myślę, że to wyrównanie cyklu to w większej mierze jego zasługa 🙂 jeśli teraz zbadam proga w 20dc i będzie powyżej 10,to będę brała dupka dłużej 😉
ale można zbadac progesteron po owulacji gdy się bierze duphaston?

Ale już w ciąży? Bo boję się odstawić. Okazało się, że mam bardzo pózną owulację, więc bez duphastonu mogę zapomnieć o zagnieżdżeniu. A jak nie odstawię to okres nie przyjdzie? Mój lekarz zawsze w pośpiechu, a ja też dopiero teraz pomyślałam. I kompletnie nie wiem jak to ugryźć.
też się nad tym zastanawiałam.

Nie, ja brałam na wyregulowanie cykli. Zrób test i jak będzie negatywny to odstaw a jak pozytywny to bierz dalej.

reklama
Pisze w instrukcji aby nie sugerować się kreskami, ja teraz mam clearblue różowe i jeszcze one step paskowe i taka ciekawostka, przy clearblue istotne jest aby pić normalnie, ale 4h przed badaniem nie oddawać moczu, a na one step pisze ze najlepsze godziny na wykonywanie testu to między 10 a 20
Ja robię paskowe jakieś niemieckie różowe i robię 12.30 i 18.10 2 h nie pije i nie korzystam z toalety czasami dłużej. Przy clear Blue też tak robiłam. Nie wytrzymam 4h bez sikania pijąc wodę. Pęcherz by mi rozsadziło.

Do góry