reklama
Bridget_Ben
Fanka BB :)
Bardzo trzymam kciukiRobiłam dzisiaj badania bo kazano mi przed histeroskopią zrobić morfologie i jonogram. Zrobiłam dodatkowo tsh i progesteron (26 dc) cykle 28 dniowe. Progesteron 19,1 ng/ml chciałabym żeby to coś dobrego znaczyło.....
margaretka89
Ale już w ciąży? Bo boję się odstawić. Okazało się, że mam bardzo pózną owulację, więc bez duphastonu mogę zapomnieć o zagnieżdżeniu. A jak nie odstawię to okres nie przyjdzie? Mój lekarz zawsze w pośpiechu, a ja też dopiero teraz pomyślałam. I kompletnie nie wiem jak to ugryźć.Ja brałam sama bez konsultacji lekarskiej.
Ja mam moje najtańsze z allegro powklejane i wyglądają identyko jak z dnia zrobienia. Nie zmieniły się w ogóleTylko te paskowe niestety bardzo blaknął po czasie (mówię o kilku dniach). Nie wiem jak będą wyglądać po 3 miesiącach. Chyba, że są takie co tego nie robią.
Megana_89
kochana jestes..Bardzo trzymam kciuki
Mooni89
Pisze w instrukcji aby nie sugerować się kreskami, ja teraz mam clearblue różowe i jeszcze one step paskowe i taka ciekawostka, przy clearblue istotne jest aby pić normalnie, ale 4h przed badaniem nie oddawać moczu, a na one step pisze ze najlepsze godziny na wykonywanie testu to między 10 a 20Ja jak robiłam clear Blue różowe to jak pokazała mi się buzka uśmiechnięta a ten pasek z urządzenia wyjelam to kreska testowa była dużo słabsza niż kontrolna gdzie na paskowych oznacza to brak piku lh.
Justi1234
ale można zbadac progesteron po owulacji gdy się bierze duphaston?@margaretka89
Ja biore duphaston. Tzn zalecenia mam brać od 15dc do 25dc czyli 10 dni 2x1, póki co @ przyszła super równo czyli 27 dnia, więc już 3 miesiące mam cykl 26 dniowy, 4 cykl biorę ovarin, a 3 dupka. Myślę, że to wyrównanie cyklu to w większej mierze jego zasługa jeśli teraz zbadam proga w 20dc i będzie powyżej 10,to będę brała dupka dłużej
Justi1234
też się nad tym zastanawiałam.Ale już w ciąży? Bo boję się odstawić. Okazało się, że mam bardzo pózną owulację, więc bez duphastonu mogę zapomnieć o zagnieżdżeniu. A jak nie odstawię to okres nie przyjdzie? Mój lekarz zawsze w pośpiechu, a ja też dopiero teraz pomyślałam. I kompletnie nie wiem jak to ugryźć.
młoda1994
Nie, ja brałam na wyregulowanie cykli. Zrób test i jak będzie negatywny to odstaw a jak pozytywny to bierz dalej.Ale już w ciąży? Bo boję się odstawić. Okazało się, że mam bardzo pózną owulację, więc bez duphastonu mogę zapomnieć o zagnieżdżeniu. A jak nie odstawię to okres nie przyjdzie? Mój lekarz zawsze w pośpiechu, a ja też dopiero teraz pomyślałam. I kompletnie nie wiem jak to ugryźć.
reklama
młoda1994
Ja robię paskowe jakieś niemieckie różowe i robię 12.30 i 18.10 2 h nie pije i nie korzystam z toalety czasami dłużej. Przy clear Blue też tak robiłam. Nie wytrzymam 4h bez sikania pijąc wodę. Pęcherz by mi rozsadziło.Pisze w instrukcji aby nie sugerować się kreskami, ja teraz mam clearblue różowe i jeszcze one step paskowe i taka ciekawostka, przy clearblue istotne jest aby pić normalnie, ale 4h przed badaniem nie oddawać moczu, a na one step pisze ze najlepsze godziny na wykonywanie testu to między 10 a 20