reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak wiem, tylko dopiero w tym cyklu jest uzbrojona w taka ilość testów, że chciałam sprawdzić czy na pewno nie pominę tego peaku. Ale jeśli pozytyw był 15dc to owu możliwie ze była w 16 lub 17 tak?? W takim razie kiedy najlepiej mam iść sprawdzi progesteron? [emoji3166][emoji3166][emoji3166]
Właśnie przy testach owu ciężko w danym dniu zbadać progesteron. Bo jeśli w 15dc miałaś pozytyw to równie dobrze parę godzin później mogłaś mieć owu to powinno się iść 22-23dc a równie dobrze 48h po pozytywnym mogłaś mieć owu to wypada że 25-26dc zbadać progesteron... Moim zdaniem najlepszym wyjściem by było badać progesteron od 22dc dziennie aż do 26dc chyba że tego 22dc czy 23dc wyszedł by ci wynik 10 i wyższy to oznacza że owu była. Nie wiem ciężko coś doradzić żeby był odpowiedni moment. Wiem że przy 28dniowych cyklach progesteron się bada między 7-8 dpo.

reklama
@margaretka89
Ja biore duphaston. Tzn zalecenia mam brać od 15dc do 25dc czyli 10 dni 2x1, póki co @ przyszła super równo czyli 27 dnia, więc już 3 miesiące mam cykl 26 dniowy, 4 cykl biorę ovarin, a 3 dupka. Myślę, że to wyrównanie cyklu to w większej mierze jego zasługa 🙂 jeśli teraz zbadam proga w 20dc i będzie powyżej 10,to będę brała dupka dłużej 😉

Brałam go od 16dc do 25dc 1 cykl 1x1 ale ta dawka była dla mnie za mała bo cała druga fazę cyklu miałam plamienia od 2 cyklu zwiększyłam 2x1 rano i wieczorem też w tych samych dniach cyklu i okres przychodził 29-30 dni 2 cykle z rzędu. Później już przychodził regularnie aż do stycznia bieżącego roku.
A nie mówił Ci nic lekarz, że jakby była ciąża to brać dalej?

@margaretka89
Ja biore duphaston. Tzn zalecenia mam brać od 15dc do 25dc czyli 10 dni 2x1, póki co @ przyszła super równo czyli 27 dnia, więc już 3 miesiące mam cykl 26 dniowy, 4 cykl biorę ovarin, a 3 dupka. Myślę, że to wyrównanie cyklu to w większej mierze jego zasługa 🙂 jeśli teraz zbadam proga w 20dc i będzie powyżej 10,to będę brała dupka dłużej 😉
To samo pytanie do Ciebie, nie mówił Ci lekarz, że jakby była ciąża to masz brać dalej?

To juz ostatni dziewczyny obiecuje

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry