reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Kiedy testujcie jeszcze ? Ja chyba jutro, będzie to dzień przed planowaną @ i około 13dp więc chyba będzie to w miarę wiarygodne
Ja będę testować z rana 8.07 bo według apki dzisiaj termin miesiączki ale jej nie ma choć wątpię że by była tak szybko. Jestem po poronieniu i czekam na drugą miesiączkę po poronieniu.

reklama
Dziewczyny hcg mi zwalnia ;( dzisiaj po 48h 90% przyrostu . Pierwotnie było 170 %
Może tak być. Oby było więcej niż 66%. Po co to mierzysz skoro pierwsze wartości były OK? Lekarz Ci kazał? Jeśli nie kazał, to nie sprawdza się samemu przyrostów, bo potem właśnie są takie nerwy. Ja zmierzyłam tylko 2 razy i potem chodziłam po prostu co tydzień na wizytę kontrolną do gine.

:/ No to my już mamy przyczynę

Załączniki

• 9119EF45-7B06-4471-8E49-31106B4A013A.jpeg
    9119EF45-7B06-4471-8E49-31106B4A013A.jpeg
    115,8 KB · Wyświetleń: 125
Ja wlasnie drugi miesiac po poronieniu I sie udalo
Tylko ja nie wiem ile te cykle mają trwać bo w tym roku miałam tylko 2 miesiączki w styczniu i w czerwcu. 30.06 miałam 3-4 plamki krwi przy podcieraniu się i do dzisiaj się to nie powtórzyło. A testy owu od 5dc do dzisiaj (31dc) negatywne. Więc ja nawet nie wiem czy miałam w tym cyklu owu.

:/ No to my już mamy przyczynę
Ogromna ilość plemników! Odrobinkę słabsza morfo, ale tylko o 1% w stosunku do normy. Ciąża naturalna wg mnie możliwa. Niech bierze suplementy co najmniej 12 tyg. Jeśli oni tam piszą że należałoby skonsultować z urologiem to niech idzie, on wykluczy żylaki i problemy z hormonami.

Jest okay [emoji108]

EDIT : nad lepkością mógłby popracować. Czyli pić więcej wody [emoji6][emoji6][emoji6]

EDIT 2: jeśli ma 497 milionów plemników w ejakulacie to 3% prawidłowej budowy to prawie 15 milionów!!!!! A do zapłodnienia wystarczy JEDEN. Twój mąż to ogier rozpłodowy [emoji23]

EDIT 3: no tak mnie wzięło że jeszcze coś dopisze. Mojemu wyszły dosłownie 3 zdrowe plemniki na krzyż w badaniu nasienia. Klinika wykluczyla ciążę naturalna. Zero procent, null, nada. Tylko że ja byłam już w drugiej ciąży naturalnej. [emoji23] Z mojej strony wielka drama, bez in vitro się nie obejdzie! A on poszedl do urologa, sprawdził mu wszytko, zrobił jeszcze raz badania nasienia. Były lepsze ale mimo wszystko poniżej norm WHO (normy, co znaczy, że to tylko przyjęte jednostki, ale odhyly w górę lub w dół są jak najbardziej okay). Urolog sie nie przejął. Poiwedzial działajcie, bedzie z tego dziecko!
Obie ciążę poroniłam, jednak żaden lekarz nie powiedział, że może to być czynnik męski. Ja tak uważam, że w pierwszej ciąży nie był, bo bąbelek rozwilal się książkowo do konca 12 tyg, ale druga ciążę poroniłam tydzień po terminie spodziewanej miesiączki, tu mogło być coś na rzeczy, ale nigdy się tego nie dowiemy. Mój bierze suplementy a ja się modlę żeby za 3 mce było lepiej [emoji23]

Ostatnia edycja:
reklama
Tylko ja nie wiem ile te cykle mają trwać bo w tym roku miałam tylko 2 miesiączki w styczniu i w czerwcu. 30.06 miałam 3-4 plamki krwi przy podcieraniu się i do dzisiaj się to nie powtórzyło. A testy owu od 5dc do dzisiaj (31dc) negatywne. Więc ja nawet nie wiem czy miałam w tym cyklu owu.
A testy owu masz sprawdzone? Ja w tamtym mieisacu mialam jakies trafne nie pokazaly mi owulacji chyba tzn kreska byla niby prawie tak samo mocna ale jednak jak porownuje z tym mieisacem to nie bylo pozytywu. W tym miesiacu mialam clear blue te z buzka I drugie bardzo polecane na youtube i oba pokazaly w tym samym czasie

Do góry