reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

A testy owu masz sprawdzone? Ja w tamtym mieisacu mialam jakies trafne nie pokazaly mi owulacji chyba tzn kreska byla niby prawie tak samo mocna ale jednak jak porownuje z tym mieisacem to nie bylo pozytywu. W tym miesiacu mialam clear blue te z buzka I drugie bardzo polecane na youtube i oba pokazaly w tym samym czasie
Te moje chyba jakieś trefne. Na kolejny cykl kupiłam z Davida na ebay dziewczyny z de polecały. Ja mam praktycznie wszystkie białe testy na nie których testach mam lekko różowe kreski ale nawet się nie szykowało do pokazania piku lh.

Tak miałam clear Blue ale one są dobre przy regualrnych cyklach a ja muszę robić testy od 5dc aż do pozytywu. Z resztą ja muszę mieć paskowe bo po 3 miesiącach muszę dać do wglądu pani doktor z kliniki. A tych z clear Blue nie dam do wglądu bo buzka po czasie znika z urządzenia.

reklama
Te moje chyba jakieś trefne. Na kolejny cykl kupiłam z Davida na ebay dziewczyny z de polecały. Ja mam praktycznie wszystkie białe testy na nie których testach mam lekko różowe kreski ale nawet się nie szykowało do pokazania piku lh.

Tak miałam clear Blue ale one są dobre przy regualrnych cyklach a ja muszę robić testy od 5dc aż do pozytywu. Z resztą ja muszę mieć paskowe bo po 3 miesiącach muszę dać do wglądu pani doktor z kliniki. A tych z clear Blue nie dam do wglądu bo buzka po czasie znika z urządzenia.
A robili ci monitoring hormonalny w klinice? W 3, 14 i 21 dc? Wtedy okaze się czy masz pik LH...
Mi to zrobili ale cholercia dowiem się dopiero jak zrobię wszystkie badania, ostatni termin mam niestety dopiero 29 lipca, więc pewnie w sierpniu. [emoji2368]
I chyba nie idę na laparoskopie diagnostyczna... To nie wiem co na to powiedzą... No ale 15 lipca mam jeszcze termin u mojej kochanej pani ginekolog, zapytam co ona na to badanie. Ta lekarka z kliniki nigdy nie widziała mnie ani mojej macicy. Nigdy nie zrobiła usg, a skierowanie na laparo dała na telefon... A ten lekarz od laparo powiedział, że najczęściej nie wychodzi nic na laparo...

A robili ci monitoring hormonalny w klinice? W 3, 14 i 21 dc? Wtedy okaze się czy masz pik LH...
Mi to zrobili ale cholercia dowiem się dopiero jak zrobię wszystkie badania, ostatni termin mam niestety dopiero 29 lipca, więc pewnie w sierpniu. [emoji2368]
I chyba nie idę na laparoskopie diagnostyczna... To nie wiem co na to powiedzą... No ale 15 lipca mam jeszcze termin u mojej kochanej pani ginekolog, zapytam co ona na to badanie. Ta lekarka z kliniki nigdy nie widziała mnie ani mojej macicy. Nigdy nie zrobiła usg, a skierowanie na laparo dała na telefon... A ten lekarz od laparo powiedział, że najczęściej nie wychodzi nic na laparo...
Robili tylko badania hormonalne w 3dc wyniki poznam 8.07 ponieważ 15.06 odwołana wizyta była. Moja pani dr też jeszcze żadnego usg nie robiła. Ale może zrobi teraz w środę[emoji848] zobaczymy jak zacznę nowy cykl czy te z Davida pokażą pik LH bo w tych co mam teraz to często wychodziły mi kreski nie w tym miejscu co powinny [emoji1787]

Cześć, właśnie jestem po wizycie u gino. Jest pęcherzyk, 4w6d mi wyliczyła. Dostałam luteine 2x1 ze względu na wcześniejsza ciążę biochemiczna i ovarin bo jest bez żelaza a ja mam za wysokie. Za 3 tyg idę znów i wtedy juz powinno być serduszko ❤ ponadto dostałam juz L4 ze względu na mój zawód chemika
Same piękne wiadomości! Gratuluję!

Na moich clear blue widac kreski wyraznie

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 84
Cześć, właśnie jestem po wizycie u gino. Jest pęcherzyk, 4w6d mi wyliczyła. Dostałam luteine 2x1 ze względu na wcześniejsza ciążę biochemiczna i ovarin bo jest bez żelaza a ja mam za wysokie. Za 3 tyg idę znów i wtedy juz powinno być serduszko ❤ ponadto dostałam juz L4 ze względu na mój zawód chemika
Cudownie! Gratki!

reklama
Ogromna ilość plemników! Odrobinkę słabsza morfo, ale tylko o 1% w stosunku do normy. Ciąża naturalna wg mnie możliwa. Niech bierze suplementy co najmniej 12 tyg. Jeśli oni tam piszą że należałoby skonsultować z urologiem to niech idzie, on wykluczy żylaki i problemy z hormonami.

Jest okay [emoji108]

EDIT : nad lepkością mógłby popracować. Czyli pić więcej wody [emoji6][emoji6][emoji6]

EDIT 2: jeśli ma 497 milionów plemników w ejakulacie to 3% prawidłowej budowy to prawie 15 milionów!!!!! A do zapłodnienia wystarczy JEDEN. Twój mąż to ogier rozpłodowy [emoji23]

EDIT 3: no tak mnie wzięło że jeszcze coś dopisze. Mojemu wyszły dosłownie 3 zdrowe plemniki na krzyż w badaniu nasienia. Klinika wykluczyla ciążę naturalna. Zero procent, null, nada. Tylko że ja byłam już w drugiej ciąży naturalnej. [emoji23] Z mojej strony wielka drama, bez in vitro się nie obejdzie! A on poszedl do urologa, sprawdził mu wszytko, zrobił jeszcze raz badania nasienia. Były lepsze ale mimo wszystko poniżej norm WHO (normy, co znaczy, że to tylko przyjęte jednostki, ale odhyly w górę lub w dół są jak najbardziej okay). Urolog sie nie przejął. Poiwedzial działajcie, bedzie z tego dziecko!
Obie ciążę poroniłam, jednak żaden lekarz nie powiedział, że może to być czynnik męski. Ja tak uważam, że w pierwszej ciąży nie był, bo bąbelek rozwilal się książkowo do konca 12 tyg, ale druga ciążę poroniłam tydzień po terminie spodziewanej miesiączki, tu mogło być coś na rzeczy, ale nigdy się tego nie dowiemy. Mój bierze suplementy a ja się modlę żeby za 3 mce było lepiej [emoji23]
Ogromna ilość plemników! Odrobinkę słabsza morfo, ale tylko o 1% w stosunku do normy. Ciąża naturalna wg mnie możliwa. Niech bierze suplementy co najmniej 12 tyg. Jeśli oni tam piszą że należałoby skonsultować z urologiem to niech idzie, on wykluczy żylaki i problemy z hormonami.

Jest okay
emoji108.png

EDIT : nad lepkością mógłby popracować. Czyli pić więcej wody
emoji6.png
emoji6.png
emoji6.png

EDIT 2: jeśli ma 497 milionów plemników w ejakulacie to 3% prawidłowej budowy to prawie 15 milionów!!!!! A do zapłodnienia wystarczy JEDEN. Twój mąż to ogier rozpłodowy
emoji23.png
Wystraszyliśmy się tymi 3 % i komentarzami do wyników badań które są pod tabelką

Do góry