reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Wotam sie w 1 dc hehe zaczela sie ostro 😂😂😂 przez to pewnie miałam takie pms. I w sumie znowu.przyszla w miarę w terminie. Cały czas bije się z myślami czy brać te tabletki. Niby na regulacje cyklu ale po co jak ja mam regularny aby raz przez rok miałam 49 dni bo pewnie był bezowulacyjny .... ogólnie zaczynamy urlop az 2 i pół tygodnia i nie chce myśleć o staraniach.

Wiesz co, oficjalnie gin nie powiedziała kiedy możemy a kiedy nie możemy się starać. Teraz czeka mnie monitoring i konsultacja wyników badań ale ogólnie to nie zamierzam się w tym cyklu powstrzymywać, po tej pierwszej miesiączce już niech się dzieje co chce. Jak się uda to zajdę a jak nie to będziemy próbować dalej :)
Teraz prawdopodobnie miałam owulację, przytulanki były i nie zaszłam w ciążę więc może nie być tak łatwo [emoji6]
Aga a wy kiedy mozecie rozpoczac starania od nowa?

Cześć dziewczyny, nie pisałam dawno, bo nie pisząc, stresowałam się mniej. Ale muszę Was zapytać o poradę. Jestem w trakcie diagnostyki. Na monitoringu wyszło, że mam dość późną owulację (lekarz myślał, że nie będę mieć wcale). Dostałam też duphaston i mam go brać 7 dni, a potem zrobić test ciążowy i jak będzie negatywny to odstawić, a jak pozytywny to brać dalej. No i tu moja wątpliwość. Przecież po 7 dniach od owu nie ma szans, żeby test już wyszedł. Powiedzcie mi jak to jest u Was, jak stosujecie duphaston? Myślałam, że krwawienie przychodzi nawet jeśliby się go nie odstawilo. Tymczasem szukałam wcześniej info na necie i tam pisze, że do 7 dni po odstawieniu. No i zgłupiałam. Nie mówiąc już o tym, że nie chciałabym przez odstawienie stracić ewentualnej ciąży. Ale może martwię się na zapas i niesłusznie. Poradźcie coś :)

reklama
Cześć dziewczyny, nie pisałam dawno, bo nie pisząc, stresowałam się mniej. Ale muszę Was zapytać o poradę. Jestem w trakcie diagnostyki. Na monitoringu wyszło, że mam dość późną owulację (lekarz myślał, że nie będę mieć wcale). Dostałam też duphaston i mam go brać 7 dni, a potem zrobić test ciążowy i jak będzie negatywny to odstawić, a jak pozytywny to brać dalej. No i tu moja wątpliwość. Przecież po 7 dniach od owu nie ma szans, żeby test już wyszedł. Powiedzcie mi jak to jest u Was, jak stosujecie duphaston? Myślałam, że krwawienie przychodzi nawet jeśliby się go nie odstawilo. Tymczasem szukałam wcześniej info na necie i tam pisze, że do 7 dni po odstawieniu. No i zgłupiałam. Nie mówiąc już o tym, że nie chciałabym przez odstawienie stracić ewentualnej ciąży. Ale może martwię się na zapas i niesłusznie. Poradźcie coś :) Moim zdaniem zeby test pokazal to minimum 9-10 dni a czesto I do 14stu zagniezdzenie jest miedzy 8 a 12stym dniem wiec raczej male szanse zeby test pokazal po 7 dniach gdzie po zagniezdzeniu trzeba poczekac na wzrost hormonu

Do góry