reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny a słyszałyscie o czymś takim, że podobno późna owulacja jest "gorsza", niż wcześniejsza? Po głowie tłucze mi się jakiś komentarz, że którejś dziewczynie gin powiedział, że to jajeczko jest wtedy stare 😐 coś w tym może być, czy oszukaństwo jakieś?

reklama
Ten cykl będzie raczej taki testowy bo gin chce mnie zobaczyć na monitoringu ale skoro owu przyszła po poronieniu to chyba teraz też powinna być. Pytanie tylko w którym dniu cyklu :) no ale zobaczę co ona powie o staraniach po pierwszej miesiączce.
A z drugiej strony chyba nie będę się powstrzymywać skoro teraz niby owulacja była, seks dzień przed też był a w ciążę nie zaszłam to może nie być tak prosto wcale jak przy pierwszej ciąży. Być może moja komórka bez leków nie jest dobrej jakości albo po prostu organizm nie był jeszcze gotowy na kolejne zapłodnienie [emoji848]

No u mnie będzie 2 cykl i też idę zobaczyć czy jest owulacja a jak będzie to lekarz mówił, że możemy próbować. I też będziemy, bo się dokładnie tak samo zastanawiam czy pójdzie tak szybko itp. Poza tym tsh mi jeszcze musi spaść więc po prostu pójdziemy na żywioł i zobaczymy :)
Mojej bratowej lekarka po 1 @ kazała się starać po zabiegu, bo powiedziała, że organizm jak będzie gotowy to zajdzie a jak nie to nie i nie ma potrzeby czekać. Co lekarz to opinia.

Dziewczyny a słyszałyscie o czymś takim, że podobno późna owulacja jest "gorsza", niż wcześniejsza? Po głowie tłucze mi się jakiś komentarz, że którejś dziewczynie gin powiedział, że to jajeczko jest wtedy stare 😐 coś w tym może być, czy oszukaństwo jakieś?
Ja słyszałam, że to też źle od jednego lekarza, ale zmieniałam lekarza i więcej nie słyszałam haha 🤣 z drugiej strony jak stare, jak ono po prostu wypuszcza się w dowolnym momencie, to jak owu szybko to za młode? 🤔🤔
Mój nowy gin, który podobno jest specem od bezpłodności w Gdańsku nic nie mówił o późnym owu, ale chętnie się dowiem od dziewczyn 😊

Ja słyszałam, że to też źle od jednego lekarza, ale zmieniałam lekarza i więcej nie słyszałam haha 🤣 z drugiej strony jak stare, jak ono po prostu wypuszcza się w dowolnym momencie, to jak owu szybko to za młode? 🤔🤔
Mój nowy gin, który podobno jest specem od bezpłodności w Gdańsku nic nie mówił o późnym owu, ale chętnie się dowiem od dziewczyn 😊

A długo się staracie?

Edit:
Właśnie wróciłam od gina i standardowo sto pytań 🤪
Dziewczyny jak to jest z miesiączka podczas brania duphastonu?
Lekarz kazał brać duphaston do 30 dc (wtedy tez mam u niego wizyte) bo podejrzewa ze może być ciaza
A co jeśli ciąży nie będzie, a ja będę brać dupka? @ Przyjdzie i tak 27 dc czy wszystko mi się poprzesuwa? :/ ja jakoś nie czuje żeby cokolwiek mi się tam kluło w środku 🤪

reklama
Do góry