Dziewczyny a słyszałyscie o czymś takim, że podobno późna owulacja jest "gorsza", niż wcześniejsza? Po głowie tłucze mi się jakiś komentarz, że którejś dziewczynie gin powiedział, że to jajeczko jest wtedy stare coś w tym może być, czy oszukaństwo jakieś?
reklama
Carry88
Moderator
Ten cykl będzie raczej taki testowy bo gin chce mnie zobaczyć na monitoringu ale skoro owu przyszła po poronieniu to chyba teraz też powinna być. Pytanie tylko w którym dniu cyklu no ale zobaczę co ona powie o staraniach po pierwszej miesiączce.
A z drugiej strony chyba nie będę się powstrzymywać skoro teraz niby owulacja była, seks dzień przed też był a w ciążę nie zaszłam to może nie być tak prosto wcale jak przy pierwszej ciąży. Być może moja komórka bez leków nie jest dobrej jakości albo po prostu organizm nie był jeszcze gotowy na kolejne zapłodnienie [emoji848]
No u mnie będzie 2 cykl i też idę zobaczyć czy jest owulacja a jak będzie to lekarz mówił, że możemy próbować. I też będziemy, bo się dokładnie tak samo zastanawiam czy pójdzie tak szybko itp. Poza tym tsh mi jeszcze musi spaść więc po prostu pójdziemy na żywioł i zobaczymy
Mojej bratowej lekarka po 1 @ kazała się starać po zabiegu, bo powiedziała, że organizm jak będzie gotowy to zajdzie a jak nie to nie i nie ma potrzeby czekać. Co lekarz to opinia.
Martxx1
Fanka BB :)
Ja słyszałam, że to też źle od jednego lekarza, ale zmieniałam lekarza i więcej nie słyszałam haha z drugiej strony jak stare, jak ono po prostu wypuszcza się w dowolnym momencie, to jak owu szybko to za młode?Dziewczyny a słyszałyscie o czymś takim, że podobno późna owulacja jest "gorsza", niż wcześniejsza? Po głowie tłucze mi się jakiś komentarz, że którejś dziewczynie gin powiedział, że to jajeczko jest wtedy stare coś w tym może być, czy oszukaństwo jakieś?
Mój nowy gin, który podobno jest specem od bezpłodności w Gdańsku nic nie mówił o późnym owu, ale chętnie się dowiem od dziewczyn
HappyBabyMama
Lucky nie czekaj w nieskończoność idź do lekarza może potzrebujesz proga na podtzrymanie na co czekasz?Powtórzyłam dzisiaj bete i progesteron . Beta urosła ładnie Ale progesteron spadł do 25 :O
młoda1994
To będzie nie miarodajne. Zawsze jak się robi testy owu to cykl tych samych. Przynajmniej ja tak robię.Od 2 dni używam testów innego producenta.
Mi nie pokazał mimo pozytywów testów ciążowych... Dopiero później jak beta już była wysokaDziewczyny, czy może być tak, że test owulacyjny wykonany 4-5 dni przed okresem może wskazywać ciążę? Czytałam to w jakimś wątku i nie mogę znaleźć tego wpisu
Carry88
Moderator
Ja słyszałam, że to też źle od jednego lekarza, ale zmieniałam lekarza i więcej nie słyszałam haha z drugiej strony jak stare, jak ono po prostu wypuszcza się w dowolnym momencie, to jak owu szybko to za młode?
Mój nowy gin, który podobno jest specem od bezpłodności w Gdańsku nic nie mówił o późnym owu, ale chętnie się dowiem od dziewczyn
A długo się staracie?
Martxx1
Niee, u nas dopiero początek. Po poronieniu nie starałam się wróciłam do anty na dwa lata aż. Teraz odstawiłam i to wychodzi 3 cykl, ale mój gin kazał po 3 cyklu nieudanym naturalnie przyjść do niego myśleć co dalej.A długo się staracie?
Mag1503
Edit:
Właśnie wróciłam od gina i standardowo sto pytań
Dziewczyny jak to jest z miesiączka podczas brania duphastonu?
Lekarz kazał brać duphaston do 30 dc (wtedy tez mam u niego wizyte) bo podejrzewa ze może być ciaza
A co jeśli ciąży nie będzie, a ja będę brać dupka? @ Przyjdzie i tak 27 dc czy wszystko mi się poprzesuwa? :/ ja jakoś nie czuje żeby cokolwiek mi się tam kluło w środku
Właśnie wróciłam od gina i standardowo sto pytań
Dziewczyny jak to jest z miesiączka podczas brania duphastonu?
Lekarz kazał brać duphaston do 30 dc (wtedy tez mam u niego wizyte) bo podejrzewa ze może być ciaza
A co jeśli ciąży nie będzie, a ja będę brać dupka? @ Przyjdzie i tak 27 dc czy wszystko mi się poprzesuwa? :/ ja jakoś nie czuje żeby cokolwiek mi się tam kluło w środku
reklama
Carry88
Moderator
Niee, u nas dopiero początek. Po poronieniu nie starałam się wróciłam do anty na dwa lata aż. Teraz odstawiłam i to wychodzi 3 cykl, ale mój gin kazał po 3 cyklu nieudanym naturalnie przyjść do niego myśleć co dalej.
Pewnie nie ma co zwlekać za długo