reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Apropo suplementacji to moja pani od biologii kiedy tylko mogła powtarzała że jak będziemy się starać o dziecko to i kobieta i mężczyzna powinni brać kwas foliowy ponieważ ma wpływ na komórki plemników. Powiem Wam że nikt nigdy mi oprócz niej nie powiedział. Ale moja przyjaciółka lekarka zainteresowała się tematem i faktycznie znalazła badania potwierdzające to. Więc dawajcie również swoim chłopom kwas foliowy. Można zapobiec wielu ciężkim chorobom przyszłego dzieciaczka.
Podobno warto podawać kwas foliowy w połączeniu z cynkiem, nawet w lepszych suplementach na poprawę parametrow nasienia jest zawsze dużo cynku 20-40 mg i kwas foliowy 0,4-08 mg 🙂

reklama
Gratuluję dzisiejszym dwukreseczkowym :)

Widzialam ze byly takowe, ale nie nadrobie Was od wczorajszego wieczora :)

U nas 2 dzien plodny wg kalendarzykow ( mam chyba ze 3 :D ) wczorajszy owulacyjny dosc zblizony jedna do drugiej wiec dzis znow zatestuje a jutro zapasy zrobie (oby sie jux nie przydaly)

Milej niedzieli:)

reklama
Do góry