reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja kiedyś z 10 lat temu miałam usuwanego jeszcze stara metoda. W tym roku miałam podejrzenie, ale histeroskopia wykluczyła więc nie ma się czego bać, polip może działać jak wkładka więc lepiej się go pozbyć a jeśli histeroskopia to zabieg 30 min w znieczuleniu ogólnym. Ja wyszłam tego samego dnia.
U mnie będzie bez znieczulenia to podobno ból podobny do sono. Tak wlasnie polip działa jak wkładka antykoncepcyjna stad może być brak ciąży bo teoretycznie hormony Ok jajowod drozny z owu wszystko gra.

reklama
U mnie będzie bez znieczulenia to podobno ból podobny do sono. Tak wlasnie polip działa jak wkładka antykoncepcyjna stad może być brak ciąży bo teoretycznie hormony Ok jajowod drozny z owu wszystko gra.

A to ja miałam w ogólnym i chociaż polipa nie było i nie wiem czy to związane z tym, ale zaszłam w ciążę w 1 cyklu po zabiegu 😉

[GROUP=][/GROUP]

Ci co tego nie przechodzili najlepiej wiedzą co musisz w takiej sytuacji zrobić 🤦‍♀️🤦‍♀️😡🤬 A najbardziej mnie wkurzało to gadanie, że muszę się pozbierać, że lepiej teraz niż później, że tam jeszcze NIC nie było!!! 🤬🤬🤬 aha i że mam syna i powinnam się cieszyć i dziękować za niego, bo nie każdy ma takie szczęście, a na drugą ciążę mam jeszcze czas, bo to za szybko po cc
No właśnie, co to kogo obchodzi kiedy będziemy chcieli się starać o dziecko?!
Powiem tak, ludzie zawsze będą nas oceniać, czy nam się uda mieć dziecko za dzieckiem i mając już trójkę to powiedzą "ej przystopujcie trochę, co wy chcecie drużynę piłkarską stworzyć?", a jak się nie udaje i ciągle się staramy to mówią "będzie dobrze, zdajcie się na los, jak się nie będziecie starać to zaskoczy", a jak odłożymy starania i długo długo nic nie będzie, później dojdzie do momentu że już wogóle nie będziemy mogli mieć dzieci to powiedzą "za mało się staraliście, i co teraz? Sami na starość zostaniecie, to wasz błąd, trzeba było robić wszystko co w waszej mocy".

Tacy właśnie są ludzie... Zawsze wyrażają swoją opinię na cudzy temat🙄

Ludzie myślą, że to tak łatwo minie, bo przecież dużo osób poroniło i teraz mają dzieci więc nie ma się czym przejmować. Tak naprawdę ktoś kto nie poronił nigdy tego nie zrozumie.
Ja na szczęście miałam oparcie w mężu i szwagierce, która też poroniła niedawno.
Moja siostra straciła dziecko tuż po rozpoczęciu 6 miesiąca ciąży(a nie starali się o dziecko z mężem, po prostu zaliczyli wpadkę) , ból straty jest niewyobrażalny, ale rozumiała mnie gdy nam się nie udało na tak wczesnym etapie i powiedziała mi wtedy te same słowa, że nie zrozumie nas nikt kto nie poronił i nie stracił oczekiwanego dziecka 😔

reklama
Dziewczyny nie znam całego wątku widzę, że kilka z Was jest również po stratach, jak tam staracie się, próbujecie, badacie? Pewnie pisałyście,ale nie byłam w wątku od początku :)
Ja straciłam ciążę w maju 1, starać się możemy od lipca i taki mam zamiar :)

Do góry