reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dokładnie, jak raz próbowałam przy teściowej mówić o tym, że się staramy, że mamy drobne komplikacje, bo to hormony wariują itd... To ona od razu zaczęła mi robić wywód jak to my MŁODZIEŻ (nienawidzę w jej ustach tego określenia) źle się żywimy, że kiedyś to kobiety nie chodziły po lekarzach, w zaawansowanej ciąży ziemniaki ręcznie wykopywały i wogóle kiedyś to było super, pięknie, rewelacyjnie... A mnie się normalnie wulgaryzmy na usta cisną 🤬! No i od tamtej pory milczę, nic nie mówię, a jak mnie o coś pyta związanego z dzieckiem to jej odpowiadam, że przecież ma jednego wnuka (u swojej córki) to powinno jej wystarczyć. I koniec tematu wtedy 😉

Kurde. Też bym się wściekała, tym bardziej, że nie kochamy się z tesciowa za bardzo 🤣

A jakakolwiek pewność, że owu była, jest, lub będzie? [emoji848][emoji848]
Właśnie ja tej pewności nie mam[emoji1787] i obojętnie czy test jest pozytywny czy negatywny to nie daje nam pewności że owu była lub dopiero będzie. Od kolejnego cyklu będę mierzyć temperaturę też i zobaczymy co tam się kryje.

A nie lepszy będzie monitoring? Skoro już trochę się staracie [emoji6][emoji6][emoji6]
W DE nie ma możliwości czegoś takiego zrobić. Jedynie może jak pokaże pani doktor w klinice z 3 cykli testy owu i będą non stop negatywne to może ona będzie robić albo da zlecenie do mojego gin że prosi go aby robił mi monitoring minimum 3 cykle bo do kliniki mam 100 km a do gin 59km. Z tym że u mnie monitoring nie wiem czy zda egzamin ponieważ mam nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy zacząć chodzić na monitoring i co ile dni żeby czegoś nie przegapić.

Kurde. Też bym się wściekała, tym bardziej, że nie kochamy się z tesciowa za bardzo 🤣

Moja niby rozumiała dziecko jej zmarło dawno dawno temu przy porodzie ale wtedy zaczęlo się, że ona miała gorzej a u mnie takie małe itp przykre jest to, że ludzie na siłę próbują uszczesliwic nas głupim gadaniem i takie gadanie, że małe, że to i tamto jest okropne.

Dzieczyny jestem po badaniu drożności sono hsg - nie bolało nic zupełnie! Jajowod drozny z czego się niewiarygodnie mocno cieszę! Ale znaleziony polip w macicy i do usunięcia za miesiąc. Miała któraś z was polipy?

Ja kiedyś z 10 lat temu miałam usuwanego jeszcze stara metoda. W tym roku miałam podejrzenie, ale histeroskopia wykluczyła więc nie ma się czego bać, polip może działać jak wkładka więc lepiej się go pozbyć a jeśli histeroskopia to zabieg 30 min w znieczuleniu ogólnym. Ja wyszłam tego samego dnia.

reklama
W DE nie ma możliwości czegoś takiego zrobić. Jedynie może jak pokaże pani doktor w klinice z 3 cykli testy owu i będą non stop negatywne to może ona będzie robić albo da zlecenie do mojego gin że prosi go aby robił mi monitoring minimum 3 cykle bo do kliniki mam 100 km a do gin 59km. Z tym że u mnie monitoring nie wiem czy zda egzamin ponieważ mam nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy zacząć chodzić na monitoring i co ile dni żeby czegoś nie przegapić.

Po kurcze, to nic tylko robić testy 😉😉

Moja niby rozumiała dziecko jej zmarło dawno dawno temu przy porodzie ale wtedy zaczęlo się, że ona miała gorzej a u mnie takie małe itp przykre jest to, że ludzie na siłę próbują uszczesliwic nas głupim gadaniem i takie gadanie, że małe, że to i tamto jest okropne.
To jest straszne i przykre! Nie wyobrażam sobie powiedzieć czegoś takiwgi do obcej osoby nawet..

Do góry