reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dokładnie, jak raz próbowałam przy teściowej mówić o tym, że się staramy, że mamy drobne komplikacje, bo to hormony wariują itd... To ona od razu zaczęła mi robić wywód jak to my MŁODZIEŻ (nienawidzę w jej ustach tego określenia) źle się żywimy, że kiedyś to kobiety nie chodziły po lekarzach, w zaawansowanej ciąży ziemniaki ręcznie wykopywały i wogóle kiedyś to było super, pięknie, rewelacyjnie... A mnie się normalnie wulgaryzmy na usta cisną 🤬! No i od tamtej pory milczę, nic nie mówię, a jak mnie o coś pyta związanego z dzieckiem to jej odpowiadam, że przecież ma jednego wnuka (u swojej córki) to powinno jej wystarczyć. I koniec tematu wtedy 😉

Kurde. Też bym się wściekała, tym bardziej, że nie kochamy się z tesciowa za bardzo 🤣

A jakakolwiek pewność, że owu była, jest, lub będzie? [emoji848][emoji848]
Właśnie ja tej pewności nie mam[emoji1787] i obojętnie czy test jest pozytywny czy negatywny to nie daje nam pewności że owu była lub dopiero będzie. Od kolejnego cyklu będę mierzyć temperaturę też i zobaczymy co tam się kryje.

A nie lepszy będzie monitoring? Skoro już trochę się staracie [emoji6][emoji6][emoji6]
W DE nie ma możliwości czegoś takiego zrobić. Jedynie może jak pokaże pani doktor w klinice z 3 cykli testy owu i będą non stop negatywne to może ona będzie robić albo da zlecenie do mojego gin że prosi go aby robił mi monitoring minimum 3 cykle bo do kliniki mam 100 km a do gin 59km. Z tym że u mnie monitoring nie wiem czy zda egzamin ponieważ mam nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy zacząć chodzić na monitoring i co ile dni żeby czegoś nie przegapić.

Kurde. Też bym się wściekała, tym bardziej, że nie kochamy się z tesciowa za bardzo 🤣

Moja niby rozumiała dziecko jej zmarło dawno dawno temu przy porodzie ale wtedy zaczęlo się, że ona miała gorzej a u mnie takie małe itp przykre jest to, że ludzie na siłę próbują uszczesliwic nas głupim gadaniem i takie gadanie, że małe, że to i tamto jest okropne.

Dzieczyny jestem po badaniu drożności sono hsg - nie bolało nic zupełnie! Jajowod drozny z czego się niewiarygodnie mocno cieszę! Ale znaleziony polip w macicy i do usunięcia za miesiąc. Miała któraś z was polipy?

Ja kiedyś z 10 lat temu miałam usuwanego jeszcze stara metoda. W tym roku miałam podejrzenie, ale histeroskopia wykluczyła więc nie ma się czego bać, polip może działać jak wkładka więc lepiej się go pozbyć a jeśli histeroskopia to zabieg 30 min w znieczuleniu ogólnym. Ja wyszłam tego samego dnia.

reklama
W DE nie ma możliwości czegoś takiego zrobić. Jedynie może jak pokaże pani doktor w klinice z 3 cykli testy owu i będą non stop negatywne to może ona będzie robić albo da zlecenie do mojego gin że prosi go aby robił mi monitoring minimum 3 cykle bo do kliniki mam 100 km a do gin 59km. Z tym że u mnie monitoring nie wiem czy zda egzamin ponieważ mam nieregularne cykle i nie wiadomo kiedy zacząć chodzić na monitoring i co ile dni żeby czegoś nie przegapić.

Po kurcze, to nic tylko robić testy 😉😉

Moja niby rozumiała dziecko jej zmarło dawno dawno temu przy porodzie ale wtedy zaczęlo się, że ona miała gorzej a u mnie takie małe itp przykre jest to, że ludzie na siłę próbują uszczesliwic nas głupim gadaniem i takie gadanie, że małe, że to i tamto jest okropne.
To jest straszne i przykre! Nie wyobrażam sobie powiedzieć czegoś takiwgi do obcej osoby nawet..

Do góry