reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Mam pytanie do palących dziewczyn 😊 Jak to u was jest? Rzucilyscie palenie przy staraniach? Ja staram się ograniczać po skończonej @ gdy zaczynamy się starać ale ciężko jest całkiem rzucić zwłaszcza gdy dochodzi stres czy się uda tym razem... Z drugiej strony wiem, ze to tez utrudnia zajście..
Ja rzuciłam jak zaczęliśmy się starać, ze względu na PCOS.

A powie mi ktoś co oznacza grube endometrium w 28 DC ? Miałam dziś USG i owulacji powiedział że nie było bo nie ma ciałka żółtego . Jestem póki co zielona .
Powiedział że jak unormujemy prolaktyne i insulinę to będziemy indukować owulację Lametta .
To chyba znaczy, że endometrium jest przygotowane na @ :) Zarówno we wczesnej ciąży jak i przed @ wygląda tak samo czyli jest grube :)

Szkoda że nikt nie miał takiego przypadku jak ja ..:/ poczekam do okresu a jak nadal to samo i nie bedzie pozytywnego to ide na sor :) ale objawy to ciążowe mam bo Sikam więcej niż powinnam
Ale po co na SOR? Odeślą Cię do domu albo po prostu do ginekologa... No, chyba że w Niemczech jest inaczej niż w PL. Zwłaszcza nie przyjęliby bez wyników betaHCG we krwi i z negatywnym testem domowym i tylko z plamieniami. Według mnie jest to powód do wizyty u lekarza, ale nie do wizyty w szpitalu :)

Śluz nie musi być taki sam w każdym cyklu, bóle podbrzusza i jajników również się zdarzają czasem silniejsze a czasem mniej. Ja na kilka miesięcy przed zajściem męczyłam się bardzo z „objawami ciąży” bez ciąży, a jak w końcu zaszłam to nie czułam nic a jak już to niewiele. Również przed terminem @ zdarzało mi się dużo więcej siusiać niż zwykle. Tego typu objawy nie są żadnym wyznacznikiem.

Zaczekaj do terminu @ i zrób test po prostu. Jeśli takie plamienia w środku cyklu będą się powtarzały powinnaś zrobić badania hormonalne moim zdaniem i po prostu udać się do ginekologa. Ja miałam takie plamienia jeden raz w życiu po owulacji przez 3 dni, więc czasem to się zdarza. Nie było ku temu żadnej przyczyny 🤷🏼‍♀️ Mogą one wynikać równie dobrze ze zbyt niskiego poziomu progesteronu w danym cyklu lub w ogóle w organizmie, jeśli hormony nie działają prawidłowo. Czasem nie udaje się znaleźć jakiejś uchwytnej przyczyny. Czytałam nieraz takie historie o plamieniach w środku cyklu albo przed @ a badania hormonalne były w normie 🤷🏼‍♀️ Najlepiej po prostu zapisać się do lekarza, bo tak to wróżenie z fusów :) Ja bym stawiała na kwestie związane z progesteronem, ale to wiesz jak to jest, trzeba zrobić badania :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry