reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Jak dla mnie dwie kreski to zawsze jest szok i niedowierzanie :D My staraliśmy się 14 miesięcy a i tak byłam w szoku 😂
Haha doskonale Cię rozumiem chociaż u mnie starania nie trwają długo 🙈🙈🙈 teraz to drugi cykl po poronieniu i we wcześniejszą ciążę zaszłam też w drugim cyklu starań 🙈🙈😂 ...tylko teraz jest ten strach, bo dwa miesiące temu o ciąży dowiedziałam się dzień przed @, a na drugi dzień zaczęłam plamić po czym niestety przyszło krwawienie bardzo obfite i dowiedziałam się, że po wszystkim 😔 bardzo bym nie chciała powtórki

No właśnie ja też nic nie czuje, poczekam chyba do piątku z testem
Jak wytrzymasz to czekaj :D 8 dpo to wcześnie, w moczu może jeszcze nie być dużego stężenia betaHCG :) Ja 9 dpo miałam tzw. lekką głowę, chodziłam jakby grawitacji nie było. Podejrzewam, że to był pierwszy objaw a zwaliłam to na pogodę (chociaż nigdy tak nie miałam). 12 dpo przestały mnie boleć piersi i miałam okropne bóle jajników i skurcze macicy. Myślałam, że to @ 🤷🏼‍♀️

Haha doskonale Cię rozumiem chociaż u mnie starania nie trwają długo 🙈🙈🙈 teraz to drugi cykl po poronieniu i we wcześniejszą ciążę zaszłam też w drugim cyklu starań 🙈🙈😂 ...tylko teraz jest ten strach, bo dwa miesiące temu o ciąży dowiedziałam się dzień przed @, a na drugi dzień zaczęłam plamić po czym niestety przyszło krwawienie bardzo obfite i dowiedziałam się, że po wszystkim 😔 bardzo bym nie chciała powtórki
Postaraj się o tym nie myśleć teraz, bo i tak nie masz na to wpływu 😘 Wpływ masz na swoje podejście i samopoczucie, a tym samym na spokój dziecka :) Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić badania i dbać o siebie :)

Czyli sprawdziłoby się, że po tak przykrym przeżyciu stosunkowo szybko zachodzi się w zdrową ciążę :)
Podobno po ciąży bardzo łatwo zajść w kolejną i bardzo często się zdarza, że ta ciąża po poronieniu jest donoszona i wszystko jest ok :) ja myślę, że dużo też zależy od podejścia i że jak się wierzy, że będzie dobrze to tak będzie :)

Podobno po ciąży bardzo łatwo zajść w kolejną i bardzo często się zdarza, że ta ciąża po poronieniu jest donoszona i wszystko jest ok :) ja myślę, że dużo też zależy od podejścia i że jak się wierzy, że będzie dobrze to tak będzie :)
To prawda. Co do podejścia, to ja bardzo wierzę w to, że psychika i podejście mają ogromne znaczenie :) Przy założeniu oczywiście, że są rzeczy, które po prostu się dzieją i na które nie możemy mieć wpływu.

Postaraj się o tym nie myśleć teraz, bo i tak nie masz na to wpływu 😘 Wpływ masz na swoje podejście i samopoczucie, a tym samym na spokój dziecka :) Teraz nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić badania i dbać o siebie :)
Masz 1000% racji! :D jakoś czuje się teraz spokojniejsza niż te 2 msc temu i biorę to za dobry znak :)

reklama
Do góry