reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja zaszłam z tsh 4
Hej w 25dc , chyba już mogę sobie odpuścić szukanie objawów; a to przez sobotnie wyniki.
mam niedoczynnosc tarczycy, w marcu mój wynik był jakoś 2,60 tsh, dostałam zwiekszona dawkę leku i kontrol miała być dopiero po 3 miesiacsch, wiec teraz w sobotę poszłam, a tu 3,52! Przy okazji z nadzieja zrobiłam betę, ale zero złudzeń(23 dc, a ja mam takie 32) :/ od razu zadzwoniłam do endokrynolog, mówi że bardzo dziwna sytuacja, a ja mowie ze lepiej się teraz czuje nawet niż z tamtym wynikiem , Kazała znów zwiększyć i za 3 tyg zbadać. Wiec już raczej oczekuje na @, bo z takim wynikiem to by się na pewno nie udało ..jeszcze coś napomknęła, że może dopiero się coś zagnieżdża, a tarczyca szybciej zareagowała niż hormon, ale ja już nie mam złudzeń :( nie może być zbyt pięknie ..

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które robiły betę w diagnostyce. Otóż zrobiłam dzis rano i 3 razy powtarzałam "beta hcg" bo jakaś nie kumata kobieta siedziała przed komputerem, później pani powtórzyła beta hcg, a na kartce z diagnostyki mam badanie "hcg całkowite" 😤 zauważyłam to pod domem więc pojechałam tam jeszcze raz ale one mnie jakoś tak chamsko zbyly że to jest to samo i dostałam numer do kierownika, którego i tak nikt nie odbiera 🤷‍♀️ i mam pytanie jak Wy miałyście zapisane badanie z wydruku diagnostyki i ogólnie czy się cos z tego w ogóle dowiem jak powtórzę za 2 dni.. I już nie wiem czy mam za 2 dni powiedzieć że chce beta hcg czy hcg całkowite.. Zalamka 😫

Hej w 25dc , chyba już mogę sobie odpuścić szukanie objawów; a to przez sobotnie wyniki.
mam niedoczynnosc tarczycy, w marcu mój wynik był jakoś 2,60 tsh, dostałam zwiekszona dawkę leku i kontrol miała być dopiero po 3 miesiacsch, wiec teraz w sobotę poszłam, a tu 3,52! Przy okazji z nadzieja zrobiłam betę, ale zero złudzeń(23 dc, a ja mam takie 32) :/ od razu zadzwoniłam do endokrynolog, mówi że bardzo dziwna sytuacja, a ja mowie ze lepiej się teraz czuje nawet niż z tamtym wynikiem , Kazała znów zwiększyć i za 3 tyg zbadać. Wiec już raczej oczekuje na @, bo z takim wynikiem to by się na pewno nie udało ..jeszcze coś napomknęła, że może dopiero się coś zagnieżdża, a tarczyca szybciej zareagowała niż hormon, ale ja już nie mam złudzeń :( nie może być zbyt pięknie ..
Ja miałam Tsh 1,8 do tego Ft3, ft4, anty tpo w normie, a tydzień po owulacji badałam progesteron i przy okazji tsh i skoczyło mi do 4,1 a teraz czekam na wynik bety, bo testy były pozytywne. Może i u Ciebie tak się skończy, jest jeszcze jakaś nadzieja 😊

Mam pytanie do dziewczyn, które robiły betę w diagnostyce. Otóż zrobiłam dzis rano i 3 razy powtarzałam "beta hcg" bo jakaś nie kumata kobieta siedziała przed komputerem, później pani powtórzyła beta hcg, a na kartce z diagnostyki mam badanie "hcg całkowite" 😤 zauważyłam to pod domem więc pojechałam tam jeszcze raz ale one mnie jakoś tak chamsko zbyly że to jest to samo i dostałam numer do kierownika, którego i tak nikt nie odbiera 🤷‍♀️ i mam pytanie jak Wy miałyście zapisane badanie z wydruku diagnostyki i ogólnie czy się cos z tego w ogóle dowiem jak powtórzę za 2 dni.. I już nie wiem czy mam za 2 dni powiedzieć że chce beta hcg czy hcg całkowite.. Zalamka 😫
Ja na diagnostyce robię badania i zawsze jest napisane - Beta hcg.
IMG_20200622_091459.jpg

Dziewczyny dziś mam termin@. Ogólnie czuje się tak jak co miesiąc, zawsze w dzień kiedy mam dostać czuje jakby tam na dole było taki balonik, który zaraz pęknie, też macie takie uczucie ? Nie wiem czy tam wszystko puchnie przed miesiączka czy jak, czy mozna,też czuć się tak w ciąży ..

Wydaje mi się, że dobre badanie, bo u nas w śla całkowite jest ciążowe a wolne to marker onkologiczny. Nie martw się jest ok

Załączniki

• Screenshot_20200622-092637.jpg
    Screenshot_20200622-092637.jpg
    111 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Dziewczyny ja z pytaniem.
Dzis 22dc czyli do @7-8 dni...
Nie wiem czy i kiedy byla owulacja (wedlug flo 16 czerwca ale i pozniej sluz byl jak na owu az do 19 a pojawil sie juz 11) bo zawsze sugerowalam sie sluzem a w tym cyklu az za duzo go bylo . Serduszkowania bylo tez duzo praktycznie codziennie do przed wczoraj (18 czerwca rowniez i to takie troche bolesne bo jajniki bolaly) .
Ale zupelnie nie nastawiam sie na ciaze w tym cyklu.
Co mnie meczy to straszny bol plecow i wczoraj i dzis. Taki ze i ciezko chodzic i musialam sie polozyc na troche (drzemka 2 h zaliczona). Jajniki rowniez bola ale co dziwne w tym cyklu prawy duzo bardziej .
Ale co do pytania. Piersi. Bola i to bardzo. Dwa dni to juz tragedia. Sutki bola najbardziej i boki ale tez nad brodawkami. Co jakis czas czuje jakby ktos mnie porzadnie szczypnal. Ale ok moze ciezki cykl przede mna ale co mnie martwi to brodawki i sutki zrobily sie ciemniejsze ( nawet moj zauwazyl a on raczej sceptycznie podchodzi do wszystkiego) a zaraz w kolo sutkow jest jeszcze jakby ciemniejsza obramowka. Mam duze piersi i widoczne zyly na nich ale teraz na brodawkach strasznie sie odznaczaja.
Martwic sie? Jak na zlosc mojego ginekologa nie ma takze nie mam jak zapytac:/
Ja tak raz miałam z piersiami przed terminem @. Tak bolały i piekły jakbym miała w nich jakiś stan zapalny. Nie mogłam ich nawet dotknąć. Na kilka dni przed terminem @, jak zawsze, przeszło i normalnie pojawiła się @ 🤷🏼‍♀️ To najprawdopodobniej po prostu hormony a nie żadna choroba :) Jak nie przejdzie do @ to skonsultuj to z lekarzem :)

Do góry