reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kurcze, może z Tobą wszystko ok 😉
Daj Boże.. Mam nadzieję że z mężem też. No nic.. Aktualnie czekam na okres i tak naprawdę nie wiem kiedy ma być, bo totalnie odpuściłam nie sprawdzając kalendarzyku, w testy owu też się nie bawię także ten miesiąc był dla nas. Ale nie nastawiam się na nic. Jeśli okres się pojawi to umawiam nas do ginekologa i robimy badania :) dziękuję za pomoc

Dokładnie... Jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi na to w których dniach to przypada. Ale pamiętam, że było to mało przyjemne...
Jest to spowodowane większym ukrwieniem tych okolic i szyjki podczas owulacji z tego co pamiętam. Ja zawsze odczuwałam silne kłucie w trakcie stosunku w owulację lub dzień przed :) Musieliśmy wtedy robić to delikatniej i „nie do końca” [emoji23]

Witam Was dziewczynki w 1 dc.. niestety nie udało się ale gdy maz odebral wczoraj kolejne wyniki nasienia mielismy świadomość że nic z tego nie bedzie. Wyjątkowo delikatnie przechodzę brak Hanki lub Stasia ;) kolejny cykl z kolei 29 dniowy. Cieszę się że to nie trwa już tak długo ;)
Za Was wszystkie trzymam kciuki nadal, tak samo mocno jak za siebie. Chociaż wiem że to już raczej nic nie zostanie ja IUI lub IVF

Cykle mam 28-29 dni, ale od czasu do czasu trafia się 25 albo 35 dniowy.
Chcę testować w poniedziałek albo wtorek, i jeśli faktycznie jest fasolka,
to będzie to prezent dla małża na dzień taty ;-)
U mnie właśnie 30dniowe z przewagą jednak 32, najkrócej chyba miałam 29. Więc jeszcze się naczekam. Życzę dwóch kreseczek na dzień taty!

Witam Was dziewczynki w 1 dc.. niestety nie udało się ale gdy maz odebral wczoraj kolejne wyniki nasienia mielismy świadomość że nic z tego nie bedzie. Wyjątkowo delikatnie przechodzę brak Hanki lub Stasia ;) kolejny cykl z kolei 29 dniowy. Cieszę się że to nie trwa już tak długo ;)
Za Was wszystkie trzymam kciuki nadal, tak samo mocno jak za siebie. Chociaż wiem że to już raczej nic nie zostanie ja IUI lub IVF
Życie potrafi zaskakiwać i medycyna wielu rzeczy wyjaśnić nie może 😘 Trzymam kciuki za to byś długo nie czekała na swojego Stasia lub Hanię 🥰

U mnie dzisiaj 15 dpo przedwczoraj (13 dpo) robiłam test wyszedł negatywny, wiec w ciąży nie jestem, temperatura nie spadła w ogóle, @ brak, a testy owulacyjne rano wychodzą dużo bardziej pozytywne niż wieczorem i tak codziennie czy to, ze mam tak późno owulacje takie długie cykle i pozytywne testy owulacyjne może świadczyć o jakiejś chorobie?
Przede wszystkim dopóki nie ma @ to nie możesz wykluczyć ciąży :) Owu mogła się przesunąć a cykl jest dłuższy dlatego albo testy wychodzą jeszcze negatywne albo nie ma @. Może powtórz test ciążowy za kilka dni? Możecie też teraz się starać, bo zdarzają się takie sytuacje, że owu tak bardzo się przesunie. Nie wmawiaj sobie chorób 😘

reklama
Te testy są pozytywne ciagle chyba tak długo owulacji nie mam 😅 zarejestrowałam ja na podstawie śluzu i po nagłym skoku temperatury który był ewidentny i do dzisiaj się utrzymuje, a cykle mam bardzo długie i owulacje bardzo późno już 2 cykl stad moje zapytanie o ewentualne choroby 😊
Niektórym dziewczynom testy owu wychodziły pozytywne non stop przed terminem @ gdy zaszły w ciążę, ale nie można się nastawiać tylko trzeba czekać :D Ciąża powoduje zwiększenie stężenia hormonu LH.

Do góry