reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kurcze, może z Tobą wszystko ok 😉
Daj Boże.. Mam nadzieję że z mężem też. No nic.. Aktualnie czekam na okres i tak naprawdę nie wiem kiedy ma być, bo totalnie odpuściłam nie sprawdzając kalendarzyku, w testy owu też się nie bawię także ten miesiąc był dla nas. Ale nie nastawiam się na nic. Jeśli okres się pojawi to umawiam nas do ginekologa i robimy badania :) dziękuję za pomoc

Dokładnie... Jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi na to w których dniach to przypada. Ale pamiętam, że było to mało przyjemne...
Jest to spowodowane większym ukrwieniem tych okolic i szyjki podczas owulacji z tego co pamiętam. Ja zawsze odczuwałam silne kłucie w trakcie stosunku w owulację lub dzień przed :) Musieliśmy wtedy robić to delikatniej i „nie do końca” [emoji23]

Witam Was dziewczynki w 1 dc.. niestety nie udało się ale gdy maz odebral wczoraj kolejne wyniki nasienia mielismy świadomość że nic z tego nie bedzie. Wyjątkowo delikatnie przechodzę brak Hanki lub Stasia ;) kolejny cykl z kolei 29 dniowy. Cieszę się że to nie trwa już tak długo ;)
Za Was wszystkie trzymam kciuki nadal, tak samo mocno jak za siebie. Chociaż wiem że to już raczej nic nie zostanie ja IUI lub IVF

Cykle mam 28-29 dni, ale od czasu do czasu trafia się 25 albo 35 dniowy.
Chcę testować w poniedziałek albo wtorek, i jeśli faktycznie jest fasolka,
to będzie to prezent dla małża na dzień taty ;-)
U mnie właśnie 30dniowe z przewagą jednak 32, najkrócej chyba miałam 29. Więc jeszcze się naczekam. Życzę dwóch kreseczek na dzień taty!

Witam Was dziewczynki w 1 dc.. niestety nie udało się ale gdy maz odebral wczoraj kolejne wyniki nasienia mielismy świadomość że nic z tego nie bedzie. Wyjątkowo delikatnie przechodzę brak Hanki lub Stasia ;) kolejny cykl z kolei 29 dniowy. Cieszę się że to nie trwa już tak długo ;)
Za Was wszystkie trzymam kciuki nadal, tak samo mocno jak za siebie. Chociaż wiem że to już raczej nic nie zostanie ja IUI lub IVF
Życie potrafi zaskakiwać i medycyna wielu rzeczy wyjaśnić nie może 😘 Trzymam kciuki za to byś długo nie czekała na swojego Stasia lub Hanię 🥰

U mnie dzisiaj 15 dpo przedwczoraj (13 dpo) robiłam test wyszedł negatywny, wiec w ciąży nie jestem, temperatura nie spadła w ogóle, @ brak, a testy owulacyjne rano wychodzą dużo bardziej pozytywne niż wieczorem i tak codziennie czy to, ze mam tak późno owulacje takie długie cykle i pozytywne testy owulacyjne może świadczyć o jakiejś chorobie?
Przede wszystkim dopóki nie ma @ to nie możesz wykluczyć ciąży :) Owu mogła się przesunąć a cykl jest dłuższy dlatego albo testy wychodzą jeszcze negatywne albo nie ma @. Może powtórz test ciążowy za kilka dni? Możecie też teraz się starać, bo zdarzają się takie sytuacje, że owu tak bardzo się przesunie. Nie wmawiaj sobie chorób 😘

reklama
Te testy są pozytywne ciagle chyba tak długo owulacji nie mam 😅 zarejestrowałam ja na podstawie śluzu i po nagłym skoku temperatury który był ewidentny i do dzisiaj się utrzymuje, a cykle mam bardzo długie i owulacje bardzo późno już 2 cykl stad moje zapytanie o ewentualne choroby 😊
Niektórym dziewczynom testy owu wychodziły pozytywne non stop przed terminem @ gdy zaszły w ciążę, ale nie można się nastawiać tylko trzeba czekać :D Ciąża powoduje zwiększenie stężenia hormonu LH.

Do góry