reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj komplet badań w 3 dc,więc tak:
Estradiol 31.3(wczesna faza pecherzykowa 22.4-115, faza środkowa pęcherzykowa 25-115).
Androstedion 3.07(0.3-3.3)
TSH 1.96 (dwa tygodnie temu było 1.49, a cały czas biorę Euthyrox 25, więc nie wiem skąd ten skok 😔)
FSH 6.3(3.85-8.78)
LH 11.5(2.12-10.89)
Prolaktyna 14,22(norma do 26)
testosteron 0.16(0.1-0.75)
Martwi mnie takie wysokie LH i niestety duży stosunek LH/FSH więc chyba PCOS? 😔😔😔 Androstedion też taki na granicy normy, no i to skaczące TSH. Czy któraś z Was miała też taki wysoki stosunek LH/FSH i udało się jej jakoś zajść w ciążę? 😔

Faktycznie raczej PCOS ale sprawdzilabym jeszcze amh jezeli masz powyżej 3 to na bank pcos.
Ale da się z tym żyć! I wierze ze dzieci też można mieć! :)

reklama
Piąteczka [emoji846] ja mam 21dc.
U mnie to ten spokojny okres, zrobiliśmy co mieliśmy zrobić i czekam na wyniki [emoji6] najgorszy jest dla mnie czas przed owu, bo już tyle razy coś się wydarzyło w okoloowulacyjnym czasie co nam przeszkodziło, że się stresuje za bardzo czy tym razem będzie ok, bo tak naprawdę os stycznia więcej było czasu kiedy się nie staraliśmy niż staraliśmy..[emoji1745]
Kiedy testujesz? Ja planuję z ogromną nadzieja w dzień ojca... Będę wtedy 12dpo. Gdyby nie dzień ojca pewnie bym czekała, aż się spóźni bo mam dość patrzenia na
chyba poczekam do dnia wystąpienia @ (chociaż nie wiem czy wytrzymam) To nasz 9 cykl starań i dziś mojemu synowi śniło się ze rodziłam dzidziusia 😇 mam nadzieje ze to znak 😇

Jestem właśnie w dokładnie takiej samej sytuacji :(
Jutro mam powtórzyć betę czy spada jak nie to chyba laparoskopia bo nigdzie pęcherzyka nie widać ... Jak u Ciebie Co się skończyła ?
O matko ! Ale ci współczuję . U mnie było tak że zaczęło się od plamienia pojechałam na usg nic nie było w macicy powiedzili że poronienie Ale powtórzyłam bete i urosła była na poziomie 3000 pojechałam na sor nie było nic dalej widać więc zostawili mnie z podejrzeniem pozamacicznej dopiero na drugi dzień pojawił się pecherzyk A jajowodzie . Podjęli decyzję o podaniu metotreksatu aby uniknąć operacji beta hcg faktycznie ładnie spadała i po 2 tygodniach około mnie wypuścili poszłam za jakiś czas na kontrolę na usg do mojego gin i okazało się że pecherzyk dalej jest w jajowodzie i trzeba usunąć przez laparoskopie tak więc zglosilam się na izbę i na drugi dzień zrobili zabieg.

O matko ! Ale ci współczuję . U mnie było tak że zaczęło się od plamienia pojechałam na usg nic nie było w macicy powiedzili że poronienie Ale powtórzyłam bete i urosła była na poziomie 3000 pojechałam na sor nie było nic dalej widać więc zostawili mnie z podejrzeniem pozamacicznej dopiero na drugi dzień pojawił się pecherzyk A jajowodzie . Podjęli decyzję o podaniu metotreksatu aby uniknąć operacji beta hcg faktycznie ładnie spadała i po 2 tygodniach około mnie wypuścili poszłam za jakiś czas na kontrolę na usg do mojego gin i okazało się że pecherzyk dalej jest w jajowodzie i trzeba usunąć przez laparoskopie tak więc zglosilam się na izbę i na drugi dzień zrobili zabieg.
Dwa tygodnie byłaś w szpitalu ??? I nie zauważyli że jeszcze jest pęcherzyk 😱😱😱🙄 dawno to było ? Matko strasznie Ci współczuję i jednocześnie boje się że u mnie będzie to samo :( mam nadzieję że beta spadnie i nie będę musiała iść do szpitala ale jak trzeba będzie to trudno :(:(
Długo musiałaś czekać aby wrócić do starań ?

Dwa tygodnie byłaś w szpitalu ??? I nie zauważyli że jeszcze jest pęcherzyk 😱😱😱🙄 dawno to było ? Matko strasznie Ci współczuję i jednocześnie boje się że u mnie będzie to samo :( mam nadzieję że beta spadnie i nie będę musiała iść do szpitala ale jak trzeba będzie to trudno :(:(
Długo musiałaś czekać aby wrócić do starań ?
2 tygodnie dlatego że jak podawali mi metotreksat to obowiązuje jakiś schemat chyba co 2 dni i jak był spadek pierwszy to również podawali +plis kilka dni na obserwację i się jakoś tak uzbierało . U mnie miała być przerwa pol roku że względu na metotreksat bo to chemia .
Nie martw jak czytam fora to chyba u mnie to tylko tak długo trwało zazwyczaj kilka dni i po sprawie .

A jaki masz poziom hcg ? Może jescze się pokaże wiesz że rożne są historie

2 tygodnie dlatego że jak podawali mi metotreksat to obowiązuje jakiś schemat chyba co 2 dni i jak był spadek pierwszy to również podawali +plis kilka dni na obserwację i się jakoś tak uzbierało . U mnie miała być przerwa pol roku że względu na metotreksat bo to chemia .
Nie martw jak czytam fora to chyba u mnie to tylko tak długo trwało zazwyczaj kilka dni i po sprawie .

To było około rok temu

W poniedziałek miałam 2190 . Zaraz jadę na pobranie krwi aby zbadać czy urosło czy spada . Potem ok 14:30 mam wizytę i ma zapaść decyzja co robimy . Strasznie się boje :(

reklama
Do góry