reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
jestem 2 dni po terminie @:-) 36 dc. Wybacz jak napisałam chaotycznie bo mówiąc szczerze liczyłam na lepszy wynik 😟
Przy długich cyklach a widze ze masz 34 dniowe cykle zwykle, mogłaś mieć później owu. Ja miałam teraz owu dopiero w 22/23 dc a normalnie mam tez 34 dniowe cykle to teraz miałam 37Przez to ze owu przesunięta.

Mam naprawdę szczęście co do owu [emoji4][emoji120][emoji56]

Ja byłam u endo własnie na początku czerwca i mi z kolei powiedziała, że 3 dc to najlepszy moment, więc nie wiem... Ale za to wyników jeszcze nie przysłali i wkurza mnie to [emoji35]

Generalnie podwyższone lh mają kobiety w trakcie i po menopauzie. Ale z tego co wiem to ważny jest stosunek lh do fsh i powinien wynosić około 1... Kiedyś na ten temat czytałam, ale nie zagłębiałam się bo u mnie wyszły te hormony okay. No i najlepiej zrobić między 2 a 5 dc, a nie przed okresem... No i takie badania są ważne pół roku (tak mi powiedzieli w klinice)...
Dlatego u mnie w klinice zrobiła te badania w 2dc i czekam na wyniki. Jestem trochę zła za wczorajszy dzień.

Ja właśnie rok temu u endo jak miałam robiony panel hormonalny to lh wyszło mi podwyższone a stosunek lh do fsh wyszedł mi 0.64

Ja też zawsze wiedziałam że takie badania między 2 a 5dc się robi ale endo tutaj był mądrzejszy ode mnie więc się nie kłóciłam. Żadnych zastrzeżeń nie miał do badań tylko do krzywych bo wyszła mi duża IO ale i na to nic nie dał. Ściągałam leki z pl a teraz nie mam jak więc Zakupiłam belberyna bo dietetyczka mi poleciła pow że jest lepsza niż metformina i nie "niszczy" tak wątroby.

A pow mi jak AMH w zeszłym roku miałam 1.94 to teraz to może się zmienić czy jednak dopiero zmienia się w późniejszym wieku?

Tragedia ! Ale dlaczego teraz tego tak dużo? Od czego to zależy ja też miałam drożne A jednak ta cp była ...

Podobno duże znaczenie mają przebyte stany zapalne przez które w wyniku nieleczenia dochodzi do tworzenia zrostów i one blokuja uście jajowodu.

I jednak Witam w 1 dc 🤦‍♀️😭

Smuteczek :(

Przykro mi, trzym się!

A mam jeszcze jedno pytanie. Jeden jajowód mam niedrożny i jeśli owulacja pójdzie z tego jajnika to wtedy rozumiem że nie dojdzie do zagnieżdżenia? Czy jak? Czy owu może pójść z lewego a jajo przechwyci prawy? Kto mi to może wytłumaczyć [emoji23]

Prawdopodobieństwo wystąpienia ponownej ciąży pozamacicznej jest wyższe niż tego, że sprawdzi się teoria przejęcia jajeczka. Tak mówią badania.

Nie twierdze, zę to niemożliwe, ale raczej dla odważnych ... Ja bym się nie zdecydowała.

22 dc teraz jest najgorszy czas oczekiwania czy tym razem się udało, też tak macie ze te dni akurat dłużą się najbardziej ?

Dłuży się jak trasa ślimaka na autostradzie a1 🐌🐌🐌

Dlatego u mnie w klinice zrobiła te badania w 2dc i czekam na wyniki. Jestem trochę zła za wczorajszy dzień.

Ja właśnie rok temu u endo jak miałam robiony panel hormonalny to lh wyszło mi podwyższone a stosunek lh do fsh wyszedł mi 0.64

Ja też zawsze wiedziałam że takie badania między 2 a 5dc się robi ale endo tutaj był mądrzejszy ode mnie więc się nie kłóciłam. Żadnych zastrzeżeń nie miał do badań tylko do krzywych bo wyszła mi duża IO ale i na to nic nie dał. Ściągałam leki z pl a teraz nie mam jak więc Zakupiłam belberyna bo dietetyczka mi poleciła pow że jest lepsza niż metformina i nie "niszczy" tak wątroby.

A pow mi jak AMH w zeszłym roku miałam 1.94 to teraz to może się zmienić czy jednak dopiero zmienia się w późniejszym wieku?

Czytałam o dziewczynach na forum którym w ciągu miesiąca amh się diametralnie zmieniało.

Szczerze mówiąc to nie wiem co z tym amh. Niby pokazuję wiele ale niewiele [emoji1787] ja też robiłam, robi się do diagnostyki in vitro. Wyniku nie znam jeszcze [emoji35] Ale często te wyniki to tylko moment. W tym momencie masz złe amh a za kilka mięsiecy może być dobre i to czy masz właśnie szczęście czy pecha decyduje o klasyfikacji do in vitro. Także nie wiem... [emoji2368]
Więc jeśli są niewielkie różnice to bym się nie przejmowała. Jedynie jesli jest drastycznie wysokie (co może sugerować pcos), albo bardzo niskie (niska rezerwa jajnikowa).

Dziewczyny zrobiłam dzisiaj komplet badań w 3 dc,więc tak:
Estradiol 31.3(wczesna faza pecherzykowa 22.4-115, faza środkowa pęcherzykowa 25-115).
Androstedion 3.07(0.3-3.3)
TSH 1.96 (dwa tygodnie temu było 1.49, a cały czas biorę Euthyrox 25, więc nie wiem skąd ten skok 😔)
FSH 6.3(3.85-8.78)
LH 11.5(2.12-10.89)
Prolaktyna 14,22(norma do 26)
testosteron 0.16(0.1-0.75)
Martwi mnie takie wysokie LH i niestety duży stosunek LH/FSH więc chyba PCOS? 😔😔😔 Androstedion też taki na granicy normy, no i to skaczące TSH. Czy któraś z Was miała też taki wysoki stosunek LH/FSH i udało się jej jakoś zajść w ciążę? 😔

reklama
Czytałam o dziewczynach na forum którym w ciągu miesiąca amh się diametralnie zmieniało.

Szczerze mówiąc to nie wiem co z tym amh. Niby pokazuję wiele ale niewiele [emoji1787] ja też robiłam, robi się do diagnostyki in vitro. Wyniku nie znam jeszcze [emoji35] Ale często te wyniki to tylko moment. W tym momencie masz złe amh a za kilka mięsiecy może być dobre i to czy masz właśnie szczęście czy pecha decyduje o klasyfikacji do in vitro. Także nie wiem... [emoji2368]
Więc jeśli są niewielkie różnice to bym się nie przejmowała. Jedynie jesli jest drastycznie wysokie (co może sugerować pcos), albo bardzo niskie (niska rezerwa jajnikowa).
A ja z kolei czytałam że AMH się nie zmienia co chwilę [emoji1787] bądź mądry i pisz wiersze[emoji2368]

Ja tego z teraz też wyniku nie znam ale przyznam się bez bicia że trochę się zaczynam denerwować a tak naprawdę nie mam powodu bo jeszcze ich nie znam[emoji854] a żeby było śmiesznie jak zapytałam swojego gin tego polaka to on pow że AMH nic nie wnosi i już praktycznie lekarze tego nie robią zwłaszcza kobietom w wieku rozrodczym. A ja już drugi raz robione mam to badanie.

Do góry