Ale tez moglabyc troszkę później owulacja niż 27 majaDokładnie powtórz koniecznie za dwa dni beta, kojarzysz kiedy mogła być owulacja?
reklama
Magdusia88
Fanka BB :)
Tak całkiem serio to w sumie nie ma znaczenia jak będziesz robić te testy.Dziewczyny jak to jest z tymi testami owu? Jak nie pije 2-3h przed zrobieniem testów owu to ledwo widoczne kreski testowe a jak cały czas pije i mocz wtedy powinien być rozwodniony to kreski testowe mam mocniejsze[emoji2368]
Jedyne czego się trzymałam to robienia o podobnej godzinie. U mnie to był powrót z pracy, siadanie na siku i robienie testu.
Czasem pilam duzo przed, czasem nic, bo nie miałam czasu. W ogóle sie nad tym nie zastanawialam.
W dzień domniemanej owu robiłam też dwa testy. Jeden przed południem, a drugi wieczorem, żeby największy pik wyłapać. I się udawało. Tak zaszłam w ciążę. Od pozytywnego testu, do skończenia piku seksy i zadziałało. Oczywiście dwa testy w jeden dzień mogłam zrobić tylko w weekend albo na urlopie [emoji1787][emoji1787] ale mam takie szczęście, że owu mam prawie zawsze w weekend [emoji1787] w tą niedzielę wypadlo, a następne owu wypada w piątek na urlopie. Możemy działac i nikt ani nic nam nie bedzie przeszkadzać [emoji56][emoji56][emoji56]
I jak ma wyjść pik to wyjdzie i będziesz mogła go odróżnić od tych "prawie pozytywnych" testów owu.
A jak nie wyjdzie to nieważne ile będziesz piła przed zrobieniem testu, to nie wyjdzie tak czy siak.
Trochę to zagmatwanie napisałam, ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi [emoji1787]
Piąteczka [emoji846] ja mam 21dc.22 dc teraz jest najgorszy czas oczekiwania czy tym razem się udało, też tak macie ze te dni akurat dłużą się najbardziej ?
U mnie to ten spokojny okres, zrobiliśmy co mieliśmy zrobić i czekam na wyniki [emoji6] najgorszy jest dla mnie czas przed owu, bo już tyle razy coś się wydarzyło w okoloowulacyjnym czasie co nam przeszkodziło, że się stresuje za bardzo czy tym razem będzie ok, bo tak naprawdę os stycznia więcej było czasu kiedy się nie staraliśmy niż staraliśmy..[emoji1745]
Kiedy testujesz? Ja planuję z ogromną nadzieja w dzień ojca... Będę wtedy 12dpo. Gdyby nie dzień ojca pewnie bym czekała, aż się spóźni bo mam dość patrzenia na biel
Ostatnia edycja:
młoda1994
Pocieszyłaś mnie. Już myślałam że znowu jest coś ze mną nie tak.Tak całkiem serio to w sumie nie ma znaczenia jak będziesz robić te testy.
Jedyne czego się trzymałam to robienia o podobnej godzinie. U mnie to był powrót z pracy, siadanie na siku i robienie testu.
Czasem pilam duzo przed, czasem nic, bo nie miałam czasu. W ogóle sie nad tym nie zastanawialam.
W dzień domniemanej owu robiłam też dwa testy. Jeden przed południem, a drugi wieczorem, żeby największy pik wyłapać. I się udawało. Tak zaszłam w ciążę. Od pozytywnego testu, do skończenia piku seksy i zadziałało. Oczywiście dwa testy w jeden dzień mogłam zrobić tylko w weekend albo na urlopie [emoji1787][emoji1787] ale mam takie szczęście, że owu mam prawie zawsze w weekend [emoji1787] w tą niedzielę wypadlo, a następne owu wypada w piątek na urlopie. Możemy działac i nikt ani nic nam nie bedzie przeszkadzać [emoji56][emoji56][emoji56]
I jak ma wyjść pik to wyjdzie i będziesz mogła go odróżnić od tych "prawie pozytywnych" testów owu.
A jak nie wyjdzie to nieważne ile będziesz piła przed zrobieniem testu, to nie wyjdzie tak czy siak.
Trochę to zagmatwanie napisałam, ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi [emoji1787]
Troche tak nie spotykane żeby owu ci zawsze wychodziła wtedy kiedy jest wolne i możesz spędzić z partnerem czas[emoji1787] też bym tak chciała. Jestem ciekawa czy wogule będą pokazywać mi pik LH. Szkoda że nie znam wyników hormonalnych z 4.06
Mam do ciebie pytanko. Pow mi w zeszłym roku u endo miałam robione badania hormonalne ale robił dzień przed @ pow że to bez różnicy kiedy się robi ale ja wiem swoje. Co oznacza jak jest podwyższone lh?
L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja 1 bete mialam 18.7 jest dobrze!kurczę wynik 18,5:-( wiec nie wiem czy taka wisienka na torcie
L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja nie ale moja mama tak. Przy kazdej ciazy niestety leżała po 8-11 tygodni w szpitalu plus reszta w domu ale dotrwala do 37 tyg za kazdym razem. Co prawda nie znaczy to ze ty bedziesz miec podobnie. I oby nie!Cześć dziewczyny. Właśnie niedawno podjeliśmy z mężem decyzję żeby starać się o drugie dziecko. Mamy syna z listopada 2018. W ciąży z synem miałam problem ze skracającą się szyjką i boję się że problem w drugiej ciąży się powtórzy Czy są tu mamy, które również miały problem z szyjką? Pozdrawiam!
a w którym dc?Ja 1 bete mialam 18.7 jest dobrze!
HappyBabyMama
Tupcia to jesteś 9 dni po czy dwa po terminie @? Bo się pogubiłamtak owulacja 27 maja według aplikacji, ale wydaje mi się, ze do zagnieżdżenia mogło dojść w niedziele 7 czerwca bo bardzo złe się czułam inaczej niż zwykle, ogromny bol krzyża, jajników, skurcze Wiec dziś mija 9 dzień, tu zgadzałaby się ta beta, która pokazuje pierwszy tydzień ..
L
Lebkuchen_mum
Gość
Oj nie pamietam juz ale cykl mialam wydluzony po biochemicznej. Ale bylo to jakos 11 dni po owilacji. To ze beta 18.5 nie znaczy ze zle tylko dopiero co sie mogl dzidzius zagniezdzic. Powyorz bete za 48h i sie nie stresuj narazie. Mnie pamietam nastraszyla taka dziewczyna ze ona w tym dniu po owu co ja miala bete juz 70 i zr u mnie nic z tego i ja biedna przeryczalam cale te 2 dni w oczekiwaniu na ponowienie bety a sie okazalo ze przyrosty po 250/300% mialam. Takze na spokojnie to ze beta niska nie znaczy ze cos nie tak tylko ze np dopiero po zagniezdzeniua w którym dc?
reklama
Magdusia88
Pocieszyłaś mnie. Już myślałam że znowu jest coś ze mną nie tak.
Troche tak nie spotykane żeby owu ci zawsze wychodziła wtedy kiedy jest wolne i możesz spędzić z partnerem czas[emoji1787] też bym tak chciała. Jestem ciekawa czy wogule będą pokazywać mi pik LH. Szkoda że nie znam wyników hormonalnych z 4.06
Mam do ciebie pytanko. Pow mi w zeszłym roku u endo miałam robione badania hormonalne ale robił dzień przed @ pow że to bez różnicy kiedy się robi ale ja wiem swoje. Co oznacza jak jest podwyższone lh?
Mam naprawdę szczęście co do owu [emoji4][emoji120][emoji56]
Ja byłam u endo własnie na początku czerwca i mi z kolei powiedziała, że 3 dc to najlepszy moment, więc nie wiem... Ale za to wyników jeszcze nie przysłali i wkurza mnie to [emoji35]
Generalnie podwyższone lh mają kobiety w trakcie i po menopauzie. Ale z tego co wiem to ważny jest stosunek lh do fsh i powinien wynosić około 1... Kiedyś na ten temat czytałam, ale nie zagłębiałam się bo u mnie wyszły te hormony okay. No i najlepiej zrobić między 2 a 5 dc, a nie przed okresem... No i takie badania są ważne pół roku (tak mi powiedzieli w klinice)...