reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

I jednak Witam w 1 dc 🤦‍♀️😭
Milusia wiem dokładnie co czujesz również witam się w 1 dc. No nic o marzenia tzreba walczyć. Nikt nie mówił ze będzie łatwo. Ja się narazie nie poddaje jescze ale dzisiejszy dzień pewnie będzie smutny. A jutro głowa do góry nowy miesiąc nowe plany. Wszystkie do tej pory nie wypaliły ale kiedyś musi się skończyć ten pech.

reklama
Tragedia ! Ale dlaczego teraz tego tak dużo? Od czego to zależy ja też miałam drożne A jednak ta cp była ...
Mój lekarz stwierdził, że w bardzo wielu przypadkach ciężko określić, bo np. jak u mnie - staram się zdrowo odżywiać, 0 papierosów, alko było okazjonalnie, chorób brak, drożność super i co i nic. Stwierdził, że to ten syf w powietrzu i syf, który jest w żywności. Najbardziej jednak boli, że człowiek się stara i nic, albo takie przypadki jak my, a niektórzy, którzy mają zdrowie w głębokim poważaniu mają ciążę za ciążą.

Mój lekarz stwierdził, że w bardzo wielu przypadkach ciężko określić, bo np. jak u mnie - staram się zdrowo odżywiać, 0 papierosów, alko było okazjonalnie, chorób brak, drożność super i co i nic. Stwierdził, że to ten syf w powietrzu i syf, który jest w żywności. Najbardziej jednak boli, że człowiek się stara i nic, albo takie przypadki jak my, a niektórzy, którzy mają zdrowie w głębokim poważaniu mają ciążę za ciążą.
To chyba najbardziej boli, dbamy, staramy się, dmuchamy żeby wszystko było dobrze i co? Tracimy i slyszylymy, że takie rzeczy sie dzieją, lepiej tak niż miało by sie urodzić chore, selekcja naturalna. Nosz kuzwa...A taka co ma gdzieś, pali, pije, cpa, do lekarza nie pójdzie, jeszcze mordują te maluszki. Noż się czasem w kieszeni otwiera jak patrzę na to

Hej dziewczyny u nas wczoraj owulacja i nie za bardzo uważaliśmy [emoji851]ten cykl traktujemy na luzie jako wstęp więc bez spiny [emoji16] póki co pije koktajle z pietruszki i pokrzywy aby poprawić moja hemoglobinę. Biorę też merformine ponieważ wyniki krzywej cukrowej wyszły na granicy. Czy któraś z was bierze to przy staraniach? Brałam kiedyś merformine ale bardzo krótko bo dolegliwości jelitowe mnie pokonały. Macie jakieś rady aby te rewolucje przy merforminie ominąć?

Hej dziewczyny u nas wczoraj owulacja i nie za bardzo uważaliśmy [emoji851]ten cykl traktujemy na luzie jako wstęp więc bez spiny [emoji16] póki co pije koktajle z pietruszki i pokrzywy aby poprawić moja hemoglobinę. Biorę też merformine ponieważ wyniki krzywej cukrowej wyszły na granicy. Czy któraś z was bierze to przy staraniach? Brałam kiedyś merformine ale bardzo krótko bo dolegliwości jelitowe mnie pokonały. Macie jakieś rady aby te rewolucje przy merforminie ominąć?
Ja brałam metforminę najpierw 1x1 500 mg a potem 3x1 500 mg i przy tej drugiej dawce miałam długo problemy z biegunkami i bólami brzucha. Pomagało branie tabletki do konkretnego posiłku (nie jakaś tam przekąska, tylko obfity posiłek). Brałam też regularnie codziennie probiotyki, jadłam dużo jogurtów :) Pomagało, choc czasem zdarzały się biegunki mimo to :)

Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 19dc,testy owu robię, ale wydaje mi się, że jeszcze za blade są. Lewy jajnik mocno mnie bolał w niedzielę, wczoraj też ale już dużo mniej. Śluzu jako tako nie miałam, może to cykl bez owulacyjny, bo pierwszy raz mi się zdażyło, że nie mam śluzu na bieliźnie🤷‍♀️ poczekamy, zobaczymy

Załączniki

• IMG_20200612_205154.jpg
    IMG_20200612_205154.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20200613_220712.jpg
    IMG_20200613_220712.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 69
  • IMG_20200614_211834.jpg
    IMG_20200614_211834.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 65
  • IMG_20200615_211249.jpg
    IMG_20200615_211249.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 65
Ja brałam metforminę najpierw 1x1 500 mg a potem 3x1 500 mg i przy tej drugiej dawce miałam długo problemy z biegunkami i bólami brzucha. Pomagało branie tabletki do konkretnego posiłku (nie jakaś tam przekąska, tylko obfity posiłek). Brałam też regularnie codziennie probiotyki, jadłam dużo jogurtów :) Pomagało, choc czasem zdarzały się biegunki mimo to :)
A czy w ciąży tez można brać metformine?
ja czekam na operacje- drilling jajników ale slyszlam ze po zabiegu dobrze włączyć metformine żeby mieć ładne owulki...

Mi się wydaje, że owulka będzie na dniach [emoji6] także działajcie! [emoji6]
Hej dziewczyny, u mnie dzisiaj 19dc,testy owu robię, ale wydaje mi się, że jeszcze za blade są. Lewy jajnik mocno mnie bolał w niedzielę, wczoraj też ale już dużo mniej. Śluzu jako tako nie miałam, może to cykl bez owulacyjny, bo pierwszy raz mi się zdażyło, że nie mam śluzu na bieliźnie[emoji2368] poczekamy, zobaczymy

reklama
A czy w ciąży tez można brać metformine?
ja czekam na operacje- drilling jajników ale slyszlam ze po zabiegu dobrze włączyć metformine żeby mieć ładne owulki...
Są różne podejścia lekarzy. Ja konsultowałam się z 5 gine, w tym dwoje z nich było gine-endo, i każdy powiedział, że metforminę mam odstawić i odstawiłam, a potem w I trymestrze robiłam obciążenie glukozą. Ja akurat brałam metforminę na wyregulowanie cyklu i na hiperinsulinemię. Jak jest jakaś gorsza sytuacja, to lekarze zamieniają w ciąży metforminę na insulinę (ja nie biorę nic i jest OK). Są lekarze, którzy stosują metforminę w ciąży, ale podobno jest to „off-label”.

Do góry